Showbizzkanaal : Archieven

28/07/2016

Nieuw album 'Remember Us To Life' komt uit op 30 september 2016

Remember Us To Life, Na vier jaar afwezigheid, brengt Regina Spektor op 30 september haar zevende studioalbum uit. De eerste single uit dat nieuw album wordt 'Bleeding Heart'. Het album bevat uitsluitend songs die Regina heeft geschreven tijdens en net na de bevalling van haar eerste zoontje in 2014.

'Remember Us To Life' is opgenomen in The Village Studio's in LA en geproduceerd door Leo Abrahams bekend van zijn samenwerkingen met onder andere Paolo Nutini en David Byrne/Brian Eno.

De fans die het digitale of fysieke album voorbestellen via de website www.ReginaSpektor.com krijgen een directe link waar ze vier titels kunnen downloaden waaronder ook de nieuwe single 'Bleeding Heart'.

Het nieuwe album kondigt haar grote comeback aan na haar laatste album 'What We Saw From The Cheap Seats' (2012) dat op de derde plaats stond op de Billboard Album Charts. Verder schreef Regina ook nog de Grammy-genomineerde single 'You've Got Time' voor de populaire Netflix-serie 'Orange Is The New Black'.

10:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: remember us to life |  Facebook | |  Print |

Zeg eens Euh! vanaf maandag 1 augustus 2016 om 20u35 op VIER

vier.JPGGert Verhulst laat vanaf maandag 1 augustus zijn kwelgeesten los op het praatgrage Zeg eens Euh!- panel. In een gloednieuw decor zullen vier panelleden dagelijks een volledige minuut praten over een opgelegd onderwerp zonder ‘Euh’ te zeggen, zonder een verboden woord uit te spreken en zonder naast te kwestie te kletsen. In twee rondes gaat het panel op zoek naar twee bekende Vlamingen die het aan het einde van de aflevering tegen elkaar opnemen.

In de eerste aflevering komen we tussen de euh’s door ook te weten of Karen Damen last heeft van een ochtendhumeur, de plaatsen der lichaamsbeharing van Herman Verbruggen, waarover de eerste spreekbeurt van De Mol Gilles Van Bouwel ging (over de panda) en de hormonen van Maaike Cafmeyer.

Vier weken lang zorgt Gert Verhulst voor vreemde thema's, kromme verbuigingen der zinnen, bijzondere woordvondsten en maffe verhalen. Van maandag tot donderdag en in willekeurige volgorde doet hij dat samen met Jelle De Beule, Maaike Cafmeyer, Karen Damen, Margriet Hermans, Herman Verbruggen, Jacques Vermeiren, James Cooke, Koen Crucke, Rani De Coninck en Gilles Van Bouwel.

10:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: zeg eens euh!, vier |  Facebook | |  Print |

26/07/2016

Nieuw bij TLC: Louisa & Rosanna, Pride Week Special

tlc.JPGHet unieke Limburgse liefdeskoppel Louisa & Rosanna droomt ervan om een gezin te stichten. Ze realiseren zich dat het als transgenders niet eenvoudig is om deze droom te verwezenlijken, maar weten ook dat niets onmogelijk is in deze tijd. Om zich te oriënteren op de mogelijkheden en het aanstaande ouderschap gaan ze op zoek naar andere stellen die niet op de traditionele manier hun kind hebben gekregen. Ze praten onder meer met een lesbisch en een transgender ouderpaar over hun ervaringen. Omdat Rosanna het kind zal dragen, is Louisa vooral benieuwd of kinderen ook van haar als niet-biologische moeder zullen houden. Rosanna wil op haar beurt weten hoe een zwangerschap zal zijn, terwijl ze zich geen vrouw voelt. Ondertussen helpen ze mee met het voeden en in bad stoppen van de baby’s. Hoe denken ze na afloop over het ouderschap? Zien ze het nog zitten of hebben ze er juist extra veel zin in gekregen? Louisa & Rosanna, Pride Week Special is op donderdag 11 augustus om 20.10 uur te zien bij TLC.

Om zich voor te bereiden op een mogelijk ouderschap wil Louisa spreken met koppels bij wie het ‘niet vanzelfsprekend’ is om een kind te krijgen. “Ik wil op de hoogte zijn van hoe het is als je anders bent en een kindje hebt”, legt ze uit. Ook Rosanna wil graag weten hoe deze koppels het traject hebben doorstaan. Maar de gesprekken zijn niet alleen voor henzelf bedoeld, zegt Louisa. Ze wil ook aan de buitenwereld tonen dat het heel normaal moet zijn dat deze koppels kinderen hebben. “Dat niet alleen hetero’s baby’s hebben, maar dat alle mensen recht hebben op een baby.”

Een van de gesprekken die ze voeren is met een lesbisch koppel dat ondertussen twee zoontjes heeft. Louisa en Rosanna willen graag weten hoe ze zwanger zijn geraakt en hoe ze de vader hebben ontmoet. Rosanna vindt het prettig om te horen dat het gewoon bij hen thuis gebeurd is via kunstmatige inseminatie en dat het niet per se in een kliniek hoeft. Louisa vindt alleen het idee dat het om een Nederlandse zaaddonor gaat niet ideaal. “Ik wil dat hij van zo ver mogelijk komt.” Zij is bang dat de vader anders later alsnog zijn rechten komt opeisen. De vrouwen geven aan dat daar goede contractuele afspraken over gemaakt kunnen worden.

Ze gaan ook langs bij een Vlaams transgenderkoppel bij wie de man getransformeerd is naar een vrouw en de vrouw naar een man. Sean, de vrouw van geboorte, heeft het kind gedragen, terwijl ze zich eigenlijk al meer man voelde. Sean legt uit dat ze daarom niet van de zwangerschap kon genieten, omdat ze ineens een buik en grotere borsten kreeg. Rosanna vindt het interessant om te horen, maar realiseert zich ook dat het uiteindelijk ‘maar negen maanden’ duurt.

De special kan uiteraard niet zonder de hilarische uitspraken van Louisa. “Dus dit komt gewoon uit je tiet?”, zegt ze als ze een fles gekolfde melk in haar handen krijgt. Het zijn de gesprekken met de kinderen die ze misschien nog wel de belangrijkste informatie geven. Louisa en Rosanna zijn immers bang dat hun kinderen straks raar tegen hen als transgenderouders aankijken. Maar uit de verhalen van de kinderen horen ze juist dat de ouders volledig geaccepteerd worden. Zelfs als ze op latere leeftijd van geslacht veranderen, zoals bij Nathalie, die als man is geboren en vier jaar geleden besloot als vrouw door het leven te gaan. Haar vrouw Suzanne accepteerde de keuze, net als hun kinderen, die inmiddels tiener zijn. Het sterkt Louisa en Rosanna in hun beslissing. “Ik word er emotioneel van dat ik van een kind hoor dat het allemaal heel normaal is. Dat vind ik gewoon heel mooi en prachtig.”

Gaan ze er nu echt voor?

Louisa & Rosanna, Pride Week Special is op donderdag 11 augustus om 20.10 uur te zien bij TLC.

11:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: louisa & rosanna, tlc, pride week special |  Facebook | |  Print |

Peter Monsaerts Le Ciel Flamand naar San Sebastián

Le Ciel Flamand, na Offline de tweede speelfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert, is uitgenodigd voor het Internationaal Filmfestival van San Sebastián (16-24 september). De film wordt er vertoond in het New Directors programma en dingt zo mee naar de Kutxabank New Directors Award van 50.000 EUR alsook de Prijs van de Jeugdjury.

'Ik vind het een hele eer om de film te mogen voorstellen op zo'n gerenommeerd festival als San Sebastián', zegt Monsaert. 'En dan nog wel in de officiële competitie van het New Directors luik. Er is ontzettend hard gewerkt om deze film te maken zoals hij geworden is: een gevoelig, gelaagd portret van mensen die ondanks alles samen willen vechten voor familie en voor een gezamenlijke toekomst. Het feit dat dit over de lands- en taalgrenzen heen gewaardeerd wordt, sterkt me in het feit dat we een bijzonder krachtige, relevante en universele film hebben gemaakt. Ik ben dan ook zeer trots op deze film en op iedereen die geholpen heeft om dit te realiseren.​'​

Le Ciel Flamand zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen. Monique en haar dochter Sylvie baten een baanbordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit naar binnen. Een dramatische gebeurtenis plaatst de zekerheden in hun levens op een helling en zet de familiale banden onder druk.​

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Willaert (Eigen kweek, Offline), Sara Vertongen (Binnenstebuiten) en haar dochter Esra Vandenbussche en Ingrid De Vos (De behandeling, Chaussée d'amour). Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu en Isabelle Van Hecke. David Williamson (I'm the Same I'm An Other, Vincent) stond in voor de fotografie, terwijl Alain Dessauvage tekende voor de montage van de film.

Het is sinds Unspoken van Fien Troch geleden dat er nog een majoritair Vlaamse film op het hoofdprogramma van San Sebastián stond. Door zijn selectie voor de Kutxabank New Directors Award maakt Le Ciel Flamand kans op 50.000 EUR, wat volgens de organisatoren de grootste cash prijs is die door een internationaal festival vandaag wordt uitgereikt. Films binnen het New Directors luik komen bovendien in aanmerking voor de Prijs van de Jeugdjury, uitgereikt door zo'n 300 jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Eerder maakte het festival ook al bekend dat het met Vlaanderen gecoproduceerde A Quiet Passion van Terence Davies in het competitieve Zabaltegi-Tabakaleri programma wordt getoond. Potemkino coproduceerde de film voor Vlaanderen.

Distributeur Lumière brengt Le Ciel Flamand bij ons in de zalen op 16 november. De film is een productie van Annemie Degryse voor Lunanime en kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz. Het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters en minister van Cultuur Gatz, investeerde in zowel Le Ciel Flamand als in A Quiet Passion.

11:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: san sebastián, le ciel flamand |  Facebook | |  Print |

"Hoop In Mijn Hart", de nieuwe single van Michael Lanzo

michael_lanzo.JPGEind 2013 won deze uiterst sympathieke zanger de finale van "Belgium's Got Talent" en sindsdien bracht hij al een succesvol album én bijhorend limited edition-album op de markt. Uit die 2 debuutalbums verschenen uiteraard ook heel wat singles waarmee Michael al veel bijval mocht oogsten op radio, TV en in de zalen.

Eerder dit jaar verscheen de eerste voorloper van een nog te verschijnen nieuw album, de single 'Jij Bent Mijn Leven'. Ondertussen is het volop zomer en stelt Michael met veel trots z'n langverwachte nieuwe single 'Hoop In Mijn Hart' voor. En het zal u wellicht meteen opvallen dat de koers voor deze single duidelijk wijzigde van schlager naar vlotte Nederlandstalige pop.

'Hoop In Mijn Hart' werd speciaal voor Michael geschreven door John Terra, Dennis Peirs (Jo met de Banjo) tekende voor de mooie tekst. Het nummer kwam tot stand in de studio's van Patrick Renier die samen met John Terra voor de productie tekende. "Ik ben erg vereerd dat John Terra speciaal voor mij een nummer heeft geschreven, toen ik de demo de eerste keer hoorde was ik al meteen verkocht", aldus Michael. "Tijdens de opnamesessie in de studio werd ik bijgestaan door John en Patrick om het uiterste uit de kan te halen en ik moet zeggen, ik ben zelf echt ontzettend fier op het eindresultaat!"

De single verschijnt vandaag als download en via streaming.

 

10:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: michael lanzo, hoop in mijn hart, single hoop in mijn hart |  Facebook | |  Print |