Gilles Couliers CARGO vanaf 23 februari 2018 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray : Showbizzkanaal

05/02/2018

Gilles Couliers CARGO vanaf 23 februari 2018 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

cargo.JPGNa een succesvolle bioscooprelease en een wereldwijd festivalparcours dat passeerde via onder andere Londen, San Sebastian, Göteborg en Thessaloniki, is Gilles Couliers langspeeldebuut 'Cargo' vanaf 23 februari overal verkrijgbaar op DVD en Blu-ray. De film is vanaf vandaag ook al te bekijken op VOD bij Telenet. Bovendien zal vanaf 16 februari de soundtrack van de film beschikbaar zijn op alle muziekplatformen.

De DVD en Blu-ray zijn een uitgave van Dutch FilmWorks. Het bonusmateriaal bevat een 'making of' van de film en een kijk achter de schermen van het maken van de soundtrack. Die soundtrack, zowel de score gecomponeerd door muzikante Liesa Van der Aa als de title track van Roland Van Campenhout ('Let the Mermaids Flirt With Me') is vanaf 16 februari bovendien ook te beluisteren op Spotify, iTunes, Deezer en andere online streamingdiensten.

'Cargo' is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean), Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout (Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson. Tom Denoyette stond in voor de montage.

SYNOPSIS
In het ijskoude water van de Noordzee valt Leon Broucke overboord uit zijn vissersboot, recht voor de ogen van zijn oudste zoon Jean. Leon verzeilt in een diepe coma en laat Jean achter met het familiebedrijf en een enorme schuldenberg. Na het ongeval van Leon komen tal van onuitgesproken conflicten tussen Jean en zijn twee broers aan de oppervlakte. Francis wordt verscheurd tussen de keuze voor zijn familie en zijn geheime liefde. William komt terug thuis om te ontsnappen aan zijn leven in de misdaad. Jean worstelt met zijn nieuwe rol als patriarch en keert zich tot het criminele milieu van William om een betere toekomst te kunnen geven aan zijn 8-jarige zoon.

Na zijn kortfilms 'IJsland' en 'Mont Blanc' (beide genomineerd voor het Filmfestival van Cannes) en zijn felbejubelde Canvas-serie 'Bevergem', is 'Cargo' de eerste langspeelfilm van regisseur Gilles Coulier. De film werd, net als 'Bevergem', geproduceerd door het productiehuis De Wereldvrede.

'Cargo' is een productie van Gilles Coulier, Gilles De Schryver en Wouter Sap voor productiehuis De Wereldvrede in coproductie met het Nederlandse productiehuis Halal Pictures, het Franse Chevaldeuxtrois en zender Eén. Het project kon rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz en werd bijkomend ondersteund door het economisch Fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams Minister van Economie Philippe Muyters en Minister van Cultuur Sven Gatz. Met ook de steun van stad Oostende, het Nederlands Filmfonds, Telenet, Casa Kafka Pictures, de Tax Shelter van de Belgische Overheid, de Marine en TorinoFilmLab.

20:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in DVD/Blu-ray | Tags: cargo, cargo dvd |  Facebook | |  Print |

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.