Showbizzkanaal : Archieven

26/07/2016

Eén | Koen Wauters zoekt een Kris

één.JPGClouseau is dit jaar maar liefst twee keer genomineerd voor Radio 2 Zomerhit. Koen en Kris maken kans op de prijs voor Beste Groep, en zijn ook een van de topfavorieten in de categorie Beste Nederlandstalige Lied met het nummer Zin om te bewegen. Daarnaast zullen ze ook optreden tijdens het grote Zomerhit-concert in Blankenberge op 21 augustus. Maar Kris kan er niet bij zijn... Hij is immers op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Clouseau zonder Kris? Het lijkt onmogelijk, maar deze keer is er niks aan te doen. Daarom gaan Koen en Kris, samen met 1000 zonnen, op zoek naar een waardige vervanger. Vrouw of man, oud of jong, iedereen die kan zingen en gitaar spelen kan zich kandidaat stellen. En alles wat je daarvoor moet doen, is een filmpje van jezelf terwijl je een nummer van Clouseau zingt en speelt, uploaden op de website www.een.be/clouseau.

Op het podium met Koen

Uit al die kandidaten kiezen Koen en Kris de finalisten. Die worden uitgenodigd voor de finaleronde op 11 en 12 augustus, in de studio’s van de VRT. Daar zullen ze hun muzikaal talent tonen met de twee genomineerde Clouseau-hits Vogel voor de kat en Zin om te bewegen. De uiteindelijke winnaar repeteert mee met Clouseau en staat naast Koen Wauters op het grote podium van Zomerhit op zondag 21 augustus.

Gisterenavond lanceerde Koen en Kris de wedstrijd in 1000 zonnen. Het programma volgt de hele wedstrijd én de voorbereidingen van de winnaar op de voet. Het resultaat is te zien van 15 tot en met 19 augustus in de rubriek Wordt vervolgd.

Kan jij een week lang in de schoenen staan van Kris Wauters? Ben je klaar voor de songs, het podium, de fans, en Koen? Waag je kans, en misschien word jij… de nieuwe Kris Wauters.

09:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: koen wauters, kris wauters |  Facebook | |  Print |

Lieve S-S-Sanne, vanaf woensdag 7 september 2016 om 21.30 uur bij AVROTROS op NPO 3

Lieve S-S-Sanne, AVROTROS, NPO 3,  Vanaf 7 september gaat Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, in het nieuwe AVROTROS-programma Lieve S-S-Sanne met haar gitaar het land door. Sanne gaat langs bij mensen die iemand willen bedanken, de liefde willen verklaren of een hart onder de riem willen steken. Aan de hand van hun persoonlijke verhaal schrijft Sanne een lied, waarmee ze een geliefde gaan verrassen.

Zoals het emotionele verhaal van de 23-jarige Jennifer. Negen jaar geleden overlijdt Jennifers zusje Angelina bij een auto-ongeluk. Die zwarte dag verandert voorgoed het leven van Jennifer en haar moeder. Samen met Jennifer bezoekt Sanne de plek waar het ongeluk is gebeurd. Diep onder de indruk van dit grote verlies schrijft Sanne een lied voor de moeder van Jennifer en Angelina, over de zware periode die ze achter de rug hebben.

In Amsterdam ontmoet Sanne de prachtige transgender Rika. In 1970 wordt zij in Suriname geboren als jongen, maar ze voelt zich altijd anders. Nadat zij in 1981 in Nederland komt wonen, ontdekt zij op latere leeftijd niet alleen het uitgaansleven van Amsterdam, maar ook eindelijk wie zij zelf is. Inmiddels is Rika getrouwd met de liefde van haar leven, Dominique. Sanne verrast de man van Rika met een lied in het Amsterdamse Vondelpark.

Remco schakelt de hulp in van Sanne om zijn vriendin Femme op wel heel bijzondere wijze ten huwelijk te vragen. Samen met hun twee dochters vormen zij een gelukkig gezin, en na tien jaar wil Remco zijn Femme verrassen met persoonlijk lied van Sanne en een huwelijksaanzoek boven op de Dom.

09:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: lieve s-s-sanne, avrotros, npo 3 |  Facebook | |  Print |

Gewezen tv- en radiopresentatrice Paskal Deboosere overleden

pascale.JPGGewezen woordvoerster en tv- en radiopresentatrice Paskal Deboosere, zus van weerman Frank Deboosere, is gisteren op 53-jarige leeftijd overleden. Ze presenteerde programma's als "De droomfabriek" en "De zevende dag".

Paskal Deboosere begon in 1989 als presentatrice bij de Wereldomroep, het internationale radiokanaal van de openbare omroep. Ze werkte ook mee aan reportages voor tv-programma's als "Memphis", "Ziggurat" en "Wie schrijft die blijft". In 1992 en 1993 presenteerde ze samen met Bart Peeters ook de eerste twee edities van "De Droomfabriek". Vervolgens werd ze vijf jaar lang (1994-1998) de gastvrouw in het politieke praatprogramma "De Zevende Dag". Van 1993 tot 1996 presenteerde ze op Radio 1 ook het cultuurprogramma "Eenhoorn".

In 1999 werd zij woordvoerster van Agalev. Voor die partij zetelde ze ook in de raad van bestuur van de VRT. Daarna werkte Deboosere als woordvoerster bij Telenet en Fedis (het huidige Comeos). Sinds 2009 was ze parlementair medewerker en woordvoerster van Veerle Heeren (CD&V), federaal kamerlid en burgemeester van Sint-Truiden.

09:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: paskal deboosere, overlijden paskal deboosere |  Facebook | |  Print |

25/07/2016

Foto's: "Variété in 't Colisée" - Jacky Lafon, David Vandyck, Vanessa Chinitor en De Popkoning

DSC_0453.JPGDit jaar staat Jacky Lafon voor het vierde jaar in het Kusttheater ’t Colisée te Blankenberge met een nieuwe zomershow.

Jacky Lafon wordt dit jaar bijgestaan door David Vandyck, Vanessa Chinitor, de Popkoning en Showballet Elevation. Bekijk hier het fotoverslag! 

De matinee voorstellingen starten om 14h30 – Avondvoorstellingen om 20h30. Vanaf 25 juli spelen ze ook elke maandagavond om 20h30.

Meer info vind je ook op www.kusttheater.com

24/07/2016

Bloedspoor van Albert I na 80 jaar geïdentificeerd

Albert I, bloedspoor Albert I, De dood van de Belgische koning Albert I in 1934 – officieel een klimongeval - is nog steeds het voorwerp van speculaties. Na 80 jaar kan onderzoek op relieken - die gelinkt zijn aan het overlijden van Albert I - nog extra informatie opleveren. Door DNA uit oude bloedsporen van zo’n reliek te vergelijken met dat van twee verre familieleden, kon een team Leuvense wetenschappers onder leiding van forensisch geneticus Maarten Larmuseau bevestigen dat het wel degelijk om het bloed van Albert I gaat. Die conclusie neemt een aantal complottheorieën over de dood van Albert I de wind uit de zeilen.

Op 17 februari 1934 overleed koning Albert I, de derde koning der Belgen, na een val van de rotsen in Marche-les-Dames bij Namen. Albert I was populair en wereldwijd bekend door zijn rol tijdens de Eerste Wereldoorlog. Omdat er geen getuigen waren bij zijn dood, werd er al snel gespeculeerd over de ‘ware’ doodsoorzaak van de koning. Er circuleren tot op vandaag complottheorieën: van politieke tot passionele moord, waarbij de koning elders vermoord zou zijn en zijn dode lichaam nooit in Marche-les-Dames zou gelegen hebben of zijn val pas later geënsceneerd zou zijn. Bewijzen daarvoor werden weliswaar nooit gevonden.

Na de dood van Albert I werd Marche-les-Dames quasi een bedevaartsoord en doken er relieken op, met bloedsporen van de koning, die tijdens de nacht van 17 op 18 februari door omwonenden verzameld zouden zijn. Journalist Reinout Goddyn van het VTM-programma Royalty kocht zo’n reliek, met bloed besmeurde boomblaadjes, en stelde de vraag of dit dan echt bloed van Albert I kon zijn gezien de complottheorieën. In 2014 stelde professor Dieter Deforce van de UGent al vast dat het zeker menselijk bloed was.

Forensisch geneticus Maarten Larmuseau en zijn collega’s van de KU Leuven zetten het onderzoek verder en zochten twee nog levende verwanten van Albert I: “Koning Simeon II van Saksen-Coburg en Gotha, de laatste tsaar en voormalige eerste minister van Bulgarije die in vaderlijke lijn met Albert I verwant is, en Anna Maria Freifrau von Haxthausen, een Duitse barones die in moederlijke lijn familie is van Albert I, waren bereid mee te werken. Zij stonden DNA-stalen af die we vergeleken met het DNA van de bloedsporen. Daaruit blijkt dat het inderdaad om het bloed van Albert I gaat.”

Die bevestiging heeft een historisch belang: “Na 80 jaar zijn alle betrokkenen overleden en is het meeste materiaal verdwenen: we kunnen alle speculaties rond deze ‘cold case’ wellicht nooit helemaal weerleggen. Dit onderzoek was één van de laatste mogelijkheden om nog bijkomende gegevens te verzamelen. De echtheid van de bloedsporen onderschrijft de officiële versie over de dood van Albert I. Het verhaal dat het dode lichaam van de koning nooit in Marche-les-Dames heeft gelegen of daar pas ’s nachts werd neergelegd, is hierdoor heel onwaarschijnlijk geworden. Bovendien toont het aan dat het toenmalig juridisch onderzoek vanaf de start niet perfect kon verlopen, omdat souvenirjagers de plaats van overlijden verstoord hebben.”

Dergelijk genetisch stamboomonderzoek confronteert wetenschappers met heel wat ethische vragen, voegt bio-ethicus Pascal Borry toe: “We moeten rekening houden met de gevolgen van deze studie voor nog levende verwanten. Naast de identificatie an sich kan een genetisch profiel immers ook heel wat gevoelige informatie vrijgeven: in het kader van een verwantschapsonderzoek of over de mogelijkheid van erfelijke aandoeningen. Het gaat hier om een overledene die uiteraard nooit zijn toelating gaf om een genetisch profiel te laten opstellen.”

“Wij hebben ons enkel op de identificatie van de bloedsporen gefocust en bewust vermeden om onverwachte resultaten uit het DNA af te leiden”, vervolgt Larmuseau. “Dat laatste was het moeilijkste bij deze studie. We willen ook de privacy van alle betrokkenen en nog levende verwanten beschermen en commercialisatie van de genetische gegevens vermijden, in navolging van internationale richtlijnen in biomedisch onderzoek. De genetische profielen zijn daarom niet gepubliceerd, maar wel gecontroleerd door onafhankelijke experten. De DNA-stalen van ons onderzoek zijn vernietigd en wat er van de reliek rest, zal ter bewaring geschonken worden aan een instelling voor cultureel erfgoed of een wetenschappelijke instelling.”

20:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Royalty | Tags: albert i, bloedspoor albert i |  Facebook | |  Print |