Telefacts Winter, dinsdag 9 januari 2018 om 21.40 bij VTM : Showbizzkanaal

08/01/2018

Telefacts Winter, dinsdag 9 januari 2018 om 21.40 bij VTM

Telefacts Winter, vtm, Extreme luxe, dat is wat de superrijken zoeken in Courchevel, het meest mondaine skioord van Frankrijk. Het dorpje wordt om die reden ook wel eens het Saint-Tropez van de Alpen genoemd. Birgit Van Mol trok voor Telefacts Winter naar het exclusieve skistation, dat jaarlijks overspoeld wordt door miljardairs van overal ter wereld. Op dinsdag 9 januari stelt ze van daaruit een reportage voor die in de extravagante wereld van Courchevel duikt.

Nergens ter wereld vind je zoveel luxehotels per vierkante meter dan in Courchevel. Voor een exclusieve chalet leg je al snel meer dan 200.000 euro per week neer. Ook skimonitors verdienen er duizenden euro’s per week, gewoon met de fooien die sommige van hun klanten geven. Maar die klanten zijn ook uiterst veeleisend.

Dat weet ook Michel Rochedy. Hij opent in zijn hotel Le Chabichou een gloednieuw kuuroord van 1100 vierkante meter. Aangezien er al 32 kuuroorden zijn in Courchevel, moet hij de aandacht trekken met ongewone zaken. Zo liet hij onder andere een waterski installeren in een binnenzwembad. Maar het meest verbazingwekkende bevindt zich achter de schermen van het kuuroord. Om het te kunnen bouwen werd er onder de skipiste naast het hotel gegraven. Dit technische hoogstandje heeft 7 maanden werk gekost. Prijskaartje: 8 miljoen euro. 

 

19:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: telefacts winter, vtm |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.