Showbizzkanaal : Archieven

27/02/2018

Pascale Naessens geeft lezing over gezonde voeding in Aarschot

puur_genieten.JPGOp dinsdag 20 maart nodigen de bibliotheek van Aarschot en CC Het Gasthuis auteur Pascale Naessens uit voor een lezing over gezonde voeding. Tijdens deze lezing vertelt Naessens over de kracht van natuurlijke voeding en het effect ervan op ons lichaam.

Voeding vroeger en nu
Pascale Naessens schetst de hedendaagse problematiek rond voeding en plaatst die in een ruimere context. Hoe heeft de mens doorheen de evolutie gegeten? Wat eten we nu? Zo bevat het geproduceerde voedsel dat we vandaag kennen veel snelle en geraffineerde koolhydraten.

Terug naar natuurlijke voeding
Natuurlijke voeding heeft weinig te maken met wilskracht en veel met inzicht. Leer de kracht kennen van natuurlijke voeding en intuïtief eten. Tijdens de lezing vertelt Pascale Naessens hoe je dat doet en welke effect natuurlijke voeding op ons lichaam heeft.

Deelnemen?
De lezing begint om 20 uur in de Theaterzaal van CC Het Gasthuis, (Gasthuisstraat 22). De kassa opent vanaf 19 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro per persoon en de betaling gebeurt ter plaatse. Graag vooraf inschrijven aan de balie van de bibliotheek, op het nummer 016 56 86 05 of via mail naar bibaarschot@bibliotheekaarschot.be. De plaatsen zijn beperkt!

20:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: pascale naessens, aarschot, cc het gasthuis |  Facebook | |  Print |

Johan Veugelers zorgt voor een beetje Temptation Island in de Vlaamse Showbizz!

One Night Stand.jpgJohan Veugelers heeft een nieuwe song geschreven met een niet alledaags thema als onderwerp: een one night stand. "Herkenbaar voor iedereen en ludiek," zegt sympathieke Johan. Op zijn nieuwe single ‘One Night Stand’, die vrijdag 2 maart uitkomt, laat hij alvast niet veel aan de verbeelding over!

Of Johan Veugelers zijn Anja ontmoet heeft tijdens een one night stand, weten we niet. Feit is dat Johan in de liefde van één nacht de nodige inspiratie vond voor zijn nieuwe single. Of wat dacht je van het volgende scenario: de avond voor je huwelijk beleef je een passionele nacht met een knappe man. Achter blijkt die man de burgemeester te zijn die je in de echt verbindt... Auwch!!

Zanger en accordeonist Johan Veugelers – de liefde voor zijn accordeon is er allesbehalve één van één nacht - vond het onderwerp dankbaar genoeg om er een liedjestekst aan te wijden. Met een aflevering van Temptation Island op de achtergrond en zijn vriendin Anja in gedachten, kwamen de woorden als vanzelf en voor hij het wist, had Johan de tekst voor zijn nieuwe single bij elkaar gepend!

Misschien vloeide de tekst zo vlot uit zijn pen omdat Johan spreekt als ervaringsdeskundige. “Goh, ik was vroeger wel voor een one night stand te vinden,” steekt de sympathieke Vlaamse Nederlander van wal. “Maar laat het ons zo stellen. Sinds kort denk ik maar zo: waarom zou je een bloem voor één nacht plukken als je thuis een heel boeket hebt staan,” besluit hij lachend.

In elk geval speelt Johans ‘boeket’ (zoals hij ‘zijn’ Anja zo lyrisch beschrijft) een prominente rol in de videoclip van het nummer. Maar in tegenstelling tot de clip, blijft Anja haar Johan in het dagelijkse leven ook na één nacht wel toegewijd en trouw. “Er zitten een paar verrassende wendingen in de video', zegt Johan. 'Maar dat zullen de fans de komende dagen nog wel ontdekken,” lacht hij geheimzinnig

‘One Night Stand’, de nieuwe single van Johan Veugelers is vanaf 2 maart 2018 als download verkrijgbaar op iTunes.

20:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: johan veugelers, single one night stand |  Facebook | |  Print |

Wat een jaar! met Koen Wauters later dit jaar bij VTM

Koen Wauters, vtm, vtm Koen Wauters, Koen Wauters, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel zullen dit najaar hun talenten bundelen in de nieuwe VTM-spelshow Wat een jaar!, een Vlaamse versie van het Nederlandse succesprogramma Oh, wat een jaar!. In de Vlaamse versie neemt Koen Wauters de presentatie voor zijn rekening, Nathalie en Jonas worden zijn vaste teamcaptains.

Koen Wauters: “Ik heb ondertussen in mijn leven de 50 al bereikt en zal dus de meeste jaren uit ‘Wat een jaar!’ bewust meegemaakt hebben. Toch nuttig om het geheel in goeie banen te leiden en om die twee ‘jonkies’ wat in toom te houden. Ik kijk er wel naar uit om met Jonas en Nathalie eens flink feest te vieren! Want zo voelt dit nieuwe programma aan: een feestje!”

Nathalie Meskens: “Wat een eer dat ik een show mag meedoen met deze 2 kleppers! Ik kijk enorm uit naar de opnames, want het is een heerlijke combinatie van humor en entertainment, een nieuwe speeltuin dus!” 

Jonas Van Geel: “Ik heb heel veel zin in Wat een jaar! Samen met Koen en Nathalie, zo leuk.” 

‘Wat een jaar!’ valt het best te omschrijven als 50% quiz, 50% spelshow en 100% nostalgie. Elke aflevering staat in het teken van één bepaald jaar. Zo wordt er bijvoorbeeld teruggekeerd naar 1969, 1973 en 1989, het jaar dat VTM van start ging. 

In elke aflevering strijden Nathalie en Jonas tegen elkaar, samen met twee bekende Vlamingen die het betreffende jaar bewust hebben meegemaakt. De twee teams moeten vragen beantwoorden over nieuws, muziek en sport uit dat bepaalde jaar. Wat een Jaar! wordt dus een gezellig programma vol muziek en beeldfragmenten uit de oude doos. Bovendien worden zowel de presentator en de gasten als het decor aangekleed zoals het in dat jaar de mode was.  

De productie is in handen van Lecter Media, ook al de makers van de nostalgische kijkcijferhit: Groeten uit. Het originele format komt van Talpa, Nederland. 

20:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: koen wauters, vtm, vtm koen wauters |  Facebook | |  Print |

Het Schlagerfestival 2018 trakteert met Ingeborg, Willy Sommers, Sam Gooris en De Romeo’s!

Het Schlagerfestival 2018, Ingeborg, Willy Sommers, Sam Gooris, de romeo's, Het Schlagerfestival zit in de laatste rechte lijn naar haar 13de editie, die plaatsvindt op 23, 24, 25 en 31 maart 2018 in de Hasseltse Ethias Arena. De affiche ziet er weer veelbelovend uit, met Schlagerfestival-debutanten Umberto Tozzi, Cocojr. (The Dinky Toys), Ingeborg en Margriet Hermans, maar ook met De Romeo’s, Willy Sommers, Bart Kaëll, Swoop, Sam Gooris, Ryan Ricks, Christoff en gastheer/presentator Kürt Rogiers. “Het Schlagerfestival trakteert, omdat we dankbaar zijn voor 13 mooie edities en ons trouw publiek. De komende weken kan je meespelen via de vernieuwde website van het festival, om unieke momenten te beleven met Ingeborg, Willy Sommers, De Romeo’s of Sam Gooris. Wie tickets heeft gekocht of wie nog van plan is om de laatste kaartjes te kopen, kan meespelen. Alle info vind je op www.hetschlagerfestival.be”, klinkt het bij organisatoren Medialaan en PSE.

Stel je voor dat Willy Sommers voor jou iemand in de bloemetjes zet, of Ingeborg je persoonlijk ontvangt in haar centrum ‘De evolutie’, toelichting geeft bij Yoga, bewustzijn en dankbaarheid tijdens een exclusieve sessie. Of wat zou jij ervan vinden om een unieke avond te beleven met Sam Gooris, of De Romeo’s maar dan wel op een aparte manier? Met deze unieke belevenissen trakteert Het Schlagerfestival 2018. “Uit dankbaarheid en dankzij onze artiesten, kunnen wij onze Schlagerfestival-fans al een unieke beleving geven voor de start van ons festival. Wie tickets kocht voor het festival of wie de komende weken nog van plan is om de laatste kaartjes te kopen, maakt kans om één van de unieke ervaringen te winnen. Alle info over de wedstrijd vind je op onze vernieuwde website, www.hetschlagerfestival.be/trakteert. Nog voor de start van de 13de editie van Het Schlagerfestival, maak je kans op een unieke beleving. Zeker meedoen!”, zegt Flor Boey namens medeorganisator PSE Belgium.

Voor tickets en info over Het Schlagerfestival, surf naar www.hetschlagerfestival.be of bel 070/345.345 (Max. €0,30/Min) voor telefonische reservaties.

Het Schlagerfestival 2018 is een organisatie van Medialaan en PSE Belgium.

20:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: het schlagerfestival 2018, ingeborg, willy sommers, sam gooris, de romeo's |  Facebook | |  Print |

Portland op donderdag 8 november 2018 in AB, Brussel

portland.JPGPortland zoekt de grenzen op tussen authentieke folkmuziek en hedendaagse indiepop, al flirtend met elektronische sounds. Hun dromerige melancholische nummers worden overgoten met wondermooie meerstemmige zangpartijen. Ze klinken tijdloos en puur.

De band behaalde in 2016 een plaats in de finale van Humo’s Rock Rally en werd dit jaar gekroond tot winnaar van ‘De Nieuwe Lichting’. Hun single ‘Pouring Rain’ is een snoepje voor de radio.

“Met 'Pouring Rain’ legden ze meteen één van de allermooiste songs van deze editie voor, waarin woorden als ‘etherisch’, ‘americana’ en ‘tijdloos’ spontaan verschenen in notitieboekjes.” - De Morgen over hun passage tijdens Humo’s Rock Rally. 

Tickets zijn te koop via www.abconcerts.be.

20:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: portland, concert portland |  Facebook | |  Print |

Beste Kijkers - Aflevering 8 op woensdag 28 februari om 21.50 bij VTM

vtm.JPGHoe het al plezante ‘Beste Kijkers’ nòg vrolijker maken op woensdag 28 februari 2018? Eenvoudig: teamcaptain Sven De Ridder brengt een van de charmantste en meest energetische glimlachen van het land mee: die van Olga Leyers. Tine Embrechts kiest dan weer voor de immer goedgemutste Lieven Scheire, die binnenkort ‘Kan Iedereen Nog Volgen?’ presenteert bij VTM. Hij komt alvast even opwarmen bij ‘Beste Kijkers’.

De start van Belgium’s Got Talent inspireert het panel om hun meest nutteloze talent te etaleren. Hoeveel plooitjes kan Lieven maken in zijn tong? Geraakt Olga nog recht na een zeer gymnastische brug? En wie doet de meest geloofwaardige doedelzak na?

De finale ‘Wie Van De Drie?’ staat deze keer in het teken van een prank met plakband, die Sven voor de opname onbewust zelf al eens getest heeft.

En waarom zorgen piemels voor consternatie op een Pools kerkhof? Hoe loopt het af wanneer de robotfoto van een boef meer weg heeft van een kindertekening? Het panel zoekt naar de juiste antwoorden, maar vinden ze die ook?

20:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: beste kijkers, vtm, beste kijkers vtm |  Facebook | |  Print |

FAROEK op dinsdag 27 februari 2018 om 22.50 bij VTM

FAROEK, vtm, vtm FAROEK, In FAROEK op dinsdag 27 februari doet de politie een beroep op de kijkers na een aanrijding in het Antwerpse Balen. Een chauffeur en drie inzittenden reden doelbewust in op een groepje klanten van een bowlingzaal. Twee mensen raakten gewond, één man is voor een hele tijd werkonbekwaam. Ze reden de klanten aan na een discussie over de rekening van de avond. De uitbater van de zaak begrijpt niet hoe een banale discussie zo kon escaleren: “Er was gewoon een discussie over een rekening. Dan probeer je toch niet twee mensen overhoop te rijden? Daarom is het belangrijk dat die mensen gevat worden. Ze zijn niet aan hun proefstuk toe. Daar ben ik zeker van.” De politie is op zoek naar de vier inzittenden van de wagen.  

De Cel Vermiste Personen hield enkele dagen geleden een grote zoekactie naar de 55-jarige Hilde Haers. Ze verdween op 19 februari 2017 uit een ziekenhuis in Knokke en is nu al meer dan een jaar vermist. Omdat het niet vaak voorkomt dat iemand zo lang weg blijft, doen politie en parket een ultieme oproep tot getuigen. Via FAROEK hopen ze meer te weten te komen over deze mysterieuze verdwijning.

20:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: faroek, vtm, vtm faroek |  Facebook | |  Print |

Sammy Moore zet fans in de bloemetjes met nieuwe single 'Zaterdagavond'

Sammy Moore Zaterdagavond.jpgDe carrière van ambiancemaker Sammy Moore heeft het voorbije jaar een enorme vlucht genomen en daar is de zanger uit Rotselaar zijn vele fans erg dankbaar voor. Vandaar het idee van Sammy om speciaal voor hen een lied op te nemen.

‘Ik ben rond tafel gaan zitten met mijn vaste componist en tekstschrijver Jim Nijs en zo is het idee voor ‘Zaterdagavond’ ontstaan”, zegt Sammy. “Ik leef ten volle als ik op het podium sta en de mensen kan entertainen. De fans en de media hebben mij de kans gegeven om een zangcarrière uit te bouwen en daar blijf ik iedereen enorm dankbaar voor.”

Met “Zaterdagavond’ kiest Sammy trouwens voor een wat meer poppy/schlagersound. “Dat is een bewuste keuze”, zegt hij. “Ik wil me dit jaar nog meer gaan ontplooien als artiest en mijn muzikale grenzen gaan verleggen. In het najaar ga ik voor het eerst met een eigen live band optreden en daar leent zo’n nummer zich helemaal voor. Ik kijk er ontzettend naar uit.”

‘Zaterdagavond’ van Sammy Moore is vanaf 2 maart digitaal verkrijgbaar op iTunes en Spotify.

20:12 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: sammy moore, zaterdagavond |  Facebook | |  Print |

Nieuwe single voor LUC STEENO // Ik Zal Wachten

luc_steeno.jpgNa een paar erg gesmaakte bewerkingen van nummers van o.a. Frédéric François (Ik Hou Van Het Leven) en Alvaro Soler (Onder De Zon) vond Luc Steeno dat het weer eens tijd was om met gloednieuw eigen materiaal voor de dag te komen. Net zoals hij het in het verleden al meermaals deed klopte Luc eind vorig jaar aan bij John Terra die voor hem een paar nieuwe nummers componeerde waaronder deze nieuwe single 'Ik Zal Wachten'. Susy Baels vervolledigde het team en zorgde voor een passende tekst, producer Phil Sterman bracht het nummer tot leven en maakte een eigentijds arrangement.

'Ik Zal Wachten' is een erg aanstekelijk nummer geworden dat je meteen in de sfeer van de nakende lente brengt, een echt feel-good-nummer! Voor Luc is het meteen de voorbode van z'n nieuwe album dat dit jaar zal verschijnen, een album dat op zijn beurt de voorbode zal worden van Luc's feestjaar 2019 waarin hij 30 jaar carrière viert.

'Ik Zal Wachten' verschijnt aanstaande vrijdag 2 maart als digitale download of via streaming.

20:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: luc steeno, ik zal wachten |  Facebook | |  Print |

26/02/2018

Alloo Bij Guga Baúl: “Schizofrenie is mij niet vreemd”

vtm.JPGAlloo Bij, dinsdag 27 februari om 21.40 bij VTM

Wie is Guga Baúl écht? Luk Alloo probeert op dinsdag 27 februari in Alloo Bij de man te doorgronden die in de huid en het strottenhoofd van nagenoeg élke (inter)nationale bekendheid kan kruipen. “Ik kan mij soms verliezen in een typetje”, geeft imitator Guga, in het echte leven Laurent Gaëtan Bailleul, toe. “Schizofrenie is mij dan ook niet vreemd. Het gevoel dat je andere mensen kan en wil zijn, is apart. Het is deels ook een vlucht uit de realiteit. Als ik thuis kook, ben ik soms Sergio Herman. Dan moet Tine mij tot bedaren brengen.”

Samen met Tegen De Sterren Op-collega Tine Embrechts heeft Guga twee jongens, Gaston en Maurice. Daarnaast heeft Tine nog twee kinderen uit een vorig huwelijk. Over hun gezinsleven praten de twee acteurs onomwonden: “Een pasgeboren baby, een peuter en twee pubers in huis is soms een echte hel”, lacht Tine. Guga: “Een samengesteld gezin is ingewikkeld, maar ook erg boeiend. Je leert veel over jezelf bij”. Aan Luk verklapt Guga bovendien waarom Tine de vrouw van zijn leven is.

Luk neemt Guga mee naar Oostende, zijn thuishaven. Aan zijn oude school heeft Guga alleen maar mooie herinneringen. “Ik ben een nostalgisch persoon. Ik heb deze school al meermaals opnieuw opgezocht. Het is dan pure melancholie die komt bovendrijven bij mij. Het doet pijn om te beseffen dat de tijd zo snel voorbij gaat”, mijmert hij. In de schoolgangen loopt Guga zijn vroegere schooljuf tegen het lijf die, op Luks vraag, Guga’s uitmuntende schoolrapporten nog eens bovenhaalt.

In Oostende bezoekt het duo ook het zaaltje waar Guga zijn eerste try-outs heeft gedaan: ‘t Oostends Variété Theater. Tot zijn ontsteltenis stelt Guga vast dat het pand volledig wordt afgebroken. “Dit theater is een mythische plek. Ik denk dat ik voor alle comedians en theatermakers spreek als ik zeg dat het enorm triest is dat deze zaal verdwijnt”. Dat laat Luk zich geen twee keer zeggen. Hij trekt met Guga naar het stadhuis, waar ze samen het Oostends patrimonium willen verdedigen bij burgemeester Johan Vande Lanotte. Zelfs een beveiligde deur houdt Luk en Guga niet tegen…

19:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: guga baúl, vtm, luc alloo |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende