Showbizzkanaal : Archieven

28/06/2016

Jan Hautekiet wordt voorzitter van de jury van de Ensors 2016!

ensors.JPGJan Hautekiet mag een topjury voorzitten die bestaat uit Nic Balthazar, Tiny Bertels, Gene Bervoets, Peter De Maegd, Didier Frateur, Carl Joos, Jef Neve, Merijn Sep en Rinus Van de Velde.

Een van de hoogtepunten van Filmfestival Oostende is ongetwijfeld de uitreiking van de Ensors, de Vlaamse filmprijzen, die dit jaar plaats vindt op vrijdag 16 september in Oostende.  Al jaren beslist een jury, samengesteld uit experten uit audiovisueel landschap maar ook uit andere kunstdisciplines, over de beste prestaties van het voorbije Vlaamse filmjaar. Radiopresentator Jan Hautekiet mag ditmaal de honneurs waarnemen als voorzitter van dit straffe gezelschap, dat bestaat uit acteur Gene Bervoets, scenarist Carl Joos, art director Merijn Sep, actrice Tiny Bertels, regisseur Nic Balthazar, producent Peter De Maegd, D.O.P. Didier Frateur, muzikant Jef Neve en kunstenaar Rinus Van de Velde.

Jan Hautekiet neemt de fakkel over van Jan Leyers. Hautekiet is bekend als radiopresentator van het RADIO 1 –programma  Hautekiet, maar kennen we ook van een hele reeks andere activiteiten. Zo is hij ook begenadigd muzikant, producer en talentvol televisie-presentator. Hij vond het alvast een hele eer om deze Ensor Jury te mogen voorzitten. 

“Ieder jaar stellen we een nieuwe jury samen van experten die in hun vak een crack zijn.  We zorgen er niet alleen voor dat  we de diverse filmberoepen vertegenwoordigen binnen de jury maar we betrekken ook andere kunstdisciplines.  Het is opnieuw een zeer mooie en sterke jury geworden”, aldus artistiek directeur Peter Craeymeersch.“ Dit jaar is het al de 7de editie van de Ensors en het is duidelijk dat dit het jaarlijkse hoogtepunt is om onze Vlaamse Films te belonen met de prestaties van het voorbije jaar.  Nooit voorheen waren er zoveel inzendingen als dit jaar en dit bewijst de creativiteit van de Vlaamse audiovisuele sector en haar belang voor het nationaal bioscoopbezoek.  Dit jaar strijden uitstekende films van zowel debutanten als van gevestigde waarden voor Ensors in 13 categorieën."    

Uit deze lijst van Vlaamse films, die tussen 1 september 2015 en 30 juni 2016 in de bioscoop vertoond werden, kiest de jury voor elke categorie 3 genomineerden. Deze worden door voorzitter Jan Hautekiet bekend gemaakt op 5 augustus. Op 16 september volgt dan het finale verdict en worden de prijzen uitgereikt tijdens het gala van de Ensors dat plaats vindt in het Kursaal van Oostende.

Vanaf zaterdag 2 juli 2016 om 20.05 u. in Vranckx op Canvas

canvas.JPGVerre bestemmingen en lekker eten: twee favoriete vakantie-ingrediënten. Maar wat als de reis naar conflictgebieden gaat en wanneer de tafelgenoten oude vijanden zijn? Dat is precies wat de Portugese journaliste Mariana van Zeller en kok Michael Voltaggio doen in Alles op tafel. Ze reizen de wereld rond en koken voor gasten met tegenstrijdige ideeën in gebieden met een woelig verleden: Rwanda, Cambodja, Israël, Mexico en Sri Lanka.

Gaat ook verzoening door de maag, of ligt er bij de disgenoten nog te veel op de lever? Alles op tafel : pikante maaltijden, pittige discussies en klinken op een vreedzame toekomst. Vanaf zaterdag 2 juli om 20.05 u. in Vranckx op Canvas en canvas.be.

Marina van Zeller is een Portugese journaliste en documentairemaakster. Ze studeerde Internationale Relaties aan de universiteit van Lissabon, journalistiek aan de Columbia University en Arabisch in Damascus. Ze maakte tientallen documentaires en werkte voor onder meer Channel 4, PBS en National Geographic. Michael Voltaggio is een Amerikaanse chef-kok, die in 2009 de winnaar werd van de Amerikaanse succesreeks Top Chef.

Alles op tafel: Rwanda - zaterdag 2 juli
Meer dan 800.000 Tutsi’s en gematigde Hutu’s werden brutaal afgeslacht tijdens de Rwandese genocide in 1994. Journaliste Mariana van Zeller en kok Michael Voltaggio brengen Hutu’s en Tutsi’s samen aan tafel. Ze praten over het verleden en kijken samen naar de toekomst.

De Nyamata kerk net buiten Kigali. Hier werden duizenden mensen vermoord. Charles verloor er z’n hele familie en is zelf één van de zeven overlevenden. Hij wist het lot te ontlopen door te doen alsof hij al dood was.

In de gevangenis spreken Mariana en Michael met twee mannen die deelnamen aan de genocide. “Slechte leiders maakten de regels. Wij volgden zonder zelf na te denken,” vertellen ze. “Het is heel pijnlijk om met deze herinneringen verder te moeten.”

Aan tafel blijkt dat iedereen verder wil. Ook Kiki, die een percussiegroep leidt met Hutu’s én Tutsi’s. “Soms zijn er discussies. En als het over de genocide gaat, raken de gemoederen soms verhit. We moeten elkaar niet leuk vinden, maar een manier vinden om samen te leven.”

Alles op tafel: Cambodja – zaterdag 9 juli
Een hoge officier van Pol Pot samen aan tafel met een man die 40 jaar geleden z’n vader verloor in de Killing Fields.  De emoties laaien hoog op aan tafel bij journaliste Mariana van Zeller en kok Michael Voltaggio.

Yokohama kan z’n tranen niet bedwingen terwijl hij bij een herdenkingsplek van de genocide over z’n vader praat. “Hij lachte, hij nam afscheid en daarna zag ik hem nooit meer terug.” Daarna wijst hij naar de stapel schedels, de macabere getuigen van het bloedbad. “Ik moet weten welke schedel van mijn vader was. Voor het publiek is dit misschien interessant, maar het zijn wel echte schedels.”

Suong Sikoeun was een hooggeplaatste officier onder Pol Pot. Wanneer ze elkaar aan tafel ontmoeten, hoopt Yokohama op excuses, maar tevergeefs. “Als ik jong was en hij was niet zo oud, dan zou ik hem doden om mijn vader te wreken.”

Alles op tafel: Israël - zaterdag 16 juli
Ze noemen het de moeder van alle conflicten. De strijd tussen Joden en Palestijnen om ‘het heilige land’. Journaliste Mariana van Zeller en kok Michael Voltaggio nodigen beide kanten uit voor een etentje in een joodse nederzetting.

Yoram Cohen is de gastheer. Hij verbouwt koosjere wijn in een joodse nederzetting. Hij heeft hoop. “Joden en Arabieren, we kunnen allemaal samenleven. We moeten alleen eens praten.” Maar zijn wijngaard alleen al is voer voor discussie.

Michael gaat naar de markt in Hebron. Het lijkt een gewone doordeweekse markt, maar de spanning is te snijden. Joden en Palestijnen leven er letterlijk op elkaar. “We moeten ons met hekken en draad beschermen tegen vandalisme van de nederzetters” vertelt een Palestijnse winkelier.

Aan tafel laaien de discussies hoog op. De één noemt de ander een terrorist, maar het eten valt gelukkig in de smaak. “Dit is de eerste en de laatste keer dat we van het conflict genieten,” klinkt het aan tafel.

Alles op tafel: Mexico – zaterdag 23 juli
Mexicanen gaan op zoek naar geluk in de Verenigde Staten. Maar niet iedereen ziet ze even graag komen. Botsende meningen aan tafel bij journaliste Mariana van Zeller en kok Michael Voltaggio. Kunnen ze samen ook een oplossing bedenken?

De Amerikaan Robert Crooks en zijn ‘Mountain Minutemen’ vatten post in de woestijn. De mannen zijn gewapend en proberen zoveel mogelijk Mexicanen te beletten de grens over te komen. “Dit is de etterbuil van de aarde”, zegt hij. En zijn vrouw van Mexicaanse origine denkt er vreemd genoeg ook zo over.

Peg werkt dan weer in een opvangcentrum voor vluchtelingen. “We zorgen voor medicijnen, kleren en een warm hart,” zegt ze. In het opvangcentrum maken Mariana en Michael kennis met enkele Mexicanen die al verschillende vluchtpogingen achter de rug hebben.

Aan tafel wordt er hevig gediscussieerd over drugstrafiek, de wetgeving, en de muur die gebouwd is om vluchtelingen tegen te houden. Iedereen heeft zo z’n eigen oplossing in gedachten.

Alles op tafel: Sri Lanka – zaterdag 30 juli
Achter de mooie stranden en uitgestrekte theeplantages van Sri Lanka, schuilt een bloedige geschiedenis. De burgeroorlog eiste 70.000 mensenlevens. Kok Michael Voltaggio en journaliste Mariana van Zeller brengen een boeddhistische Singalees, een hindoeïstische Tamil en een moslim samen aan tafel.

En de wonden zijn nog vers, want de burgeroorlog eindigde pas in 2009. De Tamil-minderheid streed voor onafhankelijkheid, en de beruchte Tamiltijgers zaaiden dood en verderf met zelfmoordaanslagen en kindsoldaten.

Maar ook de boeddhistische overheid heeft de dood van vele onschuldige burgers op haar geweten. “Collateral damage,” zegt Vishwa, een Singalees. “Het is oorlog, dan dood je eenmaal mensen.” Een krasse uitspraak die aan tafel voor de nodige discussie zorgt.

Breaking Borders – een reeks van The Travel Channel © 2015

18:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vranckx op canvas, canvas |  Facebook | |  Print |

Vlaanderen Feest 2016 met Raymond van het Groenewoud, Will Tura, K3 en Stan Van Samang

Vlaanderen Feest 2016, Raymond van het Groenewoud, Stan Van Samang, Dana Winner, Will Tura, K3, Niels Destadsbader, Christoff, Laura Lynn, Kia, Willy Sommers, Pieter Embrechts, De Romeo´s, antwerpen, antwerpen 11 juli 2016, Op maandag 11 juli presenteert Peter Van de Veire de feestelijke muziekshow Vlaanderen Feest, die plaatsvindt op de Grote Markt in Antwerpen. Het feest van de Vlaamse gemeenschap wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén met een heleboel topartiesten die uitsluitend Nederlandstalige muziek brengen. De show belooft een combinatie te worden van de allergrootste Vlaamse klassiekers, de beste actuele hits en enkele verrassende muzikale combinaties.

Enkele reeds bevestigde artiesten zijn Raymond van het Groenewoud, Stan Van Samang, Dana Winner, Will Tura, K3, Niels Destadsbader, Christoff, Laura Lynn, Kia, Willy Sommers, Pieter Embrechts, en De Romeo´s.

Ook andere VRT-netten besteden op 11 juli aandacht aan de Vlaamse feestdag.

Vlaanderen Feest wordt live uitgezonden op Eén, vanaf 21.00 uur.

"House of Cards: seizoen 4" op Blu-ray™ & DVD vanaf 6 juli

house_of_cards.JPGImmens populair en politiek beladen – dat is de serie HOUSE OF CARDS in een notendop. Vanaf 6 juli is seizoen 4 ook beschikbaar op Blu-ray™ en DVD in België. Hierin keert Kevin Spacey terug als politiek mastermind Frank Underwood, een vertolking die hem in 2015 een Golden Globe Award® opleverde. Met Robin Wright aan zijn zijde in de, eveneens, Golden Globe Award®-winnende rol van Claire, breiden de Underwoods hun slinks verworven imperium verder uit. Daarbij gaan ze niemand uit de weg – inclusief elkaar. Dit seizoen brengt nog meer duistere achterkamerpolitiek en samenzweringen aan het licht en is goed voor 646 minuten kijkplezier.

“Briljant”, aldus Brian Moylan (The Guardian), die benadrukt hoe een fictieve serie als House of Cards zo dicht op de realiteit kan staan. Jeff Jensen (Entertainment Weekly) voegt hieraan toe: “Kevin Spacey blijft betoverend als Frank, maar dit seizoen meer dan ooit is het de First Lady, Robin Wright, die het voor het zeggen heeft”. Seizoen 4 brengt dan ook betekenisvolle verwijzingen naar problemen met gender, power en, niet te vergeten, de presidentiële verkiezingen.

Sterrencast

Naast Spacey en Wright zijn er gastrollen weggelegd voor Cicely Tyson (How To Get Away With Murder), Neve Campbell (Scream), Ellen Burstyn (Interstellar), Joel Kinnaman (The Killing) en Colm Feore (Thor). En ook de vaste cast is meer dan indrukwekkend, met o.a. Michael Kelly (Person of Interest), Molly Parker (Dexter) en Mahershala Ali (The Hunger Games: Mockingjay). Genoeg reden om je agenda te blokken voor het kijken van deze Amerikaanse dramaserie.

Bekroonde toneelschrijver en Academy Award® winnende scenarioschrijver Beau Willimon (“Farragut North;” The Ides of March, Best Writing, Adapted Screenplay, 2011) wordt voor HOUSE OF CARDS: HET COMPLETE VIERDE SEIZOEN bijgestaan door uitvoerende producenten als Eric Roth, Joshua Donen, Kevin Spacey, Dana Brunetti, Andrew Davies, Michael Dobbs, John David Coles en David Fincher. Het politieke drama wordt geproduceerd door Wade/Thomas Productions en Trigger Street Productions, Inc. in samenwerking met Media Rights Capital.

Synopsis

Ze waren altijd een geweldig team. Maar nu worden Frank (Kevin Spacey) en Claire (Robin Wright) nog grotere tegenstanders als hun huwelijk uiteen begint te vallen en hun ambities op gespannen voet staan.

Praktische gegevens

Alle 13 afleveringen van HOUSE OF CARDS: HET COMPLETE VIERDE SEIZOEN zijn verkrijgbaar in een Blu-ray™ en DVD box met vier disks, tezamen goed voor 646 minuten kijkplezier.

07:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in DVD/Blu-ray | Tags: house of cards, dvd house of cards |  Facebook | |  Print |

Hitfestival brengt Rob de Nijs, De Romeo’s en Nick & Simon samen!

hit_festival2017.JPGMet het Hitfestival gaat concertorganisator Benelive Entertainment, na het succes van de Vrienden Voor Het Leven tour, weer een stap verder. “Drie topartiesten, die met een live band hun grootste hits spelen tijdens een 3 uur durend indoor festival”, dat is het unieke belevingsconcept waar de organisator mee uitpakt. Voor de eerste editie van het Hitfestival werden alvast levende legende Rob de Nijs, De Romeo’s en Nederlands populairste duo Nick & Simon gestrikt. Op zaterdag 4 februari (Ethias Theater, Hasselt), vrijdag 3 maart (Casino Kursaal, Oostende) en op zaterdag 10 juni (Stadsschouwburg, Antwerpen) kan je naar het Hitfestival. Op www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min) kan je tickets reserveren.

“Concerten zijn geëvolueerd naar een totaalbeleving. Tegenwoordig begint het avondje uit met vrienden in het restaurant en eindigt het met een concert dat meer is dan een gewoon optreden. De Vrienden Voor Het Leven tour heeft ons de ogen geopend en duidelijk gemaakt dat mensen op zoek zijn naar een ‘meerwaardebeleving’. Het publiek wil getriggerd worden door nieuwe dingen en vooral ook door unieke combinaties. Dat is exact wat wij willen bieden”, zegt Kris Bloemen van concertorganisator Benelive Entertainment.

Met het Hitfestival presenteert Benelive voor het eerst een 3 uur durend indoor festival. “Rob de Nijs, De Romeo’s en Nick & Simon waren meteen overtuigd toen we hen de formule van het Hitfestival voorstelden. Een gemeenschappelijke live band, die de drie artiesten individueel begeleidt bij hun grootste hits én klassiekers. Het publiek krijgt een unieke kans om de drie artiesten op één avond mee te maken, in de beste concertzalen van Vlaanderen. Het is een kans die je vooral niet mag laten liggen!”

Het Hitfestival vindt plaats op zaterdag 4 februari in het Ethias Theater te Hasselt, op vrijdag 3 maart in het Casino Kursaal van Oostende en op zaterdag 10 juni in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Tickets kan je reserveren via www.sherpa.be of op 070/25.20.20 (Max. €0,30/Min)

07:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: hitfestival, hitfestival 2017, rob de nijs, de romeo’s, nick & simon |  Facebook | |  Print |