Showbizzkanaal : Archieven

24/08/2016

Culinair genieten, nu ook zonder gluten of lactose

boek.JPGWanneer je de diagnose van gluten- of lactose-intolerantie te horen krijgt, zit je vol vragen. Wat mag ik nog eten? welke ingrediënten vermijd ik best? Zal ik nog kunnen genieten van een lekkere maaltijd? Kan ik nog op restaurant gaan?

In haar eerste boek, ‘Gluten- en lactosevrij genieten’, laat Viviane Vaes je zien hoe je met een gluten- of lactose-intolerantie toch kan genieten van een gezellige avond tafelen met vrienden of familie.

Het boek biedt bovendien een overzicht van handige boodschappenlijstjes en eenvoudige alternatieven voor ingrediënten die gluten of lactose bevatten.

Over de auteur:

Viviane Vaes is al haar hele leven lang gepassioneerd bezig met voeding. Intussen heeft ze meer dan 30 jaar culinaire ervaring als chef, traiteur, lesgever en allergenendeclarant.

Als zaakvoerder van Choosy & Delicious is het haar missie om komaf te maken met het vooroordeel dat mensen met een voedselallergie niet kunnen genieten van een lekkere én gezonde gastronomische maaltijd.

Gluten- en lactosevrij genieten
Viviane Vaes
Hardcover, 168 pagina's
17 x 24 cm, full-colour
ISBN 978-90-8249-152-4
Verkoopprijs: € 24

 

20:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: culinair genieten, eten |  Facebook | |  Print |

LE CIEL FLAMAND geselecteerd voor Filmfestival van Toronto!

Vandaag werd bekendgemaakt dat LE CIEL FLAMAND, de tweede speelfilm van Peter Monsaert, geselecteerd werd voor het prestigieuze Internationaal Filmfestival van Toronto, het grootste filmfestival van Noord-Amerika, dat plaats vindt van 8 tot 18 september. De film zal er zijn wereldpremière beleven en zal te zien zijn in de competitieve sectie 'Discovery'. De Belgische regisseur treedt daarmee in de voetsporen van 'Black' en 'D'Ardennen'. 'Discovery' focust op beloftevolle regisseurs en geldt als een toonaangevende barometer voor de toekomst van de internationale cinema.

Het gaat dus hard voor LE CIEL FLAMAND, waaraan pas eind juni de laatste hand werd gelegd. Eerder werd de film al geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastian.

Regisseur Peter Monsaert:
"De selectie voor Toronto, één van de belangrijkste filmfestivals ter wereld, is een fantastische bekroning. Het is samen met de vertoning op het festival van San Sebastian de gedroomde internationale lancering voor de film. Dit doet me hopen dat het nog niet het einde is van het buitenlands verhaal en dat LE CIEL FLAMAND een mooie internationale carrière tegemoet gaat."

LE CIEL FLAMAND is een productie van Lunanime, de productietak van Lumière.
Lumière brengt de film begin 2017 uit in de Nederlandse filmtheaters.

LE CIEL FLAMAND zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen. Monique en haar dochter Sylvie baten een bordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit naar binnen. Een dramatische gebeurtenis plaatst de zekerheden in hun levens op een helling en zet de familiebanden onder druk.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Willaert (Offline), Sara Vertongen en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos.
Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (Flikken) en Isabelle Van Hecke.

LE CIEL FLAMAND werd geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie, de provincie Oost-Vlaanderen, Telenet STAP, en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering (tax shelter partners: Practicali, Forumjobs).

20:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: le ciel flamand |  Facebook | |  Print |

Exclusieve nachtclubs, donderdag 25 augustus 2016 om 22.25 in Telefacts Zomer bij VTM

vtm.JPGDe Bonbonnière, in hartje Londen, is de meest exclusieve nachtclub van de stad. Hier worden elke avond flessen champagne van 200.000 euro ontkurkt en verdienen de obers meer dan premier Michel. De club is in handen van Joe Fournier, een multimiljonair die buiten clubs in Londen, ook nachttenten bezit in New York en op het Griekse eiland Mykonos. Voor één keer kreeg een reportageploeg carte blanche achter de schermen van zijn discotheek in Londen. In Telefacts Zomer een verslag.

Niet alleen Fournier verdient veel aan zijn clubs, ook de obers krijgen elke avond massa’s geld. “Sommige van mijn mensen rijden met een Porsche en verdienen vlot 250.000 euro per jaar. Om op te dienen!”, vertelt Fournier. Eén van zijn serveersters bevestigt: “Ik heb ooit een fooi van 1.900 euro gekregen van een man die amper twee biertjes bestelde.”

 

Maar een nachtclub managen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Joe wil de grootste zijn én blijven en daar wringt het schoentje. De concurrentie in Londen is bikkelhard, elke maand dalen de inkomsten. Joe moet zijn personeel kunnen blijven motiveren om alles op alles te zetten en er keihard voor te gaan. Anders kiest de Londense jetset voor een andere club en zal Joe noodzakelijkerwijs de deuren van de Bonbonnière moeten sluiten.

 

20:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: exclusieve nachtclubs, vtm |  Facebook | |  Print |

"Jokers & Pokers", de nieuwe single van Lisa del Bo

lisa_del_bo.jpgLisa del Bo heeft net haar 25e jaar als artieste achter de rug, maar viert in 2016 opnieuw feest !

1996-2016: Na 20 jaar zet zij haar Joker nog eens in !

Ze deed het al eens, 20 jaar geleden met “Liefde is een kaartspel” op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Nu, in 2016, zet ze haar Joker opnieuw in met een nieuw album: JOKERS & POKERS. Een nieuwe gepimpte versie van LIEFDE IS EEN KAARTSPEL zou een oneer zijn voor het originele. Neen, Lisa neemt de uitdaging aan om haar favoriete liedjes, die ze altijd al eens had willen zingen, in een nieuw jasje te steken. Uiteraard voorzien van Nederlandse teksten bewerkte ze internationale hits op z’n Lisa del Bo’s. Speciaal hieraan is dat het allemaal hits geweest zijn die door mannen gezongen werden. Nu dus gebracht door Lisa met veel liefde voor… ja eigenlijk wel een beetje haar versie van Liefde voor Muziek.

Op zaterdag, 24 september stelt Lisa haar nieuw album LIVE voor aan het grote publiek: Lisa del Bo – Liveconcert - JOKERS & POKERS - 24 sept 2016 - CC Hasselt

 

20:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: jokers & pokers, single jokers & pokers, lisa del bo |  Facebook | |  Print |

‘Sweet Sweet Love’, de nieuwe single van Danny Fabry

danny_fabry.jpgDe zanger staat dit jaar immers 45 jaar op de planken en vierde dat al uitgebreid met een gloednieuw album waarop oude én nieuwe nummers verzameld staan. Zo ook Danny's nieuwste najaarssingle ‘Sweet Sweet Love’ is terug te vinden op het album dat verscheen naar aanleiding van 45 jaar carrière. Voor wie de titel bekend in de oren klinkt: geen toeval. Danny nam immers de gelijknamige jaren ’70-klassieker van de Nederlandse formatie 'Ferrari' onder handen en maakte er een frisse en eigentijdse meezinger van.

 

20:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: sweet sweet love, danny fabry |  Facebook | |  Print |