Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen : Showbizzkanaal

10/02/2018

Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck aangevallen

MGB2017_Prss.pngIn de nacht van vrijdag op zaterdag is Mister Gay Belgium 2017 Jaimie De Blieck aangevallen na een avondje uit in zijn thuisstad Roeselare. Hij kreeg enkele stampen en werd op de grond geduwd. Hij werd uitgemaakt voor ‘fucking homo’. Deblieck deed aangifte bij de politie.

Jaimie Deblieck is erg aangeslagen door de aanval. Hij ging naar het ziekenhuis voor controle en deed melding bij de politie. Later op de dag gaat hij terug naar de politie, die de zaak ernstig neemt. 

"Jaimie is teleurgesteld en ook boos", vertelt Mister Gay Belgium-organisator Bram Bierkens. "Maar hij is en sterke persoonlijkheid. Bedreigingen en andere negatieve commentaren na zijn verkiezing, heeft hij ook overleefd. Ik snap niet dat mensen zoiets doen. We zijn er nog lang niet qua acceptatie."

Haat en geweld kunnen steeds gemeld worden bij de politie of op Uni-Form, een app en online platform dat holebifobie en transfobie in kaart brengt.

12:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Miss | Tags: jaimie deblieck, mister gay belgium jaimie deblieck, gay |  Facebook | |  Print |

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.