Showbizzkanaal : Archieven

28/09/2016

Trendy shoppen en genieten tijdens het gezelligste weekend in Antwerpen

Zondag 2 oktober is opnieuw een winkelzondag. Bovendien is er dat weekend in de Antwerpse binnenstad nog heel wat meer te beleven. Er is de eerste editie van Antwerp Fashion Weekend, de start van het culinaire evenement Smaakmeesters, de feestelijke heropening van het Museum Plantin-Moretus en het slotweekend van het creatieve festival Born in Antwerp. Zo biedt de stad Antwerpen opnieuw voor elk wat wils.

De Antwerpse winkelzondagen bestaan ondertussen twee jaar en lokken heel wat shoppers naar het toeristische centrum van de stad. De stad zet hierbij samen met de handelaarsverenigingen en de winkels in op beleving. Zo staat de winkelzondag van 2 oktober in het teken van mode, met activiteiten die zowel fashionista’s als het grote publiek aanspreken.

Sunday Shopday van Comeos

Zondag 2 oktober valt de Antwerpse winkelzondag samen met Sunday Shopday. Handelaars en steden in heel het land slaan dan de handen in elkaar om samen met Comeos, de federatie voor handel en diensten in België, iedereen een gezellige winkeldag te bezorgen. Op www.sundayshopday.be ontdekken nieuwsgierigen welke activiteiten of attenties ze mogen verwachten in hun favoriete winkels.

Antwerp Fashion Weekend
Op 1 en 2 oktober organiseert Antwerp Retail Shopping Promotion VZW voor het eerst het mode-evenement Antwerp Fashion Weekend. Zowel op zaterdag als op zondag wordt de Antwerpse binnenstad daarbij vanaf 13 uur als het ware omgetoverd tot één grote catwalk. Daarop tonen modellen -al dan niet al fietsend of op een skateboard- de collecties van de winkels en van jonge ontwerpers. Alle info over het Antwerp Fashion Weekend is te vinden op www.antwerpfashionweekend.be.

Smaakmeesters

Wie tussen al dat winkelen door graag even pauzeert, kan het komende weekend terecht bij meer dan 65 Antwerpse Smaakmeesters, van het Eilandje tot het Zuid, voor ambachtelijke proevertjes. Antwerpen verandert op zaterdag en zondag in één grote foodmarket. Iedereen kan dan proeven van de gerechtjes en drankjes van de Smaakmeesters, deelnemen aan workshops of de kneepjes leren van het vak van de grootste Antwerpse chefs. Krijg de smaak te pakken op www.smaakmeesters.be.

Happy Hours Noorderlijn

Om de handelaars in het werfgebied van de Noorderlijn te ondersteunen, vindt elke winkelzondag tussen 16 en 18 uur ‘Happy Hours Noorderlijn’ plaats. Wie winkelt op de De Keyserlei, de Meir en in de Jezusstraat krijgt bij de deelnemende winkels een korting of een extraatje bovenop zijn aankopen. Wie zichzelf een hele nieuwe garderobe wil aanmeten, loopt best eerst even langs de Teniersplaats. Tussen 16 en 18 uur geven professionele stylistes er gratis kleur- en stijladvies.

Shoppen, beleven en genieten
Koen Kennis, schepen voor toerisme, middenstand en mobiliteit: “Deze winkelzondag maakt nog maar eens duidelijk dat je voor een totaalbeleving in Antwerpen moet zijn. De vele horecazaken in Antwerpen en de stedelijke musea zijn er helemaal klaar voor. Wij kijken alvast uit naar een van de gezelligste weekends van heel het jaar. Met wat geluk is ook de zon van de partij!”

Gratis wifi

De gratis wifi van de stad laat bezoekers toe hun favoriete momenten meteen online te delen met hun vrienden en extra info op te zoeken. Iedereen kan surfen via de gratis wifi op de drukst bezochte plaatsen in Antwerpen, onder meer op de centrale winkelas die loopt over de De Keyserlei, de Leysstraat en de Meir tot aan de Boerentoren. Ook op het Koningin Astridplein, de Wapper, het Theaterplein, de Groenplaats, de Grote Markt, de Oude Koornmarkt, de Suikerrui en op het Steenplein is er gratis wifi. Een overzicht van alle locaties staat op www.visitantwerpen.be/detail/wifi. De wifi van de stad is beschikbaar onder de naam ‘_Antwerp Free Wi-Fi’.

Winkelhart blijft bereikbaar op een slimme manier

Het winkelhart van Antwerpen is bereikbaar met het openbaar vervoer. Bezoekers kunnen de park-and-rides aan de rand van de stad en de parkings in de stationsomgevingen en aan de rand van de kernstad gebruiken. De park-and-rides en parkings sluiten aan op trams die hen naar de binnenstad brengen. Wie met de wagen komt, volgt het best de parkeergeleiding om een plekje te vinden in een van de betaalparkings in het centrum van de stad. Op www.slimnaarantwerpen.be vinden bezoekers alle mobiliteitsinfo terug om Antwerpen te bereiken, en info over de werken in en rond de stad.

De website www.visitantwerpen.be biedt een overzicht van wat er in Antwerpen allemaal te beleven valt in het topweekend van 1 en 2 oktober.

 

10:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: antwerpen, trendy shoppen, shoppen |  Facebook | |  Print |

DOTAN | Kondigt eerste '7 Layers Sessions' in Brussel aan

dotan.JPGGisteren maakte Dotan live in de uitzending op Studio Brussel bekend een ‘7 Layers Sessions’ avond te gaan organiseren in Brussel. Eerder dit jaar is Dotan in Nederland gestart met de singer-songwriter avonden die inmiddels zijn uitgegroeid tot een tweedaags festival in Amsterdam. Tijdens eerdere edities hebben optredens plaatsgevonden van onder andere Alex Vargas, Thomas Dybdahl, Tash Sultana, Rhodes en St. Grandson.

De ‘7 Layers Sessions’ is een initiatief van de zanger om andere muzikanten een podium te bieden voor een aandachtig en luisterend publiek.

"Ik miste een plek waar je heen kunt gaan en je kunt laten verrassen door nieuwe ontdekkingen en dat werden de '7 Layers Sessions'. Op deze avonden wil ik het publiek kennis laten maken met internationale singer-songwriters die zij waarschijnlijk nog niet kennen, maar zeker van moeten horen. In een setting waar muziekliefhebbers echt luisteren naar wat de artiesten te zeggen hebben en bereid zijn deze ervaring te delen”, aldus Dotan.

Op dinsdag 22 november 2016 zal de eerste editie van de ‘7 Layers Sessions' plaatsvinden in de AB in Brussel. Welke muzikanten komen optreden zal Dotan nog geheim houden, hij zal zelf niet optreden tijdens deze avond. De kaartverkoop voor de ‘7 Layers Sessions’ avond is reeds gestart, kaarten zijn verkrijgbaar via www.abconcerts.be.

Dotan brak definitief door met zijn dubbel platina bekroonde single ‘Home’ en album ‘7 Layers’. Inmiddels heeft hij menig podia in België gespeeld waaronder de AB, Pukkelpop en Rock Werchter.

 

09:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten, Muziek | Tags: 7 layers sessions, brussel, dotan |  Facebook | |  Print |

27/09/2016

Topcast in nieuwe reeks Gina & Chantal

vtm.JPGDe opnames van de nieuwe VTM-reeks Gina & Chantal, met in de hoofdrollen boezemvriendinnen Tine Embrechts en Nathalie Meskens, zijn sinds kort volop aan de gang. In de reeks speelt Tine Embrechts de rijke, ietwat naïeve Gina en Nathalie Meskens is haar cynische poetsvrouw Chantal. Samen worden ze meegesleurd in een mysterie dat heel hun villawijk in de ban houdt. Gina & Chantal wordt gemaakt door Sylvester Productions, in samenwerking met de stad Lommel en de gemeenten Hechtel-Eksel en Overpelt. Ook de provincie Limburg is partner.

HET VERHAAL

Het verhaal speelt zich af in een chique villawijk waar Gina profiteert van haar verworven rechten als vrouw van de welgestelde zakenman Mark. Het heeft er alle schijn naar dat ze hun leven perfect op orde hebben en Gina geniet samen met haar villawijk-vriendinnen Nicky en Eve met volle teugen van het leven. Chantal, de poetsvrouw van de wijk, heeft het daarentegen moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Ze heeft de nodige klappen in het leven gehad. In het zwart gaan poetsen, betekent voor haar dan ook bittere noodzaak. Wanneer er plots heel wat louche dingen gebeuren, staat de villawijk in rep en roer. Samen met haar poetsvrouw Chantal probeert Gina een groot mysterie te ontrafelen.

DE CAST

 

Tania Kloek (De Zonen van Van As, Deadline 25/5, Aspe) is Eve, de roddelzieke, kleptomane vriendin van Gina. Ze profileert zichzelf als de perfecte en zeer stijlvolle huisvrouw met een groot minderwaardigheidscomplex. Daarnaast heeft ze ook een moeilijke relatie met haar dochter Axelle.

Nico Sturm (Wat Als?, Patrouille Linkeroever, Cordon) is Patrick, de man van Eve en een zelfverklaard plastisch chirurg. Hij heeft weinig respect voor anderen, maar dat weet hij goed te verbergen met zijn charme.

Anna De Ceulaer (Coppers) is Axelle, de dochter van Patrick en Eve. De relatie met haar moeder is niet helemaal wat het moet zijn en dat is een understatement. Met haar vader daarentegen is alles koek en ei.

Joke De Bruyn (Cordon, Deadline 25/5, Crème de la Crème) is de egocentrische, niet al te intelligente en door uiterlijk gedreven Nicky.

Robbie Cleiren (Cordon, Coppers, Marsman) is Nicky’s man Michel. Hij is een harde werker met een goede inborst en hij heeft een eigen autogarage. Hij is misschien niet één van de knapste, maar is wel een gezellige goedzak. Michel is dol op zijn vrouw, maar hij is ook ziekelijk jaloers en dat zorgt soms voor de nodige problemen.

 

Mark, Filip Peeters (The Team, De Bunker, Salamander), is de man van Gina. Hij draagt een geheim uit het verleden met zich mee waar Gina geen weet van heeft. Sinds hij haar kent, heeft hij geprobeerd om dat allemaal achter zich te laten, maar een delete-knop voor jeugdzonden bestaat jammer genoeg niet.

Carl, Valentijn Dhaenens (Albert II, Code 37, Aspe), is de link met het duistere verleden van Mark. Hij is knap, heeft uitstraling en is vooral erg manipulatief.

Mourade Zeguendi (Plan Bart, Waste Land, F.C. De Kampioenen: Kampioen zijn blijft plezant) is Yvan, de stoere rechterhand van Carl, die alle vuile taakjes mag opknappen.

Jonas Van Geel (Patrouille Linkeroever, Wat Mannen Willen, Tegen de Sterren op) aka Henk is de love interest van Chantal. Hij zou graag een stap verder gaan in de relatie, maar Chantal stoot hem van zich af uit schrik om gekwetst te worden. Chantal weet echter wel dat ze altijd op Henk kan rekenen.

Frances Lefebure (Amigo’s, Spitsbroers, Tom & Harry) is verpleegster Jana, een mooie, vrolijke en kleurrijke verschijning.

 

12:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: gina & chantal, vtm, vtm gina & chantal |  Facebook | |  Print |

Alloo Bij Sergio Herman, dinsdag 27 september 2016 bij VTM om 21.45 bij VTM

Alloo Bij Sergio Herman, vtm, vtm Alloo Bij Sergio Herman, Als Luk Alloo Sergio vraagt om zichzelf in drie woorden te omschrijven antwoordt hij: “Dwangmatig zoeken naar perfectie, mensen verzorgen en gelukkig”. De Zeeuwse topchef wordt in Alloo bij Sergio Herman geportretteerd als een professioneel bezeten man, maar ook als een man met humor, een pak guilty pleasures en emotionele reflectie.

Luk Alloo volgde de masterchef tijdens enkele verschroeiend drukke dagen. Sergio Herman runt met The Jane en Pure C twee topzaken, maar de laatste weken is hij ook druk in de weer met de opstart van zijn allereerste servieslijn, de uitgave van een nieuw boek en de bouw van zijn jongensdroom: een hip havenrestaurant in Cadzand.

 

En dan zijn er ook zijn luxe frietzaken. Luk en Sergio trekken naar Den Haag waar hij zijn eerste Frites Atelier geopend heeft. Er komen er nog in Utrecht, Amsterdam en Antwerpen. Het is een culinair zijsprongetje van de meester en af en toe rijdt hij zelf naar Den Haag om de kwaliteit van de frieten te controleren. “Ik heb jaren aan die specifieke aardappel gewerkt. Ik heb er nachten van wakker gelegen.” Sergio Herman geeft bewust zijn naam niet aan de nieuwe friethuizen. “Dat vind ik flauwekul, de frieten zijn van iedereen, niet van mij.”

De wagen van Sergio ontpopt zich als een mobiel kantoor. De kok rijdt van hot naar her en praat over zijn guilty pleasures: “Ik doe 50.000 km per jaar en langs de snelweg koop ik al eens drop, een saucijzenbroodje of een broodje uit de muur. Daar kan ik echt van genieten en dan sta ik gewoon tussen de zware truckers. Het geeft mij een kick om hun gesprekken te horen.”

 

De topchef vindt van zichzelf dat hij door zijn intense job wat vervreemd is van de wereld. “Als je al 27 jaar in de keuken staat, hou je jezelf spontaan op de achtergrond. Ik was en ben nog steeds introvert. Maar als het moet, dan kom ik onder de mensen. Ik baal er soms van dat ik publiek bezit ben, maar die selfies neem ik er bij. Gelukkig heb ik elke zondag het 'Sergio Herman-syndroom', dan blijf ik thuis, please ik niemand en wil ik echt niemand zien, samen met de kinderen, de krant lezen, een kopje koffie, smartphone uit. Daar knap ik van op. Dan gaat het niet over mezelf.”

 

11:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij sergio herman, vtm, vtm alloo bij sergio herman |  Facebook | |  Print |

Nieuw op National Geographic: Behind The Factory op bezoek bij Bebat

fox.JPGIn het gloednieuwe programma Behind The Factory werpt National Geographic Channel een unieke blik achter de schermen van Belgische bedrijven. Op 27 september opent het programma de deuren van de impressionante fabriek van Bebat.

Behind The Factory
Behind The Factory is een format dat op unieke wijze achter de schermen van Belgische bedrijven kijkt. Elke aflevering plaatst een ander bedrijf in de spotlight. 30 minuten lang neemt National Geographic Channel de kijker mee op ontdekkingstocht door het bedrijf. Aan de hand van interviews en exclusieve beelden maakt het grote publiek op een frisse en vernieuwende manier kennis met een nog onbekende wereld.

Bebat
Tijdens de eerste aflevering van Behind The Factory krijgt de kijker een exclusieve blik achter de schermen van Bebat. Een bedrijf dat werkt aan een beter milieu. Al meer dan 20 jaar geeft Bebat gebruikte batterijen een nieuw leven. Ze beheren het hele proces, van inzameling en sortering, tot recyclage van de waardevolle materialen uit batterijen. Al sinds 1995 zet de milieuorganisatie in op een beter milieu, zo efficiënt mogelijk recycleren en het stimuleren van duurzaam gebruik.

Over National Geographic Channel
National Geographic Channel vertoont documentaires die de wereld verkennen vanuit een uniek perspectief met een verrassende blik op wetenschap, technologie, geschiedenis, onderzoek, natuur en nog veel meer. De fascinerende verhalen zijn gebaseerd op een combinatie van gedegen onderzoek, avontuurlijke expedities en gepassioneerd filmwerk.

Uitzending
Stem dinsdag 27 september om 23u00 af op National Geographic voor een unieke blik achter de schermen van de fabriek van Bebat.

11:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: national geographic, behind the factory |  Facebook | |  Print |