Indrukwekkende start voor psychologische thriller Duivelsengel : Showbizzkanaal

06/03/2018

Indrukwekkende start voor psychologische thriller Duivelsengel

Duivelsenge, aron wade, "Mémoiré Perdue", een artistiek initiatief van Nick Delafontaine en Aron Wade ging op 2 maart in première met "Duivelsengel" van Dennis Potter, in Theater Klokhuis te Antwerpen.

Het werd een stevige kluif voor het publiek dat een huiveringwekkende performance voorgeschoteld kreeg van Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters in de hoofdrollen. Regisseur Nick Delafontaine leverde een strakke regie af van dit bij-momenten-demonische stuk. Het jonge theatercollectief bewijst met deze tweede voorstelling dat ze blijvers zijn en dat de ambitie bijzonder hoog ligt. Duivelsengel/Bitterzoet kan men nog zien op 9, 10 en 11 maart. Een must-see voor wie graag, na een voorstelling, nog even alles op zich in laat werken...

In ‘Duivelsengel' (Bitterzoet) vertelt Dennis Potter het verhaal van de familie Broex, brave burgers uit de middenklasse. Ze zouden een doodnormaal leven leiden, ware het niet dat hun dochter Caroline twee jaar geleden een zwaar auto-ongeluk heeft gehad en sindsdien leeft als een plant. Vader en moeder hebben zich opgesloten in hun tragiek en de verzorging van hun dochter is het enige waarvoor ze nog leven. Plots duikt echter Maarten bij hen thuis op. Als een door God gezonden engel brengt hij verlossing en loutering voor iedereen. Maar is het de verlossing waarop iedereen wacht.

In 1982 werd dit stuk verfilmd met Sting in de hoofdrol, onder de naam "Brimstone & Treacle".

Speeldata:
8-9-10 maart om 20u30 / 4 en 11 maart om 15u

Locatie:
Theater Klokhuis, Vlaams Fruit, Parochiaanstraat 4 2000 Antwerpen
Website: www.memoireperdue.be
Auteur: Dennis Potter
Regisseur: Nick Delafontaine

Cast: Aron Wade, Bert Van Poucke, Birte Adriaensen en Pascale Wouters

19:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: duivelsenge, aron wade |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.