Showbizzkanaal : Archieven

29/09/2016

Boek "100% Yentl" van Yentl Keuppens verschijnt op 17 oktober 2016

boek_yente.JPGYentl Keuppens is een rolmodel voor duizenden jonge meisjes en vrouwen, die haar volgen op haar blog en Instagram Just Yentl of die haar kennen van de Vijf-reeks Pink Ambition. In het tweede seizoen, dat begin september op antenne ging, spreekt Yentl openhartig over de ziekte waarmee ze al sinds haar adolescentenjaren kampt: de eetstoornis anorexia nervosa. Op 14 oktober verschijnt 100% Yentl: haar verhaal áchter de perfecte selfie. Want ook Yentl heeft haar onzekerheden. Over zo goed als alles, eigenlijk.

‘Getwijfeld of ik aan dit boek zou beginnen? Yep. Getwijfeld of ik écht mijn verhaal durf te vertellen? Yep. Getwijfeld of ik de eerste versie in de prullenbak zou gooien? Yep’ – uit het voorwoord van 100% Yentl

Verslaafd aan controle over haar lijf én haar gevoelens. Verslaafd aan het idee dat ze de magerste moest zijn. Bezig zijn met eten was een obsessie en niet eten gaf haar een kick. Drie ziekenhuisopnames volgenden – al op haar achttiende had ze een abonnement op de rolstoelen van het ziekenhuis en wist ze niet meer hoe honger voelde. Het beest anorexia had haar in zijn greep. Op haar dieptepunt woog ze nog maar 25 kilogram.

‘Honger? Ik wist niet meer wat dat was. Liefde? Ik wist niet hoe het voelde. Vriendschap, geluk, dromen van de toekomst: het waren holle begrippen voor me geworden. Ik leek wel een spelletje Super Mario met negen levens te spelen: ik kreeg volop kansen om me te herpakken, maar ik greep ze niet. Want anorexia was geen ziekte voor me; het was mijn beste vriend, de soulmate die me nooit zou teleurstellen’ – uit het voorwoord van 100% Yentl

‘Ik moest ’s avonds opnieuw aan tafel warm mee-eten van mijn moeder. Dus maakte ik een lijstje met daarop mijn struggles of the day: frieten, pizza, puree met witlof en verse pasta stonden erop. Ik begon mezelf overdag uit te hongeren, zodat ik alleen ’s avonds calorieën moest innemen. Ontbijten heb ik tijdens mijn middelbareschooljaren sowieso nooit gedaan. Ik voelde me nog altijd aangetrokken door het lekkers dat mama in huis bleef halen, chips bijvoorbeeld. Als ik dan vroeg waarom ze dat deed, zei ze doodleuk dat die zakken voor papa waren. Op een dag heb ik de chips over het hele huis verkruimeld, zodat mijn eisen duidelijk zouden zijn: chips kwamen er niet meer in. In geen geval’ – fragment uit 100% Yentl

In 100% Yentl vertelt ze over het gevecht dat ze geleverd heeft om de inspirerende jonge vrouw te worden die ze vandaag is. Ze is openhartig over de onmacht en radeloosheid die gepaard gaan met een eetstoornis en geeft tegelijkertijd een hoopvolle boodschap mee, waarmee ze het taboe rond eetstoornissen probeert te doorbreken. Een boek vol met tips over hoe je een positief zelfbeeld krijgt en tricks voor een happy lichaam en geest. Want ook al is Yentl inmiddels supergelukkig, dat betekent niet dat ze niet meer kampt met letsels uit haar donkere periode. Het gaat allemaal om de juiste balans.

‘Tijdens mijn opname kreeg ik van mijn begeleiders te horen dat ik niet open genoeg over mijn eetstoornis durfde te praten, en dat dat mijn genezing in de weg stond. Dat ik hier nu mijn eigen verhaal mag én kan brengen, is voor mijn een stap naar een blijvend gezond leven. Want ik ben vastberadener dan ooit: ik heb ervoor gekozen om MIJN dromen en doelen waar te maken. En dat zal me lukken ook’– uit het voorwoord van 100% Yentl

Yentl Keuppens is een 23-jarige journaliste, copywriter en scenarist. Naast haar jobs als copywriter en journaliste, is ze ook een succesvol blogster en heeft ze 60.000 volgers op Instagram. Daar deelt ze haar verhalen over reizen, mode, beauty, feestjes en haar favoriete eetstekjes. Ook is ze te zien in de Vijf-reeks Pink Ambition.

 

100% Yentl | Yentl Keuppens
ISBN 9789022333273 | blz. 160 | € 19,99 | Paperback
Verschijnt op 17 oktober
Uitgeverij Manteau

 

10:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: 100% yentl, boek 100% yentl, yentl keuppens, boek yentl keuppens |  Facebook | |  Print |

Little Big Shots - Aflevering 4 op vrijdag 30 september 2016 om 20.40 bij VTM

Little Big Shots, vtm, vtm Little Big Shots, Op een groot podium staan en voor het oog van vele camera’s voor heel Vlaanderen tonen wat ze in hun mars hebben: daar is het de Little Big Shots die Nathalie Meskens ontvangt om te doen. Op vrijdag 30 september 2016 ontvangt ze op haar rode sofa kleine grote talenten die presenteren, aan ballet of tumbling doen, skateboarden, rock-‘n-rolldansen, goochelen, trucs doen op een eenwieler, heel veel van vliegtuigen afweten of… b-boy zijn.

De 7-jarige Alycia uit Duffel is een echte spraakwaterval. Haar grote droom is om ooit een professionele “presantrice” te worden. Alycia is alvast niet aan haar proefstuk toe. Ze mocht al samen met Nathalie Meskens de oproepspot voor Little Big Shots presenteren en stond aan de zijde van Jill Peeters in Het Weer. In de studio laat Alycia zien dat ze ook een grote feel-goodshow wel de baas kan.

YouTube-fenomenen Ocean en zijn zus Sky behoren met hun 4 en 8 jaar tot de beste junior skateboarders ter wereld. Ze komen helemaal uit Japan om Vlaanderen én Nathalie Meskens hun indrukwekkende kunsten te tonen. En natuurlijk leren ze de presentatrice ook een paar coole skate moves.

 

Nog meer stoere moves komen er van b-boy Hayden uit Merksem. Hij startte 2 jaar geleden met breakdance door zijn broer te imiteren en bleek al snel talent te hebben. Hayden begon te trainen bij de Battle Droids en doet sinds kort mee aan battles. Hoewel hij met zijn 6 jaar de jongste breakdancer van België is, heeft hij de moves duidelijk al onder de knie.

Handstand, overslag, salto’s, flikflak… allemaal geen probleem voor de 9-jarige Sira uit Geel. Bij deze tumblingkampioene blinken al heel wat medailles en bekers in de kast. Ze traint dan ook élke dag. Speciaal voor Little Big Shots heeft Sira haar geluksmunt meegebracht. Al lijkt ze die niet meteen nodig te hebben.

“Ze zien eruit alsof ze zijn weggelopen uit de film Grease”, kondigt Nathalie Meskens de volgende act aan. Maarn (9) uit Kortessem en Gijs (10) uit Hoeselt kennen elkaar nog maar 1 jaar, maar dansen alsof ze nooit anders hebben gedaan. Op de tonen van Candyman laten ze zien dat rock ’n roll hen in het bloed zit.

Zijn naam betekent ‘haai’ in het Spaans, maar zelf is Tiburon afkomstig uit het West-Vlaamse Sint-Eloois-Winkel. In een zwart kostuum met hoge hoed en met zijn goochelattributen bij de hand bestijgt hij het Little Big Shots-podium. Goochelen is Tiburon met de paplepel meegegeven en dat wil hij iedereen laten zien. “Mijn grote voorbeelden? Nicholas, Gili… maar vooral mijn papa”, klinkt het beslist.

 

Überschattig, super acrobatisch en mega-elegant. In het tweevoud. Dat zijn Noah en Nabila (10) uit Hasselt. De tweelingzusjes met Indonesische roots doen al 3,5 jaar aan ballet, lopen school aan de Koninklijke Balletschool Prins Dries en trainen 2 uur per dag. “En dat doen we héél héél héél graag”, klinkt het. In Little Big Shots geven de prinsesjes er volgens Nathalie “een ongelooflijk sierlijke lap op”.

De 10-jarige Alexander gooit het in Little Big Shots over een totaal andere boeg. Hij houdt zo veel van vliegtuigen dat hij er álles van afweet. Dat hoeft niet te verbazen. Deze wereldreiziger is namelijk geboren in China, woont in Turnhout en heeft een Braziliaanse mama en een Nederlandse papa die elkaar in Maleisië hebben ontmoet. Thuis heeft Alexander een eigen luchthaven nagebouwd en later wil hij piloot worden. De theorie heeft alvast geen geheimen meer voor hem…

De 10-jarige Thijs uit Lichtervelde fietst elke dag op zijn eenwieler naar school. Dat doet hij al sinds zijn 6de. Zijn eenwieler neemt hij dan ook overal mee naartoe, tot op het tenniscourt. En dat dat niet evident is, mag Nathalie aan den lijve ondervinden. Thijs verbaast haar met zijn straffe stunts.

 

09:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: little big shots, vtm, vtm little big shots |  Facebook | |  Print |

Napoleon Games Cycling Cup op zondag 2 oktober 2016 om 15.25 live bij VTM

Napoleon Games Cycling Cup, vtm vtm Napoleon Games Cycling Cup, cross, veldrijden, De wielerwedstrijden van de Napoleon Games Cycling Cup vallen duidelijk in de smaak met gemiddeld 198.000 kijkers en 28% marktaandeel op de mannelijke doelgroep (18-54). En op zondag 2 oktober 2016 wordt de achtste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium gereden op het 195 km-lange parcours tussen Poperinge en Doornik: de Eurométropole Tour. De Eurométropole Tour - de voormalige Franco-Belge - is zowat de generale repetitie voor het WK in Qatar. Maar liefst zes van de negen Belgische WK-gangers verschijnen aan de start, waaronder kopman Tom Boonen. Hij rijdt zijn eerste koers na zijn val in de Eneco Tour afgelopen week.

Parcours voor sprinters

Naast Tom Boonen komen ook nog vijf andere renners van de nationale selectie in actie: Iljo Keisse (Etixx- Quick-Step), Nikolas Maes (Etixx- Quick-Step), Oliver Naesen (IAM Cycling), Jürgen Roelandts (Lotto Soudal) en Jens Debusschere (Lotto Soudal). De lijst wordt verder aangevuld met heel wat straffe sprinters zoals onder andere ex-winnaar Arnaud Démare (FDJ), Dylan Groenewegen (Team LottoNl-Jumbo), Fernando Gaviria (Etixx – Quick-Step) en Timothy Dupont (Veranda’s Willems Cycling Team).

Maarten Breckx en Johan Museeuw doen de voor- en nabeschouwing. Het wedstrijdcommentaar is van Merijn Casteleyn en bondscoach Kevin De Weert.

 

09:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: napoleon games cycling cup, vtm vtm napoleon games cycling cup, cross |  Facebook | |  Print |

28/09/2016

Clouseau lanceert videoclip nieuwe single ‘Tijd Om Te Leven’

clouseau_danst.JPGClouseau heeft deze ochtend de videoclip bij haar nieuwe single ‘Tijd Om Te Leven’ gelanceerd via een post op het Facebookprofiel van de band. ‘Tijd Om Te leven’ is de vierde single uit het album ‘Clouseau Danst’ na ‘Zin Om Te Bewegen’, ‘Droomscenario’ en het zomerse ‘Vogel Voor De Kat’.

De krachtige ballade ‘Tijd Om Te Leven’ is zowel muzikaal als thematisch een buitenbeetje op het uptempo & dansbare album ‘Clouseau Danst’. Ook de bijhorende videoclip is een buitenbeentje in het Clouseau-cliprepertoire met zijn lange one-takes; theaterachtige aanpak en donkere kleuren. Meteen wordt ook duidelijk waarom zanger Koen Wauters de voorbije weken ongeschoren en met wilde haren door het leven ging.

Koen Wauters: “Het verhaal gaat erom dat velen onder ons hun leven in handen van foute mensen leggen en zich als een marionet laten sturen. In de clip ben ik één van hen. Op een bepaald moment hang ik zelfs letterlijk aan de touwen. Visueel begint alles erg grijs en grauw. Ik ben moe van geleefd te worden en de figuranten zien letterlijk grijs. Naarmate de clip vordert en het hoofdpersonage beseft dat het tijd is om te gaan leven, wordt alles kleurrijker en levendiger.”

Kris Wauters is niet in de clip te zien. “Het verhaal van de clip draait rond één centrale persoon die beseft dat hij geleefd wordt, en het is veel sterker om alleen Koen op te voeren. Ik zou de aandacht alleen maar afleiden. Ik was op de set en heb de opnames met veel plezier gevolgd.”

De videoclip werd geregisseerd door productiehuis Cinema Jax in regie van Karel Van Mileghem en Sofie Hendrickx.

‘Tijd Om Te leven’ is de vierde single uit het album ‘Clouseau Danst’ na ‘Zin Om Te Bewegen’, ‘Droomscenario’ en het zomerse‘Vogel Voor De Kat’. Van het album ‘Clouseau Danst’, uitgebracht eind februari 2016, zijn inmiddels meer dan 20.000 exemplaren over de toonbank gegaan, goed voor Platinum.

Na een erg succesvolle zomertournee met meer dan 30 uitverkochte concerten kan je Clouseau live nog aan het werk zien in het Antwerpse Sportpaleis op 9 en 10 december 2016 en op 7 januari 2017.

20:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: clouseau, clouseau danst, clip clouseau, tijd om te leven |  Facebook | |  Print |

Britney Spears openhartig over haar werk en privéleven in Qdoc bij Q2

britney_spears.JPGMorgen, op donderdag 29 september, brengt Q2 de intieme documentaire I Am Britney Jean over het leven van het wereldberoemde popicoon Britney Spears.

De documentaire toont exclusieve beelden van La Spears die volop in de voorbereidingen zit van haar grootste Piece of Me-show in Las Vegas: 96 optredens in twee jaar tijd. Intieme familiemomenten en oprechte gesprekken met vrienden en familieleden komen ook aan bod in de documentaire. Zelf is de popprinses openhartig over haar veelbesproken verleden en blikt ze met enthousiasme vooruit op de toekomst.

Britney Spears’ voorbije relaties en huwelijken liepen mis, in 2007 schoor ze haar hoofd kaal voor het oog van de paparazzi en had ze een uitgesproken druggebruik. De Amerikaanse popzangers bleef zingen in de donkere dagen en verkocht zo meer dan 100 miljoen albums. Een paar jaar later zit ze terug op het rechte pad en gaat La Spears met de Piece of Me-show de grootste uitdaging van haar carrière aan om de jongste ster te worden in Las Vegas.

 

Qdoc: I Am Britney Jean @ Donderdag 29 september 2016 om 22.55 bij Q2

20:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: britney spears, docu britney spears |  Facebook | |  Print |