Helden van de Kinderkliniek, nieuw vanaf woensdag 21 maart 2018 om 21.10 bij VTM : Showbizzkanaal

20/03/2018

Helden van de Kinderkliniek, nieuw vanaf woensdag 21 maart 2018 om 21.10 bij VTM

vtm.JPGHet kinderziekenhuis van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA), het Koningin Mathilde Moeder en Kindcentrum, is véél meer dan een hospitaal. Kinderen met chronische ziektes of kanker brengen er vaak veel tijd door, waardoor de artsen en verpleegkundigen een onbreekbare band met hun patiëntjes opbouwen. In ‘Helden van de Kinderkliniek’ brengt productiehuis Geronimo vanaf woensdag 21 maart 2018 verhalen uit het kinderziekenhuis van het UZA, het jongste maar snelst groeiende universitaire kinderziekenhuis in België. De reeks volgt de hulpverleners die het beste van zichzelf geven om jonge levens te verbeteren en te redden. Oncologie, neurologie, urologie: het zijn maar enkele van de specialisaties die aan bod komen in ‘Helden van de Kinderkliniek’, van een eerste consultatie tot in de operatiekamer.

Niet enkel de artsen spelen een cruciale rol, ook de verpleging en de pedagogische medewerkers doen er alles aan om het verblijf voor het kind zo aangenaam en leerrijk mogelijk te maken. Want een kind moet zoveel mogelijk kind blijven, ook al is het ziek.

In het Moeder en Kindcentrum is sinds kort een nieuwe dokter aan het werk: Dokter Karel, bedacht en ontworpen door Geronimo. Dokter Karel is een pop in doktersoutfit, waarin een camera - met het medeweten van de kindjes - is verwerkt die de ontboezemingen van de jonge patiëntjes op beeld vastlegt. De pop is een vertrouwenspersoon aan wie ze hun verhaal kwijt kunnen, een vriend bij wie ze hun ziel blootleggen. Want vaak voelen de jonge patiëntjes het verdriet en de angst van hun ouders immers heel goed aan, en proberen ze hen te sparen. Vaak durven ze niet luidop te zeggen wat ze denken of zichzelf afvragen. Tegen Dokter Karel kunnen ze dat wel.

AFLEVERING 1 OP WOENSDAG 21 MAART 2018 OM 21.10

De 12-jarige Freddy is al 10 jaar in behandeling bij Dr. Van Hoeck, professor in de kindernefrologie. Freddy leeft met één nier die nog maar voor 30% functioneert, en dus dringt een niertransplantatie zich op. Het traject dat Freddy aflegt is niet altijd eenvoudig, laat staan pijnloos.  

Finn werd een jaar geleden doorverwezen naar de dienst oncologie, nadat de huisarts een verdikking in z’n kaak vaststelde. Na verschillende onderzoeken bleek het resultaat positief en werd ‘high risk’ leukemie bij het jongetje vastgesteld. We zien een speelse 5-jarige omgaan met deze harde ziekte en krijgen een heel authentiek en eerlijk beeld, van een beenmergpunctie tot het krijgen van de chemotherapie. Dr. Verlooy en zijn team stellen alles in z’n werk om Finn te genezen én ondertussen kind te laten zijn.

En Ayman heeft sinds zijn geboorte een ‘waterhoofd’. Hij moet een complexe hersenoperatie ondergaan om de vochtkanalen in zijn hersenen te herstellen.

20:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: helden van de kinderkliniek, vtm, vtm helden van de kinderkliniek |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.