Pieter Swaelens wordt de nieuwe algemeen directeur van BEA : Showbizzkanaal

10/01/2018

Pieter Swaelens wordt de nieuwe algemeen directeur van BEA

sabam.pngDe Raad van Bestuur van BEA, de koepelfederatie die de muziekproducenten, distributeurs van film en home entertainment en uitgevers van videogames vertegenwoordigt, heeft Pieter Swaelens aangesteld als algemeen directeur. Hij volgt Olivier Maeterlinck op, die de afdeling corporate communications & marketing gaat leiden van SABAM, de Belgische vennootschap die de rechten van auteurs, componisten en uitgevers beheert.

Pieter Swaelens was jarenlang actief in de videosector, maar ook de gamessector onder meer als  managing director Benelux bij Sony Pictures Home Entertainment. Hij zetelde ook enkele jaren als voorzitter van Bea Video en stichtend lid van BEA.  Als algemeen directeur wordt Pieter Swaelens verantwoordelijk voor de algemene leiding van BEA en zal rechtstreeks rapporteren aan het bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van Bea Music (muziekproducenten), Bea Video (distributeurs van video), Bea Interactive (uitgevers van games) en VFDB (filmdistributeurs).

Patrick Guns, voorzitter van Bea Music, en Henk Hoogendoorn, voorzitter van Bea Interactive, namens BEA : “we zijn verheugd dat iemand met de ervaring van Pieter Swaelens de fakkel overneemt van Olivier Maeterlinck, die bijna 10 jaar BEA met hart en ziel heeft geleid. Met de aanwerving van Pieter Swaelens is de belangenbehartiging van de entertainmentindustrie in België in goede handen en blijft BEA het aanspreekpunt voor de sector, media en politiek.”

20:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: pieter swaelens, bea |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.