Lukas Dhonts project Girl wint Work in Progress Award in Les Arcs : Showbizzkanaal

18/12/2017

Lukas Dhonts project Girl wint Work in Progress Award in Les Arcs

Girl, het speelfilmproject van Lukas Dhont dat op dit ogenblik in postproductie is, heeft vanavond de Titrafilm Work In Progress Award gewonnen op het Europees Filmfestival van Les Arcs. Aan de prijs is een postproductiepremie ter waarde van 10.000 EUR verbonden. Eerder dit jaar werd het project ook al bekroond met de Grid VFX Works in Progress Award op CONNeXT in Gent.

Aan de hand van enkele fragmenten stelde de jonge regisseur gisteren zijn speelfilmdebuut voor aan de in Les Arcs aanwezige internationale filmverkopers, aankopers en filmfestivals.

In Girl maken we kennis met Lara. Ze is 15. Ze wil het maken als ballerina. Daarvoor trotseert ze de wereld maar vooral zichzelf en haar lichaam dat tegenstribbelt. Dhont schreef het scenario samen met Angelo Tijssens.

Naast de Internationale Jury - bestaande uit voorzitter Charles Tesson, artistiek directeur van de Semaine de la Critique in Cannes, de Georgische producente en Eurimages vertegenwoordigster Tamara Tatishvili, en Elad Samorzik, artistiek directeur van het Internationaal Filmfestival van Jeruzalem - kwamen er ook tal van enthousiaste reacties van sales agents, distributeurs en festivals.

Lukas Dhont regisseerde eerder de korte films Corps perdu (2012) en L'Infini (2014). Zijn speelfilmdebuut ontwikkelde hij o.a. tijdens zijn verblijf in het exclusieve Résidence du Festival van het Filmfestival van Cannes waarvoor hij geselecteerd was.

De film is een productie van Dirk Impens voor Menuet, in coproductie met Frakas Productions en het Nederlandse Topkapi Films. Met Girl zet Impens, zoals eerder dit jaar aangekondigd, na meer dan 30 jaar ook een punt achter de activiteiten van zijn productiehuis Menuet.

Girl kan rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

20:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: lukas dhonts, progress award |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.