Legendarisch oeuvre Fats Domino gebundeld op 'Fats Domino - Collected' : Showbizzkanaal

11/03/2018

Legendarisch oeuvre Fats Domino gebundeld op 'Fats Domino - Collected'

fats_domino.jpgOp 30 maart komt er een gloednieuw verzamelalbum uit van een van de meest invloedrijke artiesten uit de muziekgeschiedenis: Fats Domino. Op Fats Domino Collected is zijn beste en meest spraakmakende muziek verzameld op drie CD’s. Later dit jaar zal het album ook verschijnen op dubbel vinyl.

Er is slechts een handjevol artiesten dat de geschiedenis in zal gaan als grondleggers van de hedendaagse popmuziek. Elvis Presley, Chuck Berry en Buddy Holly zijn een paar van die namen. Maar ook Fats Domino mag absoluut niet ontbreken in die lijst. Door zijn unieke mix van jazz en boogiewoogie - bovendien een stuk sneller gespeeld dan in die tijd gebruikelijk was - kan Fats worden gezien als één van de grondleggers van de rock ‘n’ roll.

Al vanaf zijn debuut The Fat Man (1950) baarde hij opzien door zijn soepele maar razendsnelle pianospel en ontspannen manier van zingen. In de 50’s en 60’s scoorde hij hit na hit en speelde hij in de grootste zalen over de hele wereld. Ook later, toen de hits afnamen, bleef Domino een graag geziene live artiest. Zelfs diep in de jaren 80 gaf hij jaarlijks nog honderden shows. Bovendien keerde hij regelmatig terug naar ‘zijn stad’ New Orleans, de bakermat van de rock ‘n’ roll, tot hij in 2017 op 89-jarige leeftijd overleed.

Fats liet de wereld een prachtig en belangrijk muzikaal oeuvre na, waarvan het beste is verzameld op Fats Domino Collected. Op de drie CD’s vind je zijn bekendste songs, waaronder Ain’t That A Shame, Walking To New Orleans, Jambalaya (On The Bayou), Red Sails In The Sunset en natuurlijk zijn iconische song Blueberry Hill.

11:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: fats domino - collected, fats domino |  Facebook | |  Print |

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.