De Powerpuff Girls viert 20ste verjaardag : Showbizzkanaal

18/01/2018

De Powerpuff Girls viert 20ste verjaardag

De Powerpuff Girls, Vanaf het moment dat ze begonnen met de wereld te redden voor bedtijd werden de drie superheldinnenzusjes Blossom, Bubbles en Buttercup meer dan alleen personages in een show. De reeks groeide uit tot een wereldwijd fenomeen van empowerment dat, onder andere dankzij de nieuwe reeks die in 2015 van start ging, vandaag nog volop aanwezig is.

Met meer dan $ 2,5 miljard inkomsten uit retail sinds de start is De Powerpuff Girls een van de succesvolste en langstlopende Cartoon Network reeksen aller tijden. Zo sloot Cartoon Network door de jaren heen meer dan 150 wereldwijde partnerships af met tal van entertainment-, speelgoed- en kledingmerken. Daartoe behoren partners zoals designer Jeremy Scott en Moschino, Spin Master, Ferrero, McDonald’s, Live Nation en vele anderen.

De Powerpuff Girls wordt geproduced door Cartoon Network Studios, met Nick Jennings als executive producer en Bob Boyle als co-executive producer. De originele reeks, gecreeërd door Craig McCracken, ging in 1998 in première en behaalde sindsdien 2 Emmy Awards, vijf Emmy nominaties en tal van andere prijzen en accolades.

20:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de powerpuff girls |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.