Bekendmaking cast Belgische film Cleo : Showbizzkanaal

05/01/2018

Bekendmaking cast Belgische film Cleo

cleo.JPGEva Cools heeft vandaag de cast voor haar speelfilmdebuut CLEO bekendgemaakt. De hoofdrol wordt vertolkt door Anna Franziska Jäger. Voor Anna Franziska is dit de derde filmrol na My Queen Karo (2009) aan de zijde van Matthias Schoenaerts en Déborah François en Booster van Daniel Lambo (2014). De hoofdcast van CLEO bestaat verder uit Yolande Moreau (Le tout nouveau testament, Séraphine), Natali Broods (Façades, Tabula Rasa), Martha Canga Antonio (Black), Ishaq El Akel, Lucie Debay (King of the Belgians), Roy Aernouts (De Behandeling).

Bijrollen zijn weggelegd voor Jan Hammenecker (Beau Séjour, Home), David Murgia (Rundskop, Dode hoek) en Koen De Sutter (Cordon).

Het verhaal
CLEO vertelt het verhaal van een 17-jarig meisje dat een traumatisch auto-ongeval overleeft. Haar ouders kwamen daarbij om. Na die fatale nacht begint ze zichzelf te verliezen in Brussel en zoekt ze haar toevlucht tot de oudere, mysterieuze Leos. Haar vader was een gerenommeerd concertpianist en ook zij speelt al piano van kinds af aan. Hoewel ze vaak luistert naar hedendaagse muziek, vervult de piano – en dan vooral het werk van Rachmaninov – een centrale plaats in Cleo’s verwerkingsproces.

Eerder ontving CLEO scenario- en productiesteun van het Vlaams Audiovisueel Fonds. In 2016 werd Eva Cools bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor beste script, een prestigieuze scenarioprijs die door Nederlandse en Belgische experten wordt uitgereikt.

CLEO's grote crowdfundingcampagne
Eerder lanceerden producent Lunanime, regisseur Eva Cools en dirigent Dirk Brossé al een bijzondere oproep tot crowdfunding: ze zijn op zoek naar 300 en meer muziekliefhebbers die via financiële steun willen bijdragen aan een unieke en speciale concertopname. Op maandag 5 maart 2018 wordt in een vol concertgebouw te Eindhoven het integrale Piano Concerto no. 2 van Sergej Rachmaninov uitgevoerd door een bekende pianist en een symfonisch orkest onder leiding van Dirk Brossé. Geef uw steun vandaag nog dan geniet u op 5 maart van een hele speciale concertavond én ontdekt u wie die gerenommeerde pianist is.

Hoe steunen?
Meer details rond deze speciale crowdfundingoproep vindt u hier: www.cleodefilm.be

22:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: film cleo, cleo |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.