Actrices Frances Lefebure en Daphne Wellens meters van het JEF festival! : Showbizzkanaal

11/01/2018

Actrices Frances Lefebure en Daphne Wellens meters van het JEF festival!

filmfestical.JPGActrices Frances Lefebure en Daphne Wellens zijn dit jaar de meters van het JEF festival, dat plaatsvindt in Antwerpen, Gent, Brugge, Kortrijk, Strombeek-Bever. Ze zetten graag hun schouders onder de vernieuwde editie van dit jeugdfilmfestival. Onder andere Ruth Beeckmans, Matteo Simoni en Erik Van Looy gingen hen al voor in het peter- en meterschap.

Frances Lefebure en Daphne Wellens zijn twee opkomende acteertalenten die binnenkort samen te zien zijn in Charlie & Hannah gaan uit, de Vlaamse film die op het festival in première gaat. Zij werden gekozen als meters voor de nieuwe editie van het JEF festival. Die keuze was niet moeilijk, aldus Iris Verhoeven (algemeen coördinator bij JEF): "Het zijn twee inspirerende jonge vrouwen met een hart voor jeugdfilm en ze zijn superenthousiast om samen met JEF kinderen zot te maken van film".

Frances Lefebure, die al rollen vertolkte in Hotel romantiek, Spitsbroers en Amigo's, is heel trots op haar meterschap: “Het is een goeie zaak dat kinderen al van jongs af de kans krijgen om te kijken naar ‘kunst’, en zeker naar film, wat toch een prachtige kunstvorm is. Op het JEF festival kunnen ze een waaier aan stijlen en invalshoeken ontdekken die veel breder is dan wat ze in de doorsnee bioscopen zien. Dat vind ik heel belangrijk. Toen ik klein was, zag ik heel veel jeugdfilms. Vooral de Nederlandse film Het zakmes is me bijgebleven. Ik kan nog steeds hele stukken dialoog uit die film opzeggen en de muziek ken ik nog uit mijn hoofd, ook al heb ik de film al 20 jaar niet meer gezien.”

Ook Daphne Wellens, die meespeelde in o.a. Spring, Pippa en Allemaal familie, is enthousiast: “Ik ben een hele fiere meter. Want naast de (ook vaak ongelooflijke) Disneyfilms wordt er nog zoveel moois gemaakt. Dat JEF zulke films wil tonen aan kinderen en jongeren, vind ik heerlijk. Zelf ben ik verliefd op film, een liefde die pas een paar jaar geleden echt is ontloken. Film brengt mij momenten van inspiratie, vreugde, bezinning en nog veel meer. Daarom ben ik zelfs een beetje jaloers op kinderen die dankzij JEF al dat moois krijgen aangeboden.”
Meters Frances en Daphne openen op zondag 4 februari in HETPALEIS feestelijk het festival.

Tickets en info op www.jeffestival.be

 

20:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: jef festival, jef festival 2018, frances lefebure, daphne wellens |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.