Showbizzkanaal : Archieven

29/08/2016

Greenhouse Talent betaalt ongebruikte drankbonnen terug

De drankuitbating tijdens het concert van Massive Attack gisterenavond op het Sint-Pietersplein in Gent is niet verlopen zoals verhoopt. Zowel bij de aankoop als bij het gebruik van de drankbonnen ondervonden de concertgangers ernstige problemen. Greenhouse Talent betreurt dit en wenst dat het voorval gisterenavond eenmalig blijft en zal een grondige evaluatie doen van hetgeen gebeurd is.

Pascal Van De Velde van Greenhouse Talent reageert:

"Ik vind het zeer spijtig dat het geduld van onze concertgangers gisterenavond zo op de proef werd gesteld. De organisatie van de drankuitbating lag aan de basis van de problemen. Ik heb opdracht gegeven om een grondige evaluatie te doen van hetgeen gebeurd is. Uiteraard verontschuldigen wij ons als organisatie voor de problemen tijdens een overigens mooi concert. Greenhouse Talent zal de terugbetaling van de ongebruikte drankbonnen op zich nemen.”

Ongebruikte drankbonnen kunnen aan Greenhouse Talent bezorgd worden op volgend adres: Lange Violettestraat 293, 9000 Gent, samen met een begeleidende brief met mededeling van naam, adres en rekeningnummer waarop de terugbetaling kan gebeuren.

20:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: greenhouse talent, drankbonnen |  Facebook | |  Print |

Opsporing Verzocht, dinsdag 30 augustus om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

vara.JPGMorgenavond worden in Opsporing Verzocht beelden getoond van twee mannen die varkenskoppen hebben neergelegd bij een Islamitische slagerij in Rotterdam. In de vroege ochtend van 18 mei wordt een ruit ingegooid bij de eenmanszaak aan de Crooswijkseweg en worden daar vier varkenskoppen vóór en in de winkel achtergelaten. In de uitzending van Opsporing Verzocht vertelt de 47-jarige eigenaar van de slagerij over wat de vondst voor hem betekent. De politie hoopt op tips over de verdachten en is daarnaast op zoek naar informatie over de herkomst van de koppen.

Beschieting Berghem
Een 28-jarige vrouw heeft wonderbaarlijk genoeg een schotwond in haar hoofd overleefd. In de uitzending vertelt deze jonge moeder zelf wat haar 10 juli in het Brabantse Berghem is overkomen. De vrouw en haar echtgenoot stappen na een feestavond in het dorp in hun auto, wanneer er opeens een man naast de vrouw opduikt die van dichtbij een schot op haar afvuurt. Het is het echtpaar en de politie nog altijd een raadsel waarom de schutter deze vrouw als doelwit had. In Opsporing Verzocht worden morgenavond onder meer handschoenen en een petje getoond die mogelijk door de dader zijn achtergelaten.

Verder in de uitzending opnieuw aandacht voor het steekincident dat vorig jaar november een toen 13-jarige jongen in Heerhugowaard bijna het leven kostte. Daarnaast geeft de politie nieuwe informatie over de 48-jarige verdachte uit Spijkenisse die mogelijk meer weet over de fatale brand die in mei het leven kostte van het 84-jarige echtpaar Lampers in Hellevoetsluis.

20:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie |  Facebook | |  Print |

Jasper Krabbé op zoek naar Het geheim van de Meester bij AVROTROS op NPO 2

vara.JPGNederland heeft een roemrijke geschiedenis met ongekende wereldfaam op het gebied van de schilderkunst. De grote vraag is, wat schuilt er achter het geheim van deze grote meesterwerken? In Het geheim van de Meester gaat een team van topexperts onder leiding van Jasper Krabbé de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van zes meest uiteenlopende Nederlandse meesterwerken. Hierbij zetten de experts alles op alles om precies te doen wat de meester deed om zo dicht mogelijk bij zijn techniek, stijl, belevingswereld en de tijdsgeest te komen. In de eerste aflevering staat Het meisje met de Parel centraal. Krijgen ze het voor elkaar om het geheim van Vermeer te ontrafelen?

Vanuit een modern meesteratelier werkt het team van experts met geavanceerde technieken om de meesterwerken tot leven te brengen. Centraal staat de vraag: hoe deed de meester het? In aflevering één gaat het team een reconstructie maken van Het meisje met de Parel van Johannes Vermeer, ook wel de Mona Lisa van het noorden genoemd. Het werk van Vermeer zit vol mysteries. Hoe is het werk opgebouwd? Wat weten we over het meisje? Is het echt een parel in haar oor? Er wordt een heuse camera obscura gebouwd om dit te onderzoeken. Het team gaat de uitdaging aan om een zo perfect mogelijke reconstructie te maken. Lukt het hen om craquelure op het schilderij aan te brengen? Dit proces ontstaat in de loop van honderden jaren, maar zij hebben slechts 5 weken. Een onmogelijke opdracht? Verder gaan zij aan de slag met een van de duurste en moeilijkste pigmenten ter wereld.

Het team
Kunstschilder Charlotte Caspers moet de stijl en techniek van zowel Karel Appel als Johannes Vermeer onder de knie krijgen. Ze krijgt daarbij hulp van restaurator Michel van de Laar, professor Joris Dik, materiaaldeskundige en Berd Visscher, timmerman. Jasper Krabbé reist als teamleider stad en land af om het juiste materiaal te verzamelen voor de reconstructies. Hij treedt op die manier in de voetsporen van de meester en vertelt de bijzondere verhalen over zowel de meester als het meesterwerk. Na vijf weken is het moment van de waarheid daar en laat de museumdirecteur van het betreffende museum zijn licht schijnen op de reconstructie. Het originele schilderij én de reconstructie hangen naast elkaar op zaal in het museum. Een unicum in de kunstwereld. Is het team er in geslaagd om het geheim van de meester te ontrafelen? De oplettende kijker zal aan het einde van het programma het onderscheid zien tussen een reconstructie en het ware meesterwerk.

De werken die centraal staan zijn, in volgorde van uitzending: Meisje met de parel van Johannes Vermeer, Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan, Zelfportret op jeugdige leeftijd van Rembrandt, Kindje, kerkje, beestje van Karel Appel, Vincent van Gogh met Zelfportret met grijze vilthoed, en De Marskramer van Jeroen Bosch.

Het geheim van de Meester, donderdag 1 september om 21.10 uur bij AVROTROS op NPO 2. Vanaf donderdag 8 september om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2.

20:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jasper krabbé, het geheim van de meester |  Facebook | |  Print |

Extra voorstellingen 'Evita' en 'Ne Me Quitte Pas' na succesvolle Cultuurmarkt 2016

chaplin.JPGOp zondag 28 augustus vond in Antwerpen de 21ste editie van de Cultuurmarkt van Vlaanderen plaats. Music Hall palmde de Handschoenmarkt in en serveerde er aan het meer dan talrijk opgekomen publiek, heerlijke voorproefjes op enkele van de absolute speerpunten van het nieuwe seizoen. Zo genoten de mensen met volle teugen van de optredens van de cast van 'Chaplin', 'Evita' en 'Rapunzel', en lieten ze zich gedwee meevoeren in de bijna tastbare emotie, tijdens de dansact van 'Ne Me Quitte Pas' van choreografe Isabelle Beernaert. De ticketstand van Music Hall werd na elk optreden zowat overrompeld door het enthousiaste publiek, in die mate zelfs dat er vandaag al extra voorstellingen bekendgemaakt kunnen worden van 'Evita, de Musical' en 'Ne Me Quitte Pas' in Stadsschouwburg Antwerpen!

Voor extra speeldata, info en tickets: www.musichall.be

Nordin De Moor pakt met 'Chaplin' na Antwerpen ook Nederland in!
De cast van 'Chaplin, de Musical' was nog niet bekomen van de vele open doekjes na hun ijzersterke optreden op de Cultuurmarkt van Vlaanderen, of ze werden afgelopen zondagavond al verwacht op de prestigieuze - en live uitgezonden op AVROTROS - 'Musical Sing-a-Long' in Nederland. De Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor, die de rol van Chaplin speelt, en de cast kregen de kans om er op te treden samen met het vermaarde Metropole Orkest. Ze deden precies wat van hen verwacht werd: Schitteren!

Bekijk hier het leuke optreden op de Cultuurmarkt van Vlaanderen! 

'Chaplin, de Musical' speelt vanaf december 2016 in Vlaanderen en Nederland.

Praktisch: Extra data voorstellingen
'Evita, de Musical'
29/10/16 om 15u en 31/10/16 om 20u. - Stadsschouwburg Antwerpen
'Ne Me Quitte Pas'
10/11/16 om 20u - Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info: www.musichall.be

20:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: cultuurmarkt 2016, chaplin, musical chaplin |  Facebook | |  Print |

Foto's: Zanger Christoff in schoenvorm!

DSC_0077.JPGDonderdag stelde Christoff met veel trots zijn eerste schoenencollectie voor bij Torfs in Wetteren. Bekijk hier het fotoverslag! 

De Vlaamse schlagerkoning liep al langer met de idee rond om wat met mode te gaan doen. Het was vooral zijn voorliefde voor mooie en bijzondere schoenen die Christoff ertoe aanzette om een eigen collectie te ontwikkelen. De keuze om samen met Schoenen Torfs de collectie uit te brengen, lag voor de hand. Zowel Christoff als Schoenen Torfs zijn vaste waarden in Vlaanderen. Beiden vinden draagbare mode en uitstekende kwaliteit aan een eerlijke prijs-kwaliteit verhouding belangrijk. Je hebt al een paar Christoff-schoenen voor 120 tot 140 Euro. In nauw overleg werd de afgelopen maanden een collectie samengesteld. Het resultaat: elf modellen herenschoenen die mooi, trendy en draagbaar zijn, in een stijlvolle schoendoos, met bijpassende schoenlepel.

Info: www.torfs.be/schoenmerken/christoff

07:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Fotospecial | Tags: christoff, schoenen christoff, torfs, wetteren |  Facebook | |  Print |