Ticketverkoop 'Meiskes & Jongens' is gestart : Showbizzkanaal

11/02/2018

Ticketverkoop 'Meiskes & Jongens' is gestart

raymond.JPGVorige week mocht Raymond van het Groenewoud tijdens de MIA's een award in ontvangst nemen voor zijn hele carrière. Er was geen mens in de zaal die hier iets tegen kon hebben. De muziek van van het Groenewoud is ondertussen bijna Vlaams cultureel erfgoed.

En alsof dat nog niet genoeg was wordt één week later het volgende project écht op gang getrokken, de theatershow 'Meiskes & Jongens'. Regisseur Sébastien De Smet klopte enige tijd geleden letterlijk aan bij van het Groenewoud met de vraag om een musical te maken met en rond zijn werk.

Deze voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van theatermaker Arne Sierens. Het toont een rijke familie, waar alles loopt zoals in ‘de boekskes’! Tot een vriendinnetje van de zonen op bezoek komt en blijkt dat hun vader haar reeds enige tijd goed kent. Opeens worden alle scheuren en barsten van het gezin pijnlijk zichtbaar.

Het wordt niet per se een 'best of’, maar het volledige arrangement van Raymond van het Groenewoud wordt verwerkt doorheen de ganse show.

Speciaal voor 'Meiskes & Jongens' kruipt Raymond ook terug achter de partituren. Er wordt speciaal nieuw werk toegevoegd aan de voorstelling. Om dit alles tot leven te brengen maakt Dag Taeldeman nieuwe arrangementen, live uitgevoerd door 3 multi-instrumentalisten. "Maar hoe Sébastien met mijn werk omspringt, dat is zijn zaak. Al speelt hij het achterstevoren.", aldus Raymond.

'Meiskes & Jongens' speelt vanaf donderdag 4 oktober 2018 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. 

Info & tickets: www.deepbridge.be

21:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: meiskes & jongens, raymond van het groenewoud, deepbridge |  Facebook | |  Print |

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.