Showbizzkanaal : Archieven

24/07/2016

Elephant Stone brengt Ship Of Fools uit

muziek.JPGDe Canadese band Elephant Stone brengt op 16 september haar nieuwe, vierde album Ship Of Fools uit op haar eigen label Elephants On Parade. De fysieke release is op 25 november en zal via Burger Records uitgebracht worden.

De termen evolutie, verandering en artistieke groei zijn veelal verbonden aan de grootste rock ‘n roll bands ter wereld, maar worden ook snel een synoniem voor Elephant Stone. Zanger/bassist/songwriter en sitar speler Rishi Dhir vormt samen met Miles Dupire (drums/zang) en Gabriel Lambert (gitaar/zang) een bijzonder trio met een unieke sound.

Album opener Manipulator laat meteen een nieuw geluid horen met de nadruk op catchy grooves en aanstekelijke zanglijnen die duidelijk beïnvloed zijn door zowel pop als dance. "I've had this song kicking around for a few years... My earlier demos always sounded too rock... And just when I would give up on the song, my wife would always convince me to keep working on it... The recording software I use has some drums loops... playing around with it one day, I mixed a "motown" beat with a "house" beat and then it all made sense. Lyrically, this song is directed at all those who seek to manipulate and control for their own selfish interest." - zegt Dhir over Manipulator.

De andere elf nummers op Ship Of Fools zetten deze lijn voort. Tijdens het creatie proces ontwikkelde Dhir zich als een ‘pop songwriter’ waardoor de liedjes echt gemaakt zijn voor de dansvloer. Marcus Paquin, bekend van bands als Aracade Fire en The National, produceerde het album.

Elephant Stone werd in 2009 opgericht en bracht toen haar debuut The Seven Seas uit. Het gelijknamige album Elephant Stone volgde in 2013 en het jaar daarop het derde studioalbum van de band The Three Poisons.

Elephant Stone zal in het najaar naar Europa komen voor shows.

20:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: elephant stone, ship of fools |  Facebook | |  Print |

22/07/2016

Vind je lief: van maandag tot en met donderdag om 21.10 uur op Eén

Vind je lief, Vorige week stuurde Bieke Ilegems in Vind je lief singles Danny, Pieter en Nancy op enkele dates, om zo misschien de ware te vinden. Deze week is het de beurt aan Frédéric (27) uit Sint-Niklaas, Wim (47) uit Belsele, en Joris (31) uit Opglabbeek. Ook zij mogen drie keer op date. Een van hen brengt een middag door met Nele, die vorig seizoen een relatie begon met Guy.

Vind je lief: van maandag tot en met donderdag om 21.10 uur op Eén

De singles
Deze week maken we in Vind je lief kennis met Frédéric (27), Wim (47) en Joris (31). Frédéric uit Sint-Niklaas is een vrolijke jongeman die lachend door het leven wandelt. Een vrouw aan zijn zijde zou de wandeling nog veel aangenamer maken, zolang ze maar kan lachen om zijn flauwe grapjes. Wim is een succesvolle, maar bescheiden ondernemer die stevig in zijn schoenen staat en weet wat hij wil. Zijn 19-jarige dochter is de parel in zijn leven, en hij zou dan ook graag nog een tweede kind hebben. Joris is een hippe leerkracht Frans en Latijn die op mannen valt. Zijn perfecte prins is even sportief als hijzelf, romantisch en vooral niet vrouwelijk. Joris verlangt naar een vaste en stabiele relatie, en hoopt die te vinden bij Vind je lief. 

De dates
Op maandag kiest het team van Rika Ponnet een date voor deze drie heren uit. In een grote interieurzaak krijgen de duo’s de opdracht om samen een slaapkamer in te richten naar hun gemeenschappelijke smaak. Een oude bekende keert daarbij terug: Nele, die vorig jaar een relatie begon met Guy, maakt opnieuw haar opwachting.

Op dinsdag hebben onze drie singles een afspraak met iemand die ze zelf uitkozen na hun speeddate. Voor de relatietest van vandaag brengt iedereen een koffer mee met kleren die ze zelden of nooit meer dragen. Ze mogen de koffer van hun date ondersteboven halen en een outfit uitkiezen die absoluut niet in de kledingcontainer mag belanden. ´s Avonds worden er bij Bieke hartverscheurende keuzes gemaakt.

Op woensdag trekken Frédéric, Joris en Wim naar een zomerbar met een date die hen werd aangereikt door hun familie en vrienden. Daar kunnen ze aan de hand van enkele boeiende en leuke online matchtests meteen ontdekken of hun omgeving een goeie keuze heeft gemaakt.

Op donderdag kiezen de drie heren hun favoriete date van de afgelopen dagen. Wie vinden Joris, Frédéric en Wim het liefst en met wie spelen ze dus het eindspel? De hoofdprijs is een reis naar de Kaapverdische eilanden, maar de echte winnaars zijn natuurlijk zij die de liefde vinden.

Vind je lief: vanaf 12 juli van maandag tot en met donderdag om 21.10 uur op Eén.

Vind je lief is een programma van deMENSEN voor Eén.

12:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vind je lief |  Facebook | |  Print |

Wereldpremière internationale horrorthriller The Windmill Massacre op FrightFest Film Festival (UK)

horror.JPGDe wereldpremière van The Windmill Massacre (NL 2016) vindt plaats op 29 augustus tijdens FrightFest Film Festival; het belangrijkste internationale fantasy en horror filmfestival in het Verenigd Koninkrijk. De film maakt een belangrijk onderdeel uit van het programma en zal gedurende het festival meerdere malen vertoond worden. De Nederlandse première van de internationale horrorthriller The Windmill Massacre is op 24 september op het Nederlands Film Festival. Het regiedebuut van Nick Jongerius is gedraaid in Nederland met een Nederlandse crew. De cast bestaat o.a. uit de Britse acteurs Noah Taylor (Game of Thrones, Almost Famous, Edge of Tomorrow), Charlotte Beaumont (Jupiter Ascending en de tv- serie Broadchurch), Patrick Baladi (Rush, The International), Adam Thomas Wright (The Physician, The Awakening) en Fiona Hampton (Kingsman The Secret Service). Daarnaast spelen de Japanse Tanroh Ishida (Gambit, The Railway Man) en Bart Klever (De Poel, Cop vs Killer) belangrijke rollen.

Over de film

Holland of Hel?

De Australische Jennifer (Charlotte Beaumont) belandt op de vlucht voor haar verleden in de Amsterdam. In haar wanhoop om aan de autoriteiten te ontkomen, sluit ze zich aan bij een groep toeristen die een bustour gaat maken langs de wereldberoemde Hollandse windmolens. Halverwege de tour strandt de bus met motorproblemen in the middle of nowhere. Samen met de andere toeristen aan boord is Jennifer veroordeeld om haar toevlucht te zoeken in een vervallen schuur naast een sinistere windmolen met een bloederig verleden.

Volgens de legende zou een duivel-aanbiddende molenaar zijn molen gevoed hebben met botten van weerloze slachtoffers. Als de medepassagiers een voor een beginnen te verdwijnen, beseft Jennifer dat ze allemaal iets met elkaar gemeen hebben.

Makers

The Windmill Massacre is een supernatural horrorthriller, naar een idee van Nick Jongerius, die ook voor de regie tekent. Jongerius maakt hiermee als regisseur zijn speelfilmdebuut. Hij produceerde eerder de Nederlandse horrorfilm Doodeind, evenals de internationale horrorfilm Frankenstein’s Army die in Nederland in Rotterdam in première ging tijdens IFFR en internationaal zijn première beleefde tijdens het Tribeca Film Festival. Voor televisie regisseerde Jongerius meerdere seizoenen van Spangas en Vrijland. Het scenario van The Windmill Massacre is geschreven door Suzy Quid en Chris W. Mitchell die eerder De Poel schreef en regisseerde.

De film wordt geproduceerd door het Nederlandse productiebedrijf Pellicola (Of Ik Gek Ben, Doodeind en Frankenstein’s Army) in coproductie met de Amerikaanse productiemaatschappij ETA (Blunt Force, Misconduct). De internationale sales is in handen van Kaleidoscope Film Distribution. Gusto Entertainment is in Nederland betrokken bij de uitbreng van de film. The Windmill Massacre komt mede tot stand dankzij de Netherlands Production Incentive.

Het Nederlands Film Festival is traditioneel het podium voor bijzondere premières. De openingsfilm is De Held, maar daarnaast gaat een breed scala aan Nederlandse producties in première tijdens de 36e editie van het festival.

 

12:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: the windmill massacre, frightfest film festival |  Facebook | |  Print |

A BIGGER SPLASH met Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Matthias Schoenaerts en Dakota Johnson NIEUW op DVD, Blu-Ray en VOD

a_bigger_splash.JPGEen film van Luca Guadagnino (Io sono l'amore)
Met Matthias Schoenaerts (Rundskop, De rouille et d'os), Ralph Fiennes (The English Patient, Schindler's List), Dakota Johnson (Fifty Shades of Grey) en Oscarwinnares Tilda Swinton (Michael Clayton, We Need to Talk About Kevin)

Een zinderende, sexy, zomerse thriller, boordevol intriges, lekker eten

en opzwepende muziek.

Synopsis
De zorgeloze vakantie van het celebritykoppel Paul (Schoenaerts) en rockster Marianne (Swinton) op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria wordt opgeschud door het plotselinge opduiken van Harry (Fiennes) en zijn dochter Penelope (Johnson). Harry is een luidruchtige driftkikker. Bovendien is hij de ex van Marianne. Wat volgt is een broeierige wervelwind van jaloezie, passie en uiteindelijk ook gevaar voor alle betrokken partijen...

Technische specificaties DVD
Italië, 2016 | Duur: 120 min. | Taal: Engels| Ondertiteling: Nederlands
Formaat: 16/9 | Audio: Dolby Digital 5.1.

Technische specificaties Blu-ray:
Italië, 2016 | Duur: 120 min. | Taal: Engels| Ondertiteling: Nederlands
Formaat: 1080/50i | Audio: dts-HD Master Audio 5.1

Overal verkrijgbaar vanaf 9 augustus 2016

 

Eerste Vlaanderen Muziekland XL lokt 10.000 bezoekers

event.JPGDe Grote Markt van Sint-Truiden werd woensdag 20 juli 2016 omgetoverd tot een wervelende muziekstad, sterker nog een muziekland, een Vlaanderen Muziekland XL.

Voor de eerste keer organiseerde concertpromotor LIVE Entertainment i.s.m. stad Sint-Truiden Vlaanderen Muziekland XL, de festival editie van het gelijknamige TV-programma. Een schot in de roos, want de ijzersterke line-up in combinatie met de tropische temperaturen liet de vernieuwde Grote Markt van Sint-Truiden letterlijk vollopen.

De avond begon met jong en nieuw talent: Jens, winnaar van The Voice Kids. Hij mocht de spits afbijten omstreeks 18u30. Hij werd gevolgd door de koning van de ambiance Bart Kaëll. Het publiek zag dat het goed was en kwam helemaal in de stemming: "C’est si bon". Rond 20u30 waren er maar liefst ruim 8.000 bezoekers op de markt voor een wervelend concert van Clouseau. Regi en Linda sloten de avond met vuurwerk en special effects in stijl af met een opzwepende live set van Milk Inc.. Vlaanderen Muziekland XL gaf het podium aan jong talent van eigen bodem, aan de gevestigde waarden van de Vlaamse showbizz, en programmeerde artiesten in diverse muziekstijlen van pop tot dance. 10.000 bezoekers zagen dat het goed was.

De jarige Geena Lisa was gastvrouw en onderbrak, speciaal om de presentatie voor haar rekening te nemen, haar vakantie in Mallorca.

LIVE Entertainment dankt de stad Sint-Truiden voor de gastvrijheid, alle partners - Radio 2, Truineer.be, Cristal, Trudor, Ambiance en Coca-Cola - voor de medewerking, en ook alle veiligheidsdiensten, Rode Kruis, Politie, Brandweer en alle andere medewerkers voor hun inzet. Tot volgend jaar!

12:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: vlaanderen muziekland xl, vlaanderen muziekland xl 2016 |  Facebook | |  Print |