Vlaamse familiefilm Rosie & Moussa in première in gloednieuwe cinema : Showbizzkanaal

28/03/2018

Vlaamse familiefilm Rosie & Moussa in première in gloednieuwe cinema

film.JPGZaterdag ging in de nieuwe Brusselse cinema Palace de familiefilm Rosie & Moussain première. Behalve regisseur Dorothée van den Berghe en de jonge hoofdacteurs Savannah Vandendriessche en Imad Borji, waren ook de rest van de cast, o.a. Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt, en muzikanten Le Motel en Témé Tan op de afspraak. Ze werden verwelkomd door Ketnet wrapster Sarah Mouhamou. De volle zaal genoot van een prachtige film die zich richt tot kinderen, maar met thema’s die ook ouders aanspreken.

Rosie & Moussa speelde een thuismatch in cinema Palace. Gezien één van de hoofdacteurs en de regisseur in Brussel wonen en de soundtrack op-en-top Brussels is (dankzij Le Motel, Zwangere Guy en Témé Tan) verdiende de film een première in het hart van de stad. Het werd een feestelijk evenement, inclusief DJ-set van DJ Iron en Q&A’s met alle eregasten: acteurs Savannah Vandendriessche, Imad Borji, Ruth Beeckmans, Titus De Voogdt, Katelijne Damen, Bert Haelvoet, Mourade Zeguendi, regisseur Dorothée van den Berghe, auteur Michael De Cock (die het scenario schreef) en illustratrice Judith Vanistendael.

De film draait vanaf 28 maart in meer dan 20 bioscopen in Vlaanderen en Brussel, en was eerder al te zien op internationale filmfestivals FIFEM Montréal (waar het de Prijs voor Beste Kinderfilm in de wacht sleepte) en TIFF Kids Toronto.

Rosie & Moussa is een productie van Caviar, in coproductie met Climax Films en Ketnet, gedistribueerd door JEF en dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, with the support of the MEDIA Programme of the European Union.

Bekijk hier de trailer: https://youtu.be/0Vl8TNz1cgI

20:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: rosie & moussa, film rosie & moussa |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.