Kim-Lian van der Meij presenteert avondvullende tv-show Powermamas : Showbizzkanaal

20/12/2017

Kim-Lian van der Meij presenteert avondvullende tv-show Powermamas

tv.JPGKim-Lian van der Meij presenteert in de kerstvakantie Powermamas, een komische televisieshow met een serieus randje. In Powermamas nemen moeders samen met hun kinderen hun bekende mannen in de maling met de ultieme verborgen cameragrap die ze in het diepste geheim hebben voorbereid. Het doel: zoveel mogelijk steun voor de MAMAS in Zuid-Afrika: Lokale Zuid-Afrikaanse vrouwen die, gesteund door Kinderfonds MAMAS, de allerarmste kinderen een eerlijke kans op een toekomst geven. POWERMAMAS híer, voor POWERMAMAS dáár. Kim-Lian van der Meij reisde onlangs naar Zuid-Afrika om de MAMAS te ontmoeten. Haar indrukwekkende verslag is te zien in het programma. Powermamas: zaterdag 30 december vanaf 20.30 uur, SBS6.

Kim-Lian wordt deze avond bijgestaan door Leona Philippo en alle vrouwen en kinderen die mee hebben gewerkt aan de grap. In het programma kijken ze samen met de bekende papa naar het resultaat. Mama en de kinderen vertellen in de studio over alle voorbereidingen; papa ziet de beelden voor het eerst en ontdekt hoe zijn gezin weken bezig is geweest om hem ‘in de val te lokken’. Leona Philippo houdt vinger aan de pols bij het belpanel en deelt reacties en tussenstanden. Een lach en een traan.

Kim-Lian: “Ik heb in Zuid-Afrika gezien dat het voor de MAMAS een roeping is. Het is hun leven om kinderen te helpen en ze willen het de rest van hun leven blijven doen. Ze vinden het het mooiste wat er is. En ze doen het met een glimlach. We zijn zingend en dansend door de township gegaan! Er is zoveel vrolijkheid naast de ellende. De lach en de traan zitten er heel dicht bij elkaar.”

Krachtige vrouwen
De mama’s nemen de papa’s niet voor niets in de maling. In Powermamas wordt aandacht gevraagd voor de bijzondere beweging van hoop die op dit moment in Zuid-Afrika plaatsvindt: krachtige, lokale vrouwen – powermamas! - kunnen de armoede niet langer aanzien waar vooral kinderen de dupe van zijn en nemen het heft in eigen hand. Zij zorgen voor opvang, voedsel, veiligheid, scholing en medicatie voor de allerarmste kinderen in hun eigen omgeving. Het Nederlandse Kinderfonds MAMAS steunt deze Zuid-Afrikaanse ‘powermamas’ vanuit de gezamenlijke ambitie om alle Zuid-Afrikaanse kinderen die in ernstige armoede leven, onder de hoede te brengen van een MAMA. Kind voor kind. Dorp voor dorp.

Powermamas wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

Uitzending: SBS6, zaterdag 30 december, 20.30 – 22.30 uur

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: kim-lian van der meij, tv-show powermamas |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.