Showbizzkanaal : Archieven

18/07/2016

Master Kevin Janssens maakt regiedebuut met promospot Filmfestival Oostende 2016

kevin.JPGKevin Janssens bracht op de poster van de tiende editie van Filmfestival Oostende een eerbetoon aan zijn jeugdheld Humphrey Bogart. Nu brengt hij ook het film noir thema terug tot leven in de promospot van het festival met een knap staaltje acteer-, maar ook regiewerk! Kevin Janssens speelt in de spot dus niet enkel de hoofdrol, maar nam ook de volledige regie op zich. Hij verzamelde hiervoor een indrukwekkende crew, die op 4 locaties in Oostende draaide: CC De Grote Post, Fort Napoleon, Brasserie Du Parc en het Stadsmuseum.  

Werkten aan de spot mee: Steven Frederickx, Pieter Geerardyn, Geertrui Peeters, Birger Platteeuw, Hans Reynaert, Bert Reyskens, Dieter  Roelens, Thibault Sellier, Pedro Van der Eecken en Christophe Vanhoutte. 

De muziek is van Steve Willaert.

Download hieronder het resultaat of bekijk het hier!

Filmfestival Oostende start op vrijdag 9 september met de wereldpremière van Nic Balthazars derde film ‘Everybody Happy’ . Op vrijdag 16 september worden de jaarlijkse Ensors uitgereikt. De nominaties worden bekend gemaakt op vrijdag 5 augustus. 

Beeld: Pieter Clicteur

Journalistieke vragen scheppen objectief beeld in reportage reeks over Frank Masmeijer

Frank Masmeijer, Twintig jaar geleden was hij de meest gevierde showmaster van de Nederlandse televisie, nu hangt hem een langdurige gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel boven het hoofd. In de reportagereeks Frank en vrij! wordt Frank Masmeijer gevolgd. Van vader en echtgenoot tot zakenman en verdachte. In elke aflevering stelt een onderzoeksjournalist de essentiële vragen aan betrokkenen, zodat een objectief beeld van de situatie kan worden weergegeven. Naast de gesprekken met Frank zelf, is het tv-programma aanwezig in de rechtbank en komen zijn advocaten aan het woord: mr. Geert-Jan Knoops uit Nederland en mr. Carl Slabbaert uit België. Frank en vrij! is dit najaar te zien bij SBS6.

Frank Masmeijer maakte in 1985 na een screentest zijn tv-debuut als presentator bij de NCRV. Hij startte met het spelletjesprogramma de Helemaal alleen in je eentje show en presenteerde grote shows zoals de Holidayshow. Als NCRV-coryfee presenteerde hij Drempels Weg, een grote actie voor lichamelijk gehandicapten en een showprogramma rond SOS-Kinderdorpen. In 1994 kwam er abrupt een eind aan zijn carrière bij de NCRV.

Na een kort avontuur in Duitsland keert Masmeijer tv en Nederland de rug toe. Hij vestigt zich in België, waar zijn vrouw vandaan komt, gaat in zaken en schopt het tot horecatycoon. Dan raakt hij financieel in de problemen na ruzie met zijn zakenpartner. Zijn zaken gaan failliet en veel mensen vragen zich af waar hij met zijn gezin van leeft.

Begin oktober 2014 wordt Frank Masmeijer in de echtelijke woning in Antwerpen door acht agenten van zijn bed gelicht. Hij wordt afgevoerd en verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Columbia, die tussen een zending bananen in een container in de haven van Antwerpen is aangetroffen. Masmeijer verdwijnt voor acht maanden achter de tralies, eerst in de gevangenis van Antwerpen en later in Mechelen. Eind juni 2015 wordt Frank na lang aandringen, vrij onverwachts, vrijgelaten. Sindsdien bereidt de presentator zich met zijn twee advocaten voor op de rechtszaak in Antwerpen, in november 2016.

Frank en vrij! wordt geproduceerd door MasMedia

Uitzending: Frank en vrij! is dit najaar te zien bij SBS6

09:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: frank masmeijer |  Facebook | |  Print |

POPOZ- acteur Sergio Hasselbaink speelt hoofdrol in ‘kopschoppers’- drama

sergio_hasselbaink.JPGSergio Hasselbaink (Popoz) speelt de hoofdrol in de korte film The Pain Body van Gerson Oratmangoen. Oratmangoen maakt met deze film zijn debuut als regisseur; als acteur was hij onder andere te zien in de speelfilms Schemer en De Punt. The Pain Body gaat over een actueel thema dat het nieuws de laatste jaren regelmatig domineert: jongeren, uitgaan en zinloos geweld. Het verhaal is geïnspireerd door het ‘kopschop’-drama van 2013 in Eindhoven. Na het vrijgeven van de beelden van de beveiligingscamera ging er een schokgolf over Nederland wegens het expliciete en arbitraire geweld tegen een 22-jarige jongen door zeven daders.

Sergio: Net als bijna iedereen in Nederland heb ik destijds de videobeelden van de mishandeling bekeken. Ik werd spontaan misselijk en voelde machteloosheid. Helaas is dit geen geïsoleerd incident gebleken. De intensiteit van zinloos geweld lijkt alleen maar te zijn toegenomen. Met The Pain Body hopen we jongeren en jongvolwassenen te bereiken en hen te laten inzien dat zinloos geweld alleen maar slachtoffers kent.

Hasselbaink (Sonny Boy, In Ongenade - Toneelgroep Amsterdam, Popoz) werd na zijn rol in de bioscoopfilm Popoz, geroemd als Nederlands meest veelzijdige acteur. Naast acteren maakt Hasselbaink onderdeel uit van de succesvolle rapformatie Yung Internet, die komende tijd het voorprogramma van De Jeugd van Tegenwoordig verzorgt.

De voorbereidingen van de film zijn in volle gang. De opnames gaan begin augustus van start en vinden plaats op diverse locaties waaronder Brabant gefilmd worden. De overige cast wordt binnenkort bekend gemaakt.

The Pain Body gaat in 2017 in release en zal o.a. op diverse filmfestivals vertoond worden.

 

09:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: sergio hasselbaink, film the pain body |  Facebook | |  Print |

Foto's: Film "De GVR" in première

DSC_0087.JPGAfgelopen weekend ging de Film "De GVR" in première in Kinepolis Antwerpen. Dit in aanwezigheid van de Vlaamse stemmencast. Bekijk hier het fotoverslag! Met: Warre Borghmans, Ivan Pecnik, Lotte Heuten en Charlotte Leysen. "De GVR" is de verfilming door Steven Spielberg van het wereldbekende boek van Ronald Dahhl over de onwaarschijnlijke en ontroerende vriendschap tussen een grote vriendelijke reus en het weesmeisje Sofie.

In de film "De GVR" ontmoeten we Sofie, een weesmeisje dat ontvoerd wordt door een aardige reus, De Grote Vriendelijke Reus genaamd. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van de slechte, mensetende reuzen die de GVR pesten.

Vanaf 20 juli in de Vlaamse bioscoop.

 


16/07/2016

Ranking the Stars is vanaf 17 juli 2016 iedere zondag om 21.55 uur te zien bij BNN op NPO 3

Ranking the Stars, bnn, bnn Ranking the Stars, BNN’s Ranking the Stars is terug! Met weer volop spannende vragen aan een heel bataljon BN’ers. Dit seizoen ontvangt Paul de Leeuw - in wisselende samenstelling per week - o.a. Sabia Engizek, Ajouad El Miloudi, Bridget Maasland, Jörgen Raymann, Patty Brard, Frank van der Lende, Jan Versteegh, Loiza Lamers, Tim den Besten, Wibi Soerjadi, Karin Bloemen, Marc van der Linden, Mariska van Kolck, Richard Groenendijk, Gerda Havertong en Anny Schilder. Scherp en gevat laten zij heel Nederland weten hoe ze over zichzelf én elkaar denken. Niemand ontspringt de dans. En niemand verlaat de studio zonder kleerscheuren. Ranking the Stars is vanaf 17 juli iedere zondag om 21.55 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Wekelijks krijgen de BN’ers vragen voor hun kiezen over zichzelf en over de andere deelnemende sterren. Bijvoorbeeld: ‘Voor wie is seks niet belangrijk meer?’ Ze maken een lijst van één tot en met tien, waarop ze zichzelf en de anderen rangschikken. Elke plaats op de lijst wordt gemotiveerd. Dat leidt tot venijnige uitspraken over en weer. Want: wie zet je op plaats tien? En wie op plaats één? En vooral: waarom?

13:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ranking the stars, bnn, bnn ranking the stars |  Facebook | |  Print |