TUEURS | Soundtrack (feat. Coely, Damso, Roméo Elvis,...) geïnspireerd op de gelijknamige film : Showbizzkanaal

03/11/2017

TUEURS | Soundtrack (feat. Coely, Damso, Roméo Elvis,...) geïnspireerd op de gelijknamige film

tueurs.jpgOp de cover: Damso als onbetwistbare bendeleider, geflankeerd door partners in crime Roméo Elvis en Coely. Op de plaat ‘Tueurs’: 12 songs, geïnspireerd op de gelijknamige film van François Troukens en Jean-François Hensgens, die het levende bewijs vormen van een muziekscene in volle bloei. De nieuwe generatie Belgische rappers is veel meer dan een modeverschijnsel. Belgische hiphop staat symbool voor artistieke vernieuwing. En dat maakt van “Tueurs” veel meer dan een muzikaal patchwork: het is dé soundtrack van een tijdperk... Ons tijdperk.

Het muzikale avontuur kreeg vorm na de opname van de film “Tueurs” (met o.a. Kevin Janssen en Johan Leysen, vanaf 6 december in de bioscoop). Een harde en realistische misdaadfilm geïnspireerd op het leven van de schrijver zelf: François Troukens, een ex-gangster die het tot filmregisseur schopte. De film speelt zich af in het licht van de beruchte affaire van de Bende Van Nijvel - die in de jaren ’80 het land in z’n gewelddadige greep hield en nooit werd ontmaskerd - en geeft een duizelingwekkende inkijk in het milieu van het zware banditisme.

De soundtrack telt 12 nieuwe nummers van de fine fleur van de nieuwe Belgische hiphopscene, in al haar originaliteit en diversiteit. De Belgische stijl van Damso, Roméo Elvis, Coely, Zwangere Guy en andere Belgen is, vergeleken met de Franse hiphop, al even eigenzinnig en divers als de Canadese rap (met Drake en The Weeknd bijvoorbeeld) ten opzichte van haar Amerikaanse broers.

De twaalf stuk voor stuk geweldige nummers vormen samen het eerste album van het nieuwe muzieklabel “En douceur”, een samenwerking tussen Back in the Dayz en Universal Music Belgium.

TUEURS: tracklisting album 1 december (digital + cd)

1.Roméo Elvis Méchant; 2.Krisy Dernière fois; 3.Isha Définition d'un OG ; 4.Damso Tueurs; 5.Senamo Pile ou face; 6.Yanso Vegeta; 7.Coely Hush ; 8.Lord Gasmique Sans limites ; 9.Zwangere Guy Santo; 10.Hamza Je m'évade; 11.Kobo Aux pays des droits de l'homme; 12.Caballero & JeanJass Vous m'aurez pas

22:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: tueurs |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.