Showbizzkanaal : Archieven

19/07/2016

Topcast voor nieuw gevangenisdrama bij VIER

vier.JPGAfgelopen week startten in Gent de opnames van een nieuwe dramareeks die zich afspeelt in een vrouwengevangenis. De nieuwe Vlaamse serie is gebaseerd op Wentworth van de Australische tv-producent Reg Watson, de man die onder meer het wereldwijd succesvolle Neighbours bedacht. In Australië is de reeks aan een vierde succesvolle seizoen begonnen.

Ook de Vlaamse top-cast van deze reeks – geproduceerd door het productiehuis Marmalade in coproductie met FremantleMedia Belgium - is gezien het thema opvallend vrouwelijk: Ruth Becquart, Gilda De Bal, Evelien Bosmans, Charlotte Anne Bongaerts en Joke Devynck zijn maar enkele bekende namen die te zien zullen zijn in de nieuwe VIER-reeks.

Gent-West (werktitel) zal ten vroegste op VIER te zien zijn in het voorjaar van 2018

De reeks zal ten vroegste rond 2018 te zien zijn op VIER. Ook Telenet investeert mee in deze productie via de aankoop van uitzendrechten. Daardoor zullen alle afleveringen een aantal maanden voor ze op VIER te zien zijn al beschikbaar zijn via Play en Play More van Telenet. Telenet wil zo investeren in nieuwe kijkmogelijkheden, en er voor zorgen dat zijn klanten niet alleen buitenlandse toppers maar ook straffe fictie van eigen bodem zo snel mogelijk kunnen zien.

De cast:

Veronique Dockx (Ruth Becquart)
Veronique aka Rosse is de nieuwelinge in Gent-West. Ze zit in voorarrest op verdenking van poging tot doodslag, nadat de stoppen zijn doorgeslagen en ze haar man David - die haar jarenlang heeft geterroriseerd en mishandeld - heeft proberen te verstikken.

Sam(antha) Beckers (Charlotte Anne Bongaerts)
Sam is de natuurlijke leider op de afdeling. Ze deinst er niet voor terug haar sexappeal uit te spelen om haar status te verstevigen.

Kat(leen) Jacobs (Gilda De Bal)
Kathleen aka Kat, is een ancien in Gent-West. Ze is een meester-manipulator die - samen met haar man Vincent - een machtig netwerk heeft uitgebouwd waarvan ze de touwtjes graag strak in handen houdt.

Sarah Van Marcke (Evelien Bosmans)
Sarah is beleidscoördinator. Haar taak bestaat erin om de gevangenen klaar te stomen voor de buitenwereld. Ze zet alles op alles om directeur van de instelling te worden.

Vera Deloo (Inge Paulussen)
Vera is adjudant van de directeur. Haar job betekent alles voor Vera. Daarnaast heeft ze geen leven, daar zorgt haar manipulatieve en overbeschermende moeder Rita voor.

Anja Vandael (Els Olaerts)
Anja is blokverantwoordelijke, zij is de gevangene die bemiddelt tussen de gevangenen en als hun woordvoerder optreedt. Binnen de gevangenismuren kan iedereen bij Anja terecht met bezorgdheden of problemen.

Sacha Hamid (Julia Ghysels)
Sacha ontfermt zich over Kya, het tweejarige dochtertje van haar zwaar verslaafde celgenote. In haar zie ze een tweede kans nadat ze hoogzwanger onder invloed van drugs en drank haar eigen kind verloor bij een ongeluk.

Steve De Wulf (Gert Winckelmans)
Cipier Steve is een gewezen beroepsmilitair. Hij lijdt aan PTSS (posttraumatische-stressstoornis) nadat hij in noodlottige oorlogssituaties collega's zag omkomen. Hij heeft het hart op de tong.

Tom Vrankx (Michaël Pas)
Tom is kwartierchef. Hij heeft zelf een zwaar verleden van drank en drugs. Hij heeft een punt gezet achter dat liederlijke leven toen hij Christel Wouters ontmoette.

Fiona Jovanovic (Greet Verstraete)
Fiona aka Smalle is een imposante verschijning. Ze is de hondstrouwe rechterhand van Sam Beckers.

Farah Tahiri (Tatyana Beloy)
Farah heeft een relatie met Sam, en daar komen ze openlijk voor uit. Ze is introvert, zacht van aard en onvoorwaardelijk trouw aan Sam.

Linda Dhondt (Kadèr Gürbüz)
Linda is één van de vrouwelijke cipiers. Ze is kritisch ingesteld en neemt doorgaans geen blad voor de mond.

Luna Moreels (Anna De Ceulaer)
Luna is de dochter van David Moreels en Veronique Dockx. Als Veronique in de gevangenis belandt en haar vader haar niet goed kan opvangen, begint Luna te rebelleren.

Harry Van den Broeck (Lucas Van den Eynde)
Harry is Regionaal Directeur, een afgevaardigde van het Directoraat-Generaal Penitentiaire Instellingen. Hij is een alfamannetje met slechts één doel voor ogen: scoren bij zijn oversten.

Malika Diallo (Ashley Ntangu)
Malika is de zwaar drugsverslaafde celgenote van Sacha en biologische moeder van de tweejarige Kya.

Patsy Van Lancker (Veerle Dobbelaere)
Patsy is binnen en buiten de gevangenismuren de rechterhand van Kat Jacobs en bij uitbreiding een getrouwe van de ganse clan Jacobs.

Kevin Jacobs (Lukas Bulteel)
Kevin is de zoon van Kat en Vincent Jacobs. Hij staat op het punt het leiderschap van het netwerk van de familie Jacobs over te nemen.

Lindsey Moens (Laurence Roothooft)
Lindsey is een drugsverslaafde- en koerier, zowel binnen als buiten de gevangenismuren. Buiten de muren is ze ook de alleenstaande moeder van de 10-jarige Lisa.

Christel Wouters (Joke Devynck)
Christel is directeur van Gent-West. Ze is streng, maar rechtvaardig én ervaren in haar job. Ze is getrouwd met kwartierchef Tom Vrankx.

09:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vier, gevangenisdrama |  Facebook | |  Print |

‘Lekkere Jongen’ Sergio wordt vuilgebekte hiphop-rapper

sergio.JPGOpgepast, want showbeest Sergio is opnieuw uitgebroken én wie dacht dat we van hem alles al gezien hadden, is eraan voor de moeite. Met volle overtuiging en met de nodige tongues in cheek, ondergaat de bekendste Lubbekenaar een muzikale transformatie. In ‘Lekkere jongen’ maken we voor het eerst kennis met de stoere rapper en hiphopper Sergio, die zich met de nodige blingbling laat omringen door 4 bloedmooie vrouwen. Het liedje – dat Sergio zelf heeft geschreven, samen met David Vervoort – heeft een sterk Nederlands accent, waardoor hij met ‘Lekkere jongen’ niet geheel toevallig lonkt naar onze Noorderburen. “Wie weet. Dat zou tof zijn, maar dat is niet mijn eerste betrachting. Ik heb vooral weer mijn goesting kunnen doen. Als ik de deejays mag geloven, dan houdt ‘Lekkere jongen’ het midden tussen ‘Dansplaat’ en ‘Drank en drugs’. Het is in elk geval een dansbaar nummer én dat was het opzet”.

Hoeveel talent kan je hebben? In het geval van Sergio is dat immens en dus trekt de energieke spring-in-‘t-veld nog maar eens een nieuwe muzikale lade open. Na de gevoelige ballade ‘Alleen bij jou’ – die hem twee jaar geleden zijn eerste nummer één hit opleverde in 27 jaar carrière – en zijn aanstekelijke meezinger ‘Ik ben Sergio’, maken we in zijn nieuwe single ‘Lekkere jongen’ kennis met de rapper. Omdat het leven op zich al serieus genoeg is, speelt de flamboyante ‘bad boy’ graag in op het suggestieve, met de nodige zelfrelativering. Al rappend klinkt dat als: “M’n lichaam en m’n taal en elk verzonnen verhaal, maken van mij maar één woord”, waarop zijn drie sukkels van vrienden volmondig antwoorden met ‘gewoonweg geniaal.’

Nederland

De clip van ‘Lekkere jongen’ werd vorige week opgenomen in het Limburgse Houthalen. Zoals het echte rappers betaamt werd er op straat gedraaid, maar ook in een casino en een immense villa met zwembad. Wie Sergio zegt, denkt ook aan mooie vrouwen en dit keer laat hij zich omringen door enkele getalenteerde Nederlandse schoonheden. “Ik schreeuw het uit m’n longen. Wat ben jij een lekkere jongen”, zingt de leading lady van de bende op z’n Hollands. “Ik zeg het al in het begin van het liedje dat ik het accent heb overgenomen. De mannen van ‘Drank en drugs’ hebben mij geïnspireerd en dat steek ik niet onder stoelen of banken. Dat liedje is blijven hangen, vandaar die scheut Hollandse rap die David en ik eraan toegevoegd hebben. Ja, dat biedt misschien wel mogelijkheden in Nederland, ook al is dat niet mijn eerste doelstelling. Ik wil de mensen vooral plezier bezorgen. Ik ben een entertainer en dit keer mogen ze eens dansen en zot doen als ze ‘Lekkere jongen’ horen. Ja, het is toegestaan!”

De clip van ‘Lekkere jongen’ kan je hier bekijken. Vanaf deze week is Sergio’s nieuwste single digitaal beschikbaar op iTunes en te beluisteren via streaming. De single verschijnt op het CNR-label Vlaamse Sterren.

09:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: sergio, lekkere jongen |  Facebook | |  Print |

18/07/2016

Walrus brengt Terug Naar Het Begin uit

Walrus, Terug Naar Het Begin, Walrus brengt op 9 september haar nieuwe album Terug Naar Het Begin uit. Het album kwam in België al eerder uit, maar zal vanaf dan ook in Nederland in de winkels liggen. Terug Naar Het Begin leverde in België unaniem lovende recensies op:


“Knappe arrangementen, sterke melodieën en teksten die poëtisch zijn zonder scherpte te verliezen.”
- De Morgen
“Wondermooi, maar vaak ook verraderlijk scherp.”
 - Cutting Edge

Op Terug Naar Het Begin staan 10 scherpe, zeer muzikale liedjes. Het is verfijnde, alternatieve pop met teksten in cryptisch Nederlands. "Tijdens het schrijven van dit album heb ik zowel intense blijdschap als verdriet ervaren. Al die tegengestelde indrukken zijn de teksten en de muziek binnengeslopen, maar door de samenwerking met de topmuzikanten en de geweldige producer, ervaar ik die variatie toch als een geheel." - zegt zanger en liedjesschrijver Geert Noppe.

Alex Callier, onder meer bekend van Hooverphonic, produceerde het album. Hij was meteen gecharmeerd van de vindingrijke teksten en stortte zich vol overgave in het project."Toen ik de demo’s van Walrus voor de eerste keer hoorde was ik meteen verkocht. In deze vluchtige tijden doet het deugd om in een muzikale bubbel te vertoeven, omringd door mooie melodieën en de juiste dosis poëzie!" - aldus Alex Callier.

Walrus is de band van Geert Noppe, bekend van onder andere Yevgueni. Naast Geert Noppe staan nog een aantal gevierde Belgische muzikanten, namelijk: Pieter Peirsman, Maarten van Mieghem, Alban Sarens en Arnout Hellofs. Allen bekend van bands als Hooverphonic, Zita Swoon, Yevgueni en Sir Yes Sir.

De nieuwe single van het album is tevens de titel track Terug Naar Het Begin. Noppe licht het nummer toe: "Met in de hoofdrol: een meisje, een jongen en een mythische heuvel in onze voor de rest vlakke Scheldepolders. Over de wondermooie maanden waarop mijn vriendin en ikzelf elkaar op jonge leeftijd leerden kennen. En over hoe we nu- als het nodig is - samen vluchten naar de sfeer van die begindagen. Over de mogelijkheid om altijd terug opnieuw te beginnen."

Op 14 september staat Walrus in Paradiso, Amsterdam.
Kaarten zijn reeds in de voorverkoop gegaan

11:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Concerten | Tags: walrus, terug naar het begin |  Facebook | |  Print |

Postyr brengt prijswinnend album ‘Paper Tiger’ eindelijk uit in de Benelux

Paper Tiger, Postyr, Benelux, De Deense moderne a capella groep Postyr geeft vocale muziek een moderne facelift door hun vier stemmen te combineren met computer beats, pakkende melodieën en oprechte songwriting. Postyr bracht twee albums en twee EP’s uit en tourde in Nederland, Amerika, Taiwan, Duitsland Italië, Slovenië, Engeland, Finland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken. Het nieuwe, prijswinnende album ‘Paper Tiger’ komt op 2 september 2016 officieel uit in de Benelux via Iceberg Records. Om de release te ondersteunen zal Postyr in september een drietal optredens in Nederland doen.

De aangrijpende songteksten en dynamische muziek die kenmerkend zijn voor ‘Paper Tiger’ schreef Postyr de afgelopen twee jaar terwijl ze on the road waren. Er werd gecomponeerd in hotelkamers, op luchthavens en tijdens korte pitstops thuis. Het verhaal achter de titel van het album is gebaseerd op een oude Chinese legende over een angstaanjagende tijger. Van dichtbij blijkt de tijger echter vrij onschuldig en zo licht en fragiel als papier. De songs op het album gaan ieder op hun eigen manier over thema’s als angst, ontsnapping, vechten, stilstaan en verlangen.

Postyr toont vol zelfvertrouwen dat zij hun vak verstaan. De vier leden zijn opgegroeid met vocale en koormuziek en ontmoetten elkaar in het wereldberoemde Deense koor Vocal Line en in de bekroonde zanggroep Vox 11. Postyr werd opgericht in 2009 met de ambitie om te innoveren en vocale muziek in een modern jasje te steken.

Postyr heeft diverse internationale prijzen gewonnen voor hun concerten en opnames. Zo heeft ‘Paper Tiger’ de prestigieuze ‘CARA Award’ (Contemporary A Cappella Recording Awards) gewonnen voor het beste Europese album en werd de band daarnaast genomineerd in de CARA categorieën voor ‘Best Experimental/ Electronic Song’ en ‘Best Original Song’.

In samenwerking met Stichting EduVox zijn er optredens gepland in Zevenbergen (Theater De Borgh, 9 september), Amsterdam (Vondelkerk, 10 september) en Amersfoort (Icoon Theater, 11 september).

Postyr bestaat uit:
Tine Fris, sopraan
Line Groth, alto
Anders Hornshøj Laugesen, tenor
Kristoffer Fynbo Thorning, bas en laptop

11:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Muziek | Tags: paper tiger, postyr, benelux |  Facebook | |  Print |

BLADE RUNNER - 1ste foto

film.JPG"Ik heb me altijd al aangetrokken gevoeld tot sciencefiction films met sterke visuele effecten die ons meevoeren naar parallelle werelden. In dat opzicht is de originele ‘Blade Runner’ veruit de beste aller tijden. Ridley Scott had het geniale idee om sciencefiction te combineren met film noir om zo een uniek inzicht te krijgen in de menselijke natuur. De nieuwe ‘Blade Runner’ is een vervolg op de eerste film, enkele decennia later."

OVER DE FILM

Denis Villeneuve (Sicario, Prisoners) regisseert de film. De opnames zullen deze maand van start gaan.

Voor het vervolg dat zich afspeelt enkele decennia na de originele film van 1982, zal Harisson Ford terug in de iconische rol van Rick Deckard kruipen. De film werd opnieuw geschreven door Hampton Fancher en Michael Green, en volgt op het originele verhaal dat gebaseerd was op de roman van Philip K. Dick Do Androids Dream of Electric Sheep. De details van het verhaal zijn nog niet vrijgegeven.

De cast bestaat uit: Ryan Gosling, Harrison Ford, Robin Wright, Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Carla Juri, Mackenzie Davis, Barkhad Abdi en Dave Bautista, David Dastmalchian en Hiam Abbass.

De executive producers zijn Frank Giustra en Tim Gamble, CEO’s van de Thunderbird Films, en ook Ridley Scott en Bill Carraro.

De film zal in oktober 2017 in België uitkomen.