Showbizzkanaal : Archieven

28/06/2016

Primeur Dutch Solar Challenge start in Amsterdam

Dutch Solar Challenge, amsterdam, De start van de zesde editie van de Dutch Solar Challenge, de race met boten aangedreven op zonne-energie, is dit jaar voor het eerst in Amsterdam. Een primeur. Op zaterdag 2 juli varen de bijna veertig teams uit binnen- en buitenland door de grachten en zondag 3 juli staan sprintwedstrijden in het Oosterdok op het programma. Maandag 4 juli vertrekken de boten naar Friesland. Het internationale event duurt tot en met zaterdag 9 juli. De finish is in Leeuwarden.

Op zaterdag 2 juli is er tussen 15.00u en 16.00u een parade door de Amsterdamse grachten om aandacht te vragen voor duurzame energie. Iedereen met een duurzame boot wordt opgeroepen mee te varen door de Keizersgracht. Zondag 3 juli laten de boten zien wat ze in huis hebben tijdens de sprintwedstrijden in het Oosterdok (oostzijde) in Amsterdam. Twee aan twee leggen de boten zo snel mogelijk een afstand van 150 meter af. De sprints starten om 14.00 uur.

Op 4 juli vertrekken de teams in colonne van Amsterdam met de auto naar Friesland waar ze vervolgens in Lemmer (4 juli), Drachten (5,6 juli), Grou (7,8 juli) en Leeuwarden (9 juli) hun kunsten vertonen. De boten worden enkel en alleen aangedreven op zonne-energie. Teams, bestaande uit voornamelijk studenten van hogescholen en universiteiten, ontwikkelen systemen waarmee ze de kracht van de zon het beste kunnen omzetten in energie.

De teams leggen in een week tijd diverse sprints, endurances en etappes af (in totaal ruim 200 kilometer). Het komt niet alleen aan op snelheid, maar ook behendigheid en tactisch varen is van belang. Want ook als de zon niet schijnt moet de boot kunnen varen. Op woensdag 6 juli staat een recordpoging “Piek Snelheden” op het programma in Drachten. We proberen het snelheidsrecord geregistreerd door het Guiness World Records voor zonneboten te verbreken. Snelheden van 45 km/u worden verwacht. Teams passen innovatieve technieken toe zoals draagvleugels. Met dit systeem wordt de boot als het ware uit het water getild waardoor er minder weerstand is, ze sneller kunnen varen en zo minder energie verbruiken.

Op vrijdag 8 juli en zaterdag 9 juli varen de deelnemers van de Young Solar in Grou en Leeuwarden mee met de colonne. Ook staat er op maandag 4 juli (Lemmer) woensdag 6 juli (Drachten) een Mini Solar Challenge voor basisschoolleerlingen op het programma. Kinderen uit groep 7 en 8 hebben zelf een klein zonnebootje gemaakt die ze laten varen in een zwembad. Doel is dat ze leren experimenteren met duurzame energie.

Meer informatie over de race www.dutchsolarchallenge.nl

 

06:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: dutch solar challenge, amsterdam |  Facebook | |  Print |

Bellewaerde maakt zich klaar voor een exclusief feestje

bellewaerde_park.JPGBellewaerde maakt zich klaar voor een exclusief feestje in het park. Op 30 juni 2016 organiseert het park het After School Festival, een gloednieuw muziekevenement voor jongeren en iedereen die zich jong voelt. Tijdens deze exclusieve avondopening staan er over het volledige park podia met verschillende dj-sets van lokale helden en klinkende DJ namen. Zo kan de start van de zomervakantie al feestend worden ingezet in Bellewaerde.

Exclusief feestje
Bellewaerde maakt zich klaar voor een exclusief feestje in het park. De combinatie van de muziek, de attracties, de unieke decors en de feestende bezoekers maakt van het evenement een ervaring om nooit te vergeten.

Lokale helden en klinkende DJ namen
Tijdens het After School Festival kunnen bezoekers genieten van verschillende muziekstijlen op podia verdeeld over het park. Zo zal er in het waterbassin van de attractie Niagara een podium gebouwd worden, waarop DJ Wout, Jan Vervloet en DJ Jellousy hun set draaien terwijl de attractie in werking is.

Aan de ingang van het park kunnen bezoekers kennismaken met de 'Local heroes', DJ's van in de regio die via een dj-contest online werden geselecteerd door het publiek zelf. DJ Tibo Bouckaert (uit Zonnebeke) bijt de spits af, waarna DJ K-Beatz (uit Sint-Blasius-Boekel) het feestje verder zet. DJ Andy Cley (uit Knokke), DJ Anonymize (uit Kortemark) en DJ Lennert V (uit Ieper) vervolledigen het programma van dit podium.

Bellewaerde werkt voor dit evenement samen met enkele lokale organisaties en partners. Babafest uit Ieper neemt de Animals Stage voor hun rekening met een indrukwekkende hardstyle line-up met o.a. iTraxx vs Pedro, Bestien, Outlander, The Crunchers en Lowriderz.

DJ Mexim van Café 56 uit Kortrijk brengt sfeer en ambiance in de Coyoté Saloon 56 in de far west zone van het park.

Op de Top Radio Mexican Mainstage zorgen DJ's Hide 'n Seek, Laurent Wery, Neon en X-Tof van TOP Radio voor een heuse festivalsfeer in een unieke setting.

Beperkt aantal plaatsen
Om iedereen de unieke beleving van het After School Festival te laten ervaren, zijn de plaatsen beperkt. Snel beslissen is de boodschap, want op = op.

Er zijn verschillende ticketformules:
•Festival ticket: 25 euro (geldig van 18u tot 23u tijdens het After School Festival)
•Combi ticket: 55 euro (geldig van 10u tot 23u tijdens de normale parkopening overdag en het After School Festival)

Tickets voor dit evenement zijn enkel online te verkrijgen op www.afterschoolfestival.be

Abonnementshouders die het After School Festival willen bijwonen, kunnen zich gratis registeren op www.afterschoolfestival.be. Deze registratie is verplicht om het evenement te kunnen bijwonen.

06:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: bellewaerde, pretpark bellewaerde |  Facebook | |  Print |

Joy & Bart is vanaf 3 juli 2016 elke zondag om 17.30 uur te zien op Nickelodeon

tv.JPGKomende weken te zien in Joy & Bart:

Aflevering 1. Stylist - Fred van Leer - Zondag 3 juli

Joy is helemaal gek van fashion en vraagt zich af hoe je eigenlijk stylist wordt en wat daar allemaal bij komt kijken. Bart daarentegen heeft totaal geen verstand van mode en wil wel eens wat goede stylingtips horen. Het duo gaat daarom langs bij de bekende stylist Fred van Leer om hem alles te kunnen vragen op het gebied van fashion.

Aflevering 2. Danser - Roy Julen - Zondag 10 juli

Hoe word je nou een professionele danser en wat moet je doen om een topchoreograaf te worden? Joy en Bart gaan langs bij choreograaf Roy Julen om daar achter te komen

Aflevering 3: Fotoshoot/Commercial - Zondag 17 juliJoy en Bart nemen een kijkje achter de schermen bij een fotoshoot en bij een commercial. Wat doet de regisseur bijvoorbeeld? Hoe gaat de fotograaf te werk en waar let de visagist allemaal op?

Aflevering 4. Musicalster - Anouk Maas - Zondag 24 juli

Joy en Bart zijn benieuwd hoe het er backstage bij een musical aan toe gaat. Ze besluiten om langs te gaan bij musicalster Anouk Maas, die Belle speelt in de musical Beauty and the Beast.

 

06:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: joy & bart, nickelodeon |  Facebook | |  Print |

Extra lange slotaflevering van Familie op woensdag 29 juni 2016 om 20.30 bij VTM

vtm.JPG“June gaat te ver!”, klonk het de voorbije weken op de sociale media van Familie. De verhaallijnen maakten bij de kijkers heftige emoties los. Drijft de op wraak beluste June haar masterplan door tot het bittere einde? Kan Stan haar ontmaskeren als de moordenares van zijn ex-vriendin Kirsten? Hoe reageert Véronique wanneer ze oog in oog staat met haar aanrander? En hoe evolueert de toestand van Mieke, die in coma ligt nadat ze van de weg werd gemaaid? In de extra lange seizoensfinale op woensdag 29 juni 2016 zet June haar masterplan verder. En dat wordt er één op leven en dood…

Dat de stoppen bij June (Katrien De Becker) compleet zijn doorgeslagen, is geen publiek geheim. De voorbije weken ging zij wel érg ver om de CEO-stoel van Fashion te veroveren. Eén van haar slachtoffers is Mieke (Caroline Maes), die na een aanrijding in een diepe coma belandde. Hoewel er de laatste dagen beterschap leek te zijn, gaat Miekes toestand plots zienderogen achteruit. Niko (Jo Hens) is ten einde raad wanneer haar leven aan een zijden draadje komt te hangen.

Ook Véronique (Sandrine André) kreeg het zwaar te verduren door toedoen van June. Zij werd het slachtoffer van een aanranding en werd zo buitenspel gezet bij Fashion. Véronique heeft de draad van haar leven terug opgepikt, maar wil de confrontatie aangaan met haar verkrachter. En die confrontatie komt er totaal onverwacht veel sneller dan voorzien.

 

En dan is er nog Stan (Kristof Verhassel), die wordt beschuldigd van de moord op zijn ex-vriendin Kirsten. Een moord waar niet hij, maar wel June verantwoordelijk voor is. Nu Stan bij gebrek aan bewijzen is vrijgekomen uit de gevangenis, wil hij gerechtigheid. Hij houdt Junes handlanger Dries (Ronny Daelman) gegijzeld en gaat tot het uiterste om hem te doen praten. Evy (Marianne Devriese), die gevoelens heeft voor Stan, maakt zich zorgen. Ze besluit hem te volgen en brengt zo ook haar eigen leven in gevaar.

Hoofdontwerper Rudi (Werner De Smedt) gaf niet toe aan de chantage van June en besloot op te stappen bij Fashion. Hij is echter razend wanneer hij verneemt dat ook Hanne (Margot Hallemans) door June aan de deur wordt gezet. Rudi is niet van plan het hierbij te laten en wil zijn ontwerpen terug in handen krijgen. Ook bij Emma (Bab Buelens) laaien de emoties hoog op. Haar vader Frank grijpt drastisch in als hij de examenresultaten van zijn dochter te horen krijgt. Een koude douche komt er ook voor Benny (Roel Vanderstukken) en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker). Het koppel krijgt schokkend nieuws te horen…

FAMILIE KOMT DEZE ZOMER MET NIEUWE WEBAFLEVERINGEN

Na de populaire appverhalen Het Mysterie Thomas Feyaerts en De Zaak Bart, pakt Familie ook deze zomer uit met een online beleving. In juli en augustus zullen de honderdduizenden fans zich opnieuw kunnen verdiepen in een meeslepend verhaal. Familie overbrugt de zomer immers met korte, dagelijkse afleveringen die inpikken op de gebeurtenissen in de seizoensfinale.

Op woensdag 29 juni 2016 nemen de Familie-fans met een extra lange aflevering afscheid van het 25ste seizoen. Vanaf dan wordt een nieuw verhaal op hen losgelaten. Elke weekdag rond 20.00 uur kunnen kijkers via vtm.be of de VTM-app een korte aflevering van enkele minuten bekijken en zo meer te weten komen over de hoofdpersonages. Over de specifieke inhoud van het appverhaal volgt later meer nieuws.

 

06:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: familie, vtm familie, familie vtm, soap familie, vtm, stan, véronique |  Facebook | |  Print |

Exclusieve vakanties, dinsdag om 21.45 in Telefacts Zomer bij VTM

vtm.JPG“Dit jaar gaan we met vakantie naar de Caraïben, nadien naar Dubai, en daarna nog naar de Seychellen.” Aan het woord is Jane, een gepensioneerde, succesvolle zakenvrouw. Sinds ze zes jaar geleden haar bedrijf verkocht, is ze voortdurend met vakantie. Cruises vindt ze heerlijk, maar enkel als het luxe-jachten zijn. “Ik ga niet aanschuiven aan een buffet of op een boot zitten met duizend andere gasten. Daar doe ik niet aan mee.” Het reisbureau waar Jane haar exclusieve vakanties boekt, weet wat de eisen zijn. De prijs speelt geen rol. Voor de cruise op de Caraïben heeft het reisbureau voor Jane de luxesuite geboekt. Kostenplaatje: 19.000 euro per week per persoon. En Jane en haar man verblijven drie weken op de boot…

Exclusieve reisbureaus gaan tot het uiterste om hun klanten tevreden te stellen. Jennifer is zaakvoerder van zo’n reisbureau en elk jaar verkoopt ze voor 115 miljoen euro aan luxevakanties. Omdat ze wil dat haar personeel weet wat ze verkopen, stuurt ze hen geregeld op prospectietrips. Zo moeten Holly, Kelsey en Natalie een resort op de Seychellen gaan beoordelen. “Dit is decadent,” zeggen ze terwijl ze in een privézwembad van een cocktail nippen. “Er is de hele dag een butler voor ons aanwezig. Die staat daar maar, te wachten tot we hem roepen.”

06:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: exclusieve vakanties, vtm, telefacts |  Facebook | |  Print |