Kinepolis rondt overname van Canadese bioscoopgroep 'Landmark Cinemas' af : Showbizzkanaal

12/12/2017

Kinepolis rondt overname van Canadese bioscoopgroep 'Landmark Cinemas' af

Kinepolis, Landmark Cinemas, Kinepolis Group heeft de overname van de Canadese bioscoopgroep 'Landmark Cinemas' afgerond. Kinepolis bereikte midden september 2017 een overeenkomst met de aandeelhouders van Landmark, maar de overname was nog onder voorbehoud van de goedkeuringen door Canadese regelgevende instanties. Na de goedkeuring door de Minister of Canadian Heritage op 7 december 2017, kon Kinepolis de overnameprocedure succesvol afronden.

Landmark Cinemas, met hoofdkantoor in Calgary (Alberta, Canada), telt 44 bioscoopcomplexen van diverse grootorde, allen gesitueerd in het centrum en het Westen van Canada. De 44 bioscopen van Landmark Cinemas, goed voor zo'n 55.000 zitplaatsen en 303 zalen, realiseerden in 2016 met 10,2 miljoen bezoekers een omzet van 156,3 miljoen CAD. Met een marktaandeel van 10% is het bedrijf de tweede grootste bioscoopuitbater van Canada.

Drie kwart van de betreffende bioscopen zijn gehuurde complexen, die samen 95% van de bezoekers genereren. De groep telt twee megaplexen (meer dan 16 zalen), 17 multiplexen (meer dan 8 zalen) en 25 kleinere bioscopen, verspreid over zes Canadese provincies. In de grootste regio's, namelijk Ontario, British Columbia en Alberta, realiseert Landmark Cinemas 92% van haar omzet. Vijf bioscopen beschikken over een IMAX-zaal, nog eens vijf bioscopen beschikken over Premium Large Format (PLF) schermen en 11 complexen bieden het 'recliner seat' concept aan of zullen dat binnenkort doen.

De overname past in de expansiestrategie van Kinepolis en laat de Groep toe haar intrede te maken op een nieuwe markt, gekenmerkt door een gezond macro-economisch perspectief, een groeiende populatie en een gunstig ondernemersklimaat. De toetreding tot een nieuw continent zorgt enerzijds voor een betere geografische spreiding van Kinepolis' activiteiten en anderzijds voor nieuwe groeimogelijkheden, door middel van overnames en nieuwbouwprojecten. In de overname-overeenkomst met Landmark Cinemas zitten alvast twee nieuwbouwprojecten vervat, gesitueerd in St. Albert en Fort McMurray, beide in de provincie Alberta. Daarnaast bevat de overeenkomst plannen voor meer nieuw te bouwen bioscopen.

De overname vertegenwoordigt een ondernemingswaarde van 122,7 miljoen CAD, wat aan een wisselkoers van 1,46 overeenkomt met een overnamebedrag van ongeveer € 84,2 miljoen.

Kinepolis zal de Canadese groep, die 1.450 medewerkers telt, aansturen via een lokale executive management board, gevormd door het actuele management van Landmark Cinemas en bijgestaan door een integratieteam dat de integratie zal faciliteren en Kinepolis' strategie zal aanpassen aan de Canadese markt.

06:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kinepolis, landmark cinemas |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.