Showbizzkanaal : Archieven

29/08/2016

Matthias Lens komt ook naar Het Schlagerfestival 2017!

lens.JPGGisteren kwam Matthias Lens - in het gezelschap van Laura Lynn - het goede nieuws zelf bekendmaken tijdens de live-uitzending van het Radio 2-programma Tussen Pot en Pinte. Voor Matthias is het ondertussen de 3de keer dat hij te gast is op het festival. Eerder debuteerde hij er met The Sunsets en stond hij er ook al eens solo op het podium. ‘Het Schlagerfestival is één van de mooiste festivals in Vlaanderen. Als artiest wil je daar gewoon bij zijn, zeker voor het applaus en de appreciatie die je er krijgt van het publiek’, laat de Arendonkse zanger optekenen. In het feestjaar waarin de ‘Vlaamse kroonprins van de ambiance’ zijn 30ste verjaardag viert en 5 jaar op de planken staat als soloartiest, gaat het hem meer dan ooit voor de wind. Wereldberoemd zijn inmiddels zijn partybenen, waar zelfs onze gouden Greg jaloers op zou zijn. De titel van z’n recentste single ‘Ik Wil Dansen’ laat dan ook niets over aan de verbeelding. En ook op Laura Lynns recentste single ‘Alles Heeft Ritme’ levert hij als accordeonist een mooie bijdrage.

Herbeluister hier het interview met Matthias en Laura Lynn. Beiden waren te gast in het Radio 2-programma Tussen Pot en Pinte, met Marc Pinte.

Het Schlagerfestival 2017 vindt plaats in de Ethias Arena, Hasselt op
vrijdag 24 om 20.30 uur
zaterdag 25 maart om 20.30 uur (show met polonaiseplaatsen op het middenplein)
zondag 26 maart om 15.00 uur

Tickets reserveer je op www.hetschlagerfestival.be

21:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Muziek | Tags: matthias lens, het schlagerfestival 2017, marc pinte, radio 2 |  Facebook | |  Print |

Sean Astin (Samwise Gamgee) komt naar FACTS in Flanders Expo, Gent!

sean_astin.JPGSean Astin kent u het best als Samwise Gamgee, de trouwe hobbit-compagnon van Frodo uit de originele The Lord of the Rings-filmtrilogie. Als hoofdrolspeler in een van de meest gevierde fantasyfilms van de laatste decennia kan hij heel wat vertellen over wat er zich zoal achter de schermen afspeelde. En hoe het was om zo lang met zulke harige voeten rond te lopen.

Deze getalenteerde Amerikaanse acteur speelde onder andere ook Mikey in Steven Spielbergs cultfilm The Goonies (1985), protagonist Rudy in de gelijknamige film uit 1993, de door steroïden aangetaste Doug Whitmore in 50 First Dates (2004), Lynn McGill in 24 (2006), Frack in Dorothy and the Witches of Oz (2012) en Jim Kent in The Strain (2014).

Sean Astin probeerde er op 2 en 3 april 2016 ook al bij te zijn voor de gloednieuwe Spring Edition, maar helaas overleed zijn moeder, actrice Patty Duke, op 29 maart. Zijn plaats was toen uiteraard bij zijn familie. Maar nu zakt hij voor FACTS Oktober 2016 met twee keer zoveel enthousiasme af naar Flanders Expo, Gent.

FACTS kondigde eerder ook al acteurs Paul McGann, alias de achtste Doctor Who, en Nicholas Brendon, Xander Harris van Buffy: The Vampire Slayer, aan. FACTS laat op deze manier het startschot voor nog meer geweldige sterren luiden.

Sean Astin, Paul McGann en Nicholas Brendon zullen op zaterdag 22 en zondag 23 oktober beschikbaar zijn voor panels, handtekeningensessies en fotoshoots.

Info: www.facts.be

21:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: sean astin |  Facebook | |  Print |

Nieuw op Canvas: Check-point

canvas.JPGNaast de dagelijkse actualiteit in Terzake en De afspraak, en de korte reportages in Vranckx op zaterdag presenteert Canvas voortaan op donderdag Check-point : een verzamelplaats voor de beste en meest relevante internationale reportages over de grote verhalen van deze tijd.

In de eerste aflevering: het verhaal van de Brexit en hoe het zover is kunnen komen. Op donderdag 1 september om 21.10 u. op Canvas en canvas.be.

Diepgravend en verhelderend
Check-point biedt ruimte voor diepgravende journalistiek in lange reportages die overtuigend in beeld zijn gebracht, inzicht verschaffen, de actualiteit verhelderen en in een bredere context plaatsen. Check-point is een plek waar werelden met elkaar botsen, een plaats voor diepgang en onderzoek.

Aflevering 1 : De Brexit. Op de eerste rij - donderdag 1 september
Voor het eerst komt er een einde aan het EU-lidmaatschap van een land. Groot-Brittannië stapt eruit, dat hebben ze zelf zo besloten. Het UIT-kamp bestempelde 23 juni triomfantelijk als de Britse Onafhankelijkheidsdag. Het IN-kamp bleef verbouwereerd achter.

Maar geen van beide had ooit gedacht dat het écht zou kunnen. Check-point kijkt even achterom en praat met de hoofdrolspelers van het onmogelijke verhaal dat de Brexit is gaan heten: politici en campagneleiders. Hoe is het zover kunnen komen en hoe komt het dat niemand eigenlijk had verwacht dat het écht zover zou komen?

We zijn overigens nog niet zo ver. Terwijl Nigel Farage en Boris Johnson het uit-kamp naar de overwinning stuwden, verlieten ze de kopgroep zo gauw de meet werkelijk in beeld kwam. Na de vaststelling dat de Britten inderdaad voor een exit uit de EU hadden gekozen, hoefde het allerminst snel te gaan en zouden zij het ook niet zijn die de klus uiteindelijk zouden klaren.

Is er onder het mom van het referendum politiek afgerekend? Het toonde in ieder geval de grote verscheurdheid in de conservatieve partij, met David Cameron langs de IN-kant en Boris Johnson langs de UIT-kant, én de complete onkunde van Labour om hun traditionele achterban gemobiliseerd te krijgen. Dat de campagnebus van Out in Labour-rood werd gehuld was lang geen toeval. Bovendien stak het pragmatisme en de hoofdzakelijk economische argumenten van RemaIN schril af tegen het vuur en enthousiasme van de exit-campagne.

Het verhaal van de Brexit, op donderdag 1 september in de eerste aflevering van Check-point op Canvas en canvas.be

(The Brexit: The Battle for Britain – BBC, 2016)

Aflevering 2: De politie, uw vriend - donderdag 8 september
Het zit goed fout in verschillende politiekorpsen in de VS.  De eerste stap is : onderkennen dat er inderdaad buitenproportioneel en onnodig veel en zwaar geweld wordt gebruikt tegen met name Afro-Amerikanen. Maar de volgende stap is er iets aan te doen.

Journalist Jelani Cobb (The New Yorker) zoekt uit hoe dat loopt bij het politiekorps van Newark in New Jersey. Als zwarte weet hij hoe de politie op jonge zwarte Amerikanen reageert : ‘Mijn eerste ervaring met de politie was toen ik als kind terugkwam van de honkbaltraining, met bat en handschoen uiteraard. Maar dat vond de agent blijkbaar bedreigend, hij kwakte me tegen een brievenbus en trok zijn wapen. Terwijl ik gewoon van het honkbal kwam!’

Zoveel jaar later kan hij vaststellen dat er weinig veranderd is, wanneer hij mee op patrouille gaat met de politie van Newark. De agressieve manier waarop de agenten toevallige passanten benaderen, is stuitend.

De agenten wijzen op het geweld op straat en hun eigen veiligheid om hun optreden te verantwoorden. Terwijl de lokale bevolking, zeker de Afro -Amerikaanse, vooral hun best doen niet in aanraking te komen met de politie. Wantrouwen, angst en agressie troef. Hoe krijg je dat omgeturnd?

De politie uw vriend, donderdag 8 september in Check-point.

(Policing the Police – PBS Frontline, 2016)

En verder:  van Hillary tot Bashar, en van studenten tot kindsoldaten
Later dit najaar is er uiteraard ook aandacht voor de presidentsverkiezingen in de VS. Wat zijn de gevolgen voor de wereld als Donald Trump in het Witte Huis terechtkomt? En wat zijn de plannen van Hillary Clinton?

Check-point heeft het ook over IS en over Bashar Al-Assad, ooit de man van het Westen in Damascus en nu verwikkeld in een ongemeen bloedige burgeroorlog.

Bij de opening van het universitair jaar is er aandacht voor de moordende concurrentie tussen universiteiten wereldwijd. Is de inzet van die concurrentiestrijd wel de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek? Over het voortdurende gevecht om bovenaan in de rankings te staan.

Maar Check-point brengt ook het bijzonder cynische verhaal van Afrikaanse kindsoldaten die in opdracht van onderaannemers voor het Amerikaans leger onder meer in Irak gaan vechten.

Check-point is een programma van VRT Nieuws voor Canvas.

20:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: check-point, canvas |  Facebook | |  Print |

Laatste week genieten van de zon én lekker eten op Bocadero

antwerpen.JPGDeze zomer werd Waagnatie in Antwerpen voor de achtste keer omgetoverd tot het gratis stadsstrand Bocadero, dé zomerhotspot van Antwerpen en omstreken. Zestien weken en 115.550 mojito’s later, gaat Bocadero de laatste week in. Op 5 september worden de strandstoelen opgeborgen en het zand bij elkaar geschept.

Ondanks de grillige zomer, blijft Bocadero dé zomerhotspot van Antwerpen en omstreken. Door weer en wind houdt het standstrand stand en ontvangt het bezoekers in de overdekte lounge en in de verwarmde restaurantpaviljoenen. Wanneer het kwik stijgt en de zon schijnt, geniet jong en oud van het zandstrand, de ligstoelen en het prachtige zicht op de Schelde in een tropische sfeer. Tot en met 4 september kan je nog dagelijks genieten op Bocadero.

Culinaire verwennerij
Honger hoefde je er alvast niet te lijden. Vier Antwerpse chefs zorgden voor heerlijke menu’s. Wie nog wil genieten van de allerlaatste dagen van de zomervakantie óf zijn kroost wil trakteren na de eerste schooldag, is welkom in één van de vier pop-uprestaurants. Zowel ’s middags en ’s avonds kan je er nog steeds terecht voor lekkere gerechten aan de oevers van de Schelde. La Chine serveert oosterse keuken in een hip jasje, Grilling & Chilling grillgerechten met Latijn-Amerikaanse touch, Bibiza betaalbare gastronomische keuken en bij Capriani vind je alle Italiaanse klassiekers.

Tal van evenementen

Maar de zomer van Bocadero was niet enkel gevuld met restaurantbezoekjes en mojito’s. Meer dan 30 bedrijven en andere evenementen zakten af naar het Eilandje om er de zomer te vieren. Bekende evenementen zoals Feria Andaluz, World Gin Day & Cafeïne lokten honderden bezoekers. Sportliefhebbers konden zowel het EK als de Olympische Spelen volgen op groot scherm. Bovendien blijven de salsavonden, SalsaBocadero, een groot succes. Elke dinsdagavond dansen salsaliefhebbers tot in de vroege uurtjes op de zwoele beats van dj Pepe. De allerlaatste SalsaBocadero vindt uitzonderlijk op maandag 29 augustus plaats op de dansvloer van Bocadero. Wie nog een laatste keer de heupen wil losschudden, weet waar naartoe.

 

20:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: bocadero, waagnatie, waagnatie antwerpen |  Facebook | |  Print |

Jekino filmrelease KIWI & STRIT (19/10/16)

jekino.JPGJekino brengt de Deense animatiefilm KIWI & STRIT uit in de bioscoop op 19 oktober. Kiwi & Strit zijn een heerlijk duo, bedacht door Esben Toft Jacobsen (DE GEWELDIGE BEER, DE VERENKONING). Kleuters zullen smullen van deze leuke reeks korte filmpjes.

 

Synopsis

Op een open plek in het bos wonen twee grappige, pluizige wezentjes: Kiwi is geel, netjes en voorzichtig; Strit is paars, groezelig en wild. Ze zijn nieuwsgierig en willen alles uitproberen. Wat ze ook doen (voetballen, in bad gaan, een schilderij maken,...), het loopt steevast verkeerd af en daar moeten ze zelf heel erg om lachen. Samen met hun vreemde vrienden (zoals de grote blauwe boskoe die altijd honger heeft) praten ze een koddig brabbeltaaltje.

20:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: jekino filmrelease, kiwi & strit |  Facebook | |  Print |