Ish Ait Hamou debuteert als regisseur met kortfilm ‘Klem’ : Showbizzkanaal

07/11/2017

Ish Ait Hamou debuteert als regisseur met kortfilm ‘Klem’

Ish Ait Hamou, Klem, Vandaag werd bekend gemaakt dat auteur en tv-maker Ish Ait Hamou steun ontvangt van het Vlaams Audiovisueel Fonds voor zijn regiedebuut, de kortfilm 'Klem'. Ish schreef ook het scenario, dat gebaseerd is op zijn derde boek, Als je iemand verliest die je niet kan verliezen (2016). Potemkino, die eerder ook o.a. ‘Welp’ maakte, zal instaan voor de productie, in een co-productie met Eén.

'Klem' vertelt het verhaal van een toevallige ontmoeting op de trein tussen de voormalige chirurge Els en Palestijnse vluchteling Sulayman. Tegen de achtergrond van een winters landschap ontspint zich een warm gesprek over hun verleden en de trauma’s die ze meedragen. Niets doet vermoeden hoe groot de impact van hun gesprek zal zijn: het zet hun levens op een nieuw spoor.

De kortfilm is gebaseerd op het derde boek van Ish, de novelle Als je iemand verliest die je niet kan verliezen, dat hij in 2016 schreef voor de campagne van Te Gek?!. Het wordt een verhaal over identiteit en de positieve kracht van conversatie tussen mensen. Of zoals Ish het zelf verwoordt: “De medemens zien als opportuniteit en niet als een bedreiging”.

Ish Ait Hamou (1987) schrijft van jongs af aan verhalen. Zijn liefde voor dans, choreografie en beelden gaat hand in hand met die voor woorden. In 2014 debuteerde hij met het boek Hard Hart, waarvan ondertussen meer dan 25.000 exemplaren verkocht werden. Zijn tweede boek Cécile is momenteel al aan zijn twaalfde druk toe, met meer dan 35.000 verkochte exemplaren op de teller. Van Als je iemand verliest die je niet kan verliezen zijn er meer dan 20.000 verkocht.

Productiehuis Potemkino, onder andere bekend van Welp (Jonas Govaerts), focust op verhalen met een sterke identiteit en een zekere edge. Potemkino heeft ook een sterke internationale reputatie dankzij ambitieuze en innovatieve projecten zoals de Emmy-genomineerde televisiereeks The Spiral (Hans Herbots) en de sci-fi langspeelfilm Iron Sky – The Coming Race (Timo Vuorensola), maar ook dankzij de co-productie van prestigieuze films geregisseerd door onder andere Peter Greenaway, Bille August en Terence Davies, met acteurs zoals Hilary Swank, Helena Bonham Carter, Ron Perlman en Cynthia Nixon.

20:26 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: ish ait hamou, klem |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.