Showbizzkanaal : Archieven

28/07/2016

Net5 brengt kwaliteitsdramaserie Madam Secretary in september

Net5, Madam Secretary, Op dinsdag 20 september start de nieuwe Amerikaanse dramaserie Madam Secretary bij Net5. Hierin wordt minister van Buitenlandse Zaken Elizabeth McCord (Téa Leoni, bekend van Jurassic Park III, The Family Man en Bad Boys) gevolgd. Zij moet de meest gecompliceerde binnen- en buitenlandse kwesties oplossen en ondertussen heeft McCord ook nog een gezin te onderhouden. De serie is geproduceerd door acteur, producer en Oscar-winnaar Morgan Freeman.

Madam Secretary geeft een kijkje in de wereld van een van Amerika’s belangrijkste ministeries. Voormalig CIA-analyst Elizabeth McCord wordt door de president (Keith Carradine, bekend van Dexter) gevraagd om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Met haar apolitieke instelling, goede kennis van het Midden-Oosten, talenknobbel en vermogen om out of the box te denken, wordt zij het meest geschikt geacht voor de functie. In haar nieuwe rol moet McCord vastberaden te werk gaan en omgaan met de druk die komt kijken bij het besturen van een belangrijk departement. Zo moet ze een vredesakkoord tussen China en Japan bewerkstelligen, met Iran onderhandelen over hun nucleaire programma en onderzoek doen naar een vliegtuigramp waarbij haar voorganger overleed. Na een dag debatteren, overleggen met hoogwaardigheidsbekleders en het opnemen tegen cynische collega’s voor wie alleen macht van belang is, komt Elizabeth thuis bij haar man Henry (Tim Daly, bekend van Private Practice) en hun drie puberende kinderen. Daar krijgen politiek en compromissen sluiten een heel andere betekenis. Maar haar man, die hoogleraar is, wordt al snel betrokken bij het werk van zijn vrouw…

Madam Secretary werd in Amerika goed ontvangen; het stond in de top drie van best bekeken nieuwe series. Daarbij is de serie twee keer genomineerd voor een People’s Choice Award, namelijk in de categorieën ‘Favorite New TV Drama’ en ‘Favorite Actress in New TV Series’. Dit najaar start in Amerika het derde seizoen.

Hitseries bij Net5
Naast Madam Secretary voegt Net5 dit najaar nog een titel toe aan haar lijstje van Amerikaanse hitseries. Vanaf woensdag 7 september is de spannende fantasyserie The Shannara Chronicles te zien bij de zender met dubbele afleveringen vanaf 20.30 uur.

Madam Secretary: Net5, vanaf dinsdag 20 september wekelijks om 22.30 uur

10:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: net5, madam secretary |  Facebook | |  Print |

Zomerse Komen Eten start maandag al met nieuwe afleveringen

vier.JPGDe Komen Eten-kijkers hoeven niet lang op hun honger te zitten, want het zestiende seizoen van de VIER-klassieker start al op 1 augustus. Lekker eten in een gezellige sfeer met een stralende zon als decor. En of de eerste week zomers is met de deelname van de vrolijke America met Colombiaanse roots.Vanaf 15 augustus halen de Komen Eters de kolen, de grill en de brochettestokjes boven voor een heuse BBQ-week en de zomerse Komen Eten-tijd wordt eind augustus afgesloten met een campingweek. Laat de sangria en zonnecrème maar aanrukken, want Komen Eten is er al vanaf 1 augustus 2016, van maandag tot donderdag vlak voor Zeg eens Euh!.
America uit Deerlijk

Maandag 1 augustus

America (40) uit het West-Vlaamse Deerlijk heeft - zoals haar naam al doet vermoeden - exotische roots. Ze werd namelijk geboren in Colombia en kwam een veertiental jaar geleden naar ons Belgenland om het te verblijden met haar warmbloedige enthousiasme. Dat America zo snel Nederlands leerde, hoeft niet te verbazen want ze praat minstens voor drie. Behalve van babbelen houdt onze eerste gastvrouw deze week ook heel veel van lachen, ze denkt dat ze daarom zo weinig rimpels heeft. En haar witte tanden dankt ze naar eigen zeggen aan de grote hoeveelheden look die ze naar binnen speelt. Geen wonder dat haar Komen Eten-gasten vanavond ook een flinke portie look mogen verwachten. Verder staan er een cocktail van scampi’s, bruine rijst met zwarte bonen, een tropische verrassing en een Colombiaanse dans op het menu. Fiesta!

Matthias uit Oostende

Dinsdag 2 augustus

Matthias is 28 en hij woont in een Oostendse loft die hij helemaal zelf heeft ingericht. Vroeger woonde en werkte hij zes jaar lang in het buitenland, en nu gaat hij nog een keer of zeven per jaar op vakantie. Matthias is een echte gentleman: hij helpt waar hij kan en hij legt zijn gasten graag in de watten. Matthias houdt niet van boerenkost, hij voelt meer voor verfijnde en exclusievere producten. Zo kookt hij vanavond bijvoorbeeld kangoeroe, weliswaar op Vlaamse wijze, en bekokstooft hij millefeuille, coquilles en carpaccio van ananas, zij het niet noodzakelijk in die volgorde. Bij het bakken van zijn vlees komt Matthias tot de ontdekking dat zijn bakboter op is, maar gelukkig heeft hij een attente buurvrouw die hem te hulp schiet. Zijn dessert serveert Matthias buiten op zijn terras, en ondanks het mindere weer maken zijn vrolijke vrienden er een memorabel moment van.

Grietje uit Temse

Woensdag 3 augustus

Als de gemeente Temse ooit een uithangbord zou nodig hebben, kunnen ze best eens naar Grietje (50) bellen. Ze houdt zo veel van Temse dat ze nergens anders ter wereld zou willen wonen. Hoewel, Grietje heeft haar hart ook verloren in Thailand en dat heeft tot een volledig Thais Komen Eten-menu geleid. Grietje kwam ooit al eens op de radio en dat was al een heel leuke ervaring, ze is dus volledig klaar om dit Komen Eten-avontuur aan te gaan. Hoewel ze niet echt een keukenprinses is, wil ze haar gasten vanavond op een lekker etentje trakteren. Alles moet tot in de puntjes in orde zijn, net zoals bij haar interieur. Ze kocht bijvoorbeeld een speciaal mesje in Thailand om de papaya in het voorgerecht helemaal zoals een echte Thai te kunnen snijden. Voor het hoofdgerecht schafte ze zich een Thaise hotpot aan. Wie nog niet weet wat dat is, moet zeker naar deze aflevering kijken, want daarin wordt het uitgelegd. Helaas voor Grietje loopt niet alles op wieltjes vanavond. Het voorgerecht is immers zelfs voor de Colombiaanse America aan de pikante kant, en bij het nagerecht vergeet ze domweg een kwart van de bananen te bakken…

Andy uit Arendonk

Donderdag 4 augustus

De 63-jarige Andy De Witt was tot vandaag enkel wereldberoemd in Nederland, maar na vanavond kan hij ongetwijfeld ook in Vlaanderen niet meer buitenkomen zonder handtekeningen uit te delen. Andy is zanger van beroep en heeft verschillende gouden platen aan de muur hangen om dat te bewijzen. Fans van het levenslied kennen Andy misschien van hits als ‘Musicmaker’ en ‘Dansen op de wolken’ of van televisieprogramma’s als ‘Op volle toeren’. Andy is geboren voor muziek. Hij drinkt melodieën en hij eet muzieknoten. Voor Komen Eten schreef hij de gelegenheidshit ‘Het Eten Lied’ dat Andy als menukaart aan zijn gasten presenteert. Ook koken doet hij vanavond al zingend. Wanneer Andy’s Komen Eten-gasten erachter komen dat hun gastheer een rasechte beroemdheid is, vallen ze net niet omver van verbazing. Bovendien tovert hij ook nog eens een rijk pallet aan Bourgondische gerechten op tafel.

10:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: komen eten, vier komen eten |  Facebook | |  Print |

David Gilmour krijgt gouden plaat voor "Rattle That Lock"

muziek.JPGNaar aanleiding van de twee uitzonderlijke concerten van David Gilmour in ons land, woensdag en donderdag, kreeg de zanger en gitarist van Pink Floyd een gouden plaat overhandigd voor “Rattle That Lock”. Zijn meest recente (overigens nog maar vierde) solo-album verscheen vorig jaar in september en stond meteen twee weken bovenaan de Belgische album charts.

Het is trouwens van 1984 geleden dat David Gilmour als solo-artiest België aandoet. De beide shows op de Grote Markt van Tienen waren uitverkocht.

 

10:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: david gilmour, rattle that lock |  Facebook | |  Print |

'Liever te dik in de kist', de nieuwe single van Stef Ekkel & René Karst

muziek.JPGHollandse zelfspot waait over: “Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist.”

“Humor is vaak de beste saus om dingen in het leven te relativeren”, zegt de Nederlandse volkszanger Stef Ekkel. Een paar weken geleden was hij samen met zijn collega René Karst op reis in Turkije. Als grap trakteerden ze hun reisgezelschap ’s avonds op een zelfbedachte meezinger, ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’. Het ludieke muzikaal dilemma tussen extra kilootjes of het zich ontzeggen van de geneugten des levens schiet in Nederland naar de top, maar kan ook de bourgondische Vlamingen niet onberoerd laten. 

'Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist' gaat niet alleen over een levensingesteldheid, maar ook over het levenseinde. Afscheid nemen van mensen die gestorven zijn is sowieso geen prettige ervaring. Daar zijn ook Stef Ekkel en René Karst zich van bewust. “Wij proberen dat gegeven toch een vrolijker randje te geven. Als we daarmee het leed enigszins kunnen verzachten is onze missie geslaagd”, zegt Stef Ekkel. Deze laatste is trouwens niet aan z’n proefstuk toe. In 2011 bracht hij ‘Waarheen, waarvoor’ uit. Een afscheidsballade die tijdens het liedje evolueert naar iets feestelijks. Naast de 1.000.000 views op Youtube is het nummer één van de meest gespeelde tijdens begrafenissen. “Ook bij ons in Vlaanderen”, bevestigt ons een begrafenisondernemer.

Stormenderhand veroveren Stef en René heel Nederland met hun instant-meezinger ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’. “Het is echt te gek voor woorden. Op een paar weken tijd, 900.000 Youtube-views en dan spreken we nog niet over de likes en shares op social media. Die zijn niet meer bij te houden.”

Freek de Jonge

Het ziet er dus naar uit dat Freek de Jonge eindelijk opvolging krijgt. In 1997 scoorde de gelauwerde cabaretier, samen met z’n begeleidingsband Stips een hit in Nederland en Vlaanderen. ‘Leven na de dood’ stond 16 weken genoteerd in de Ultratop 50 en bereikte de 6de plek als hoogste notering. Ekkel en Karst daarentegen zingen net over leven 'vóór' de dood, en meer bepaald de manier waarop. Extra muzikale én visuele ondersteuning krijgt het duo van het Frikadellenkoor; een bende goed gezette mannen in groene badjassen die hun ‘overgewicht’ perfect kunnen relativeren.

Benieuwd hoeveel Vlamingen zich ook gaan blootstellen voor de aanval op hun lachspieren. De kans is groot dat je na het bekijken van hun clip een ganse dag neuriënd rondloopt met ‘Liever een feestje gemist, dan te dik in de kist’.

Hier kan je de clip bekijken.
www.youtube.com/watch?v=eg8YHJmmLfc

10:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: rené karst, stef ekkel, liever te dik in de kist |  Facebook | |  Print |

Henry Hate brengt ode aan Amy Winehouse met tatoeage ontwerp voor collectie Fred Perry

fashion.JPGHenry Hate, vriend van Amy Winehouse en tatoeëerder, brengt voor de herfst/winter 2016 Foundation Collection by Fred Perry een ode aan de Britse muzieklegende met een exclusief tatouage ontwerp op de kledij. Centraal in de collectie staan nog steeds de originele modellen die Amy ontworpen had voor Fred Perry met een duidelijke verwijzing naar de opvallende sportieve pin-up stijl van de zangeres.

“Iconography for this particular design was inspired by one of the last times Amy was in my shop. The bird represents someone who is well travelled or a free spirit. That was Amy,” Henry Hate.

Fred Perry blijft samenwerken met de Amy Winehouse Foundation en geeft elk seizoen een bijdrage aan de organisatie om hun werk met jongeren uit kansarme omgevingen te ondersteuren.

 

10:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Fashionnieuws | Tags: henry hate, amy winehouse, fred perry |  Facebook | |  Print |