Showbizzkanaal : Archieven

30/10/2017

Spanning laait op in The Wall - Aflevering 9 op dinsdag 31 oktober 2017 om 20.35 bij VTM

Op Halloween staat alvast één razend spannende thriller op het programma bij VTM: de voorlaatste aflevering van The Wall. Nadat twee schoonzussen met een immense pot naar huis gingen, kwamen broer en zus Peter en Kim vorige week van een kale reis terug. Maar wat heeft The Wall op dinsdag 31 oktober 2017 in petto voor beste vrienden Jens en Sven?

Hoe Jens en Sven elkaar leerden kennen, lijkt alvast een klein mysterie. “Dat was op één of andere wazige avond”, klinkt het bij Sven. De twee hadden hun zinnen allebei op hetzelfde meisje gezet, maar geen van beiden wist haar voor zich te winnen. Sindsdien zijn Sven (21, Serskamp) en Jens (22, Schellebelle) de beste vrienden en horen of zien ze elkaar bijna dagelijks.

Of The Wall hen nog dichter bij elkaar brengt als vrienden, is nog maar de vraag. “Als we veel geld winnen, willen we met dat bedrag eens goed uitgaan. En dat mag dan best decadent zijn”, lacht Sven. Ook willen de vrienden een som doneren aan vzw Mensen Als Een Ander. Deze organisatie, die mensen met een beperking begeleidt, ligt hen beiden na aan het hart. De spanning in de zaal is dus voelbaar wanneer Sven de groene en rode ballen over The Wall ziet rollen…

21:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: the wall, vtm, vtm the wall |  Facebook | |  Print |

Première 'Roodkapje, de sprookjesmusical'

DSC_0249.JPGVrijdagavond ging in Stadsschouwburg Antwerpen de gloednieuwe sprookjesmusical 'Roodkapje' in première. Foto's: https://www.flickr.com/photos/123796840@N03/sets/72157688... - Tal van BV's, waaronder Christoff, Tanja Dexters, Jan Van Looveren, Isabelle A, Charlotte Leysen, Jef Vermassen, Anja Daems, Koen Crucke, Lien Van de Kelder en de Nederlandse 'K3 zoekt K3'-connectie Jindra, Lisa Michels en Klaasje, hadden ook het juiste pad gekozen en de weg naar de, voor de gelegenheid extra roodgekleurde, rode loper gevonden. Voor 'Roodkapje' Lauren De Ruyck werd het een terugkeer naar de spotlights door de grote poort, want het publiek kon haar pittige interpretatie van het lieftallige meisje meer dan smaken en liet dat meer dan blijken met een minutenlange staande ovatie. Niet enkel Lauren werd bedolven onder de complimenten, ook sexy Boze 'rock 'n roll'-Wolf Jo Hens kon duidelijk de (vrouwen)harten bekoren en het hilarische konijntjes-duo met West-Vlaamse tongval Floppie en Whoppie (Michaël Zanders en Charline Catrysse), kreeg moeiteloos de jonge én oudere lachers op hun hand. Speciale vermelding bij vele aanwezigen ook voor de gloednieuwe liedjes in de familiemusical. De aanstekelijke teksten en leuke dansjes, in combinatie met verrassend moderne muzikale producties, zorgden bij momenten voor een regelrechte party in de Antwerpse Stadsschouwburg. Tijdens de herfstvakantie kan jong en oud nog in Ethias Theater Hasselt en Capitole Gent gaan genieten van 'Roodkapje, de sprookjesmusical', en in de kerstvakantie opnieuw in Capitole Gent.

Tickets en info: www.musichall.be

20:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: roodkapje, foto's roodkapje, musical roodkapje, musichall |  Facebook | |  Print |

Zorgbedrijf Antwerpen stelt ‘Het recept van mijn leven’ voor

Zorgbedrijf Antwerpen lanceert ‘Het recept van mijn leven’: een boek met de smakelijkste herinneringen van 24 bekende en minder bekende mensen die een band hebben met het Zorgbedrijf.

De pers is van harte welkom op de voorstelling op donderdag 2 november om 10.30 uur op het auteurspodium van de Boekenbeurs (hal 3 stand 315), Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen. Tv-kok Jeroen Meus, die ook meewerkte aan het boek, en de bijna 102-jarige Martha Katz bereiden er samen Katz’ ossenstaartsoep, een van de 24 recepten uit het boek.

Iedereen heeft wel een recept of een maaltijd waaraan hij of zij bijzondere herinneringen overhoudt. In ‘Het recept van mijn leven’ delen 24 bekende en minder bekende mensen hun heerlijke recepten en smakelijke verhalen: onder meer tv-kok Jeroen Meus, de bijna 102-jarige Martha Katz, zanger Will Ferdy, filmmaker Robbe De Hert, mama Gerdje Verheyden van Slongs Dievanons en andere klanten van Zorgbedrijf Antwerpen laten in hun potten kijken.

Het is niet zomaar een kookboek of een verhalenboek, maar een uniek boek opgebouwd zoals een levensverhaal. Met thema’s als kinder- en jeugdjaren, karakter, vriendschap, liefde, (groot)ouderschap en grijs- en wijsheid.

Het ‘recept van mijn leven’ bouwt zo voort op het succes van Mijn Boek, waarbij Zorgbedrijf Antwerpen senioren de kans geeft hun herinneringen op te (laten) tekenen in een levensverhaalboek. Daarnaast hecht Zorgbedrijf Antwerpen bijzonder veel belang aan gezonde en vooral ook lekkere voeding voor alle klanten en kan het bedrijf zelfs een Gault Millau Catering Award voorleggen.

In ‘Het recept van mijn leven’ brengt Zorgbedrijf Antwerpen de expertise op het vlak van maaltijden en levensverhalen samen. Het boek bevat 24 smakelijke verhalen die gerechten bundelen met herinneringen. Alle vertellers die hun recept delen, hebben een band met Zorgbedrijf Antwerpen: het zijn bewoners van serviceflats en woonzorgcentra, klanten van dienstencentra, familieleden van medewerkers… . Dat geldt ook voor de Bekende Vlamingen in het boek. 

Met ‘Het recept van mijn leven’ is Zorgbedrijf Antwerpen voor het derde jaar op rij aanwezig op de Boekenbeurs. Van het schrijf-uw-levensverhaal-invulboek dat Zorgbedrijf Antwerpen er vorig jaar lanceerde, zijn intussen meer dan 400 exemplaren verkocht. Zowat 150 mensen lieten de voorbije drie jaar hun levensverhaal al optekenen door een levensverhaalschrijver.

Praktisch:

· Stand ‘Mijn Boek’ van Zorgbedrijf Antwerpen op de Boekenbeurs in hal 4 (stand 439)

· Het recept van mijn leven’ is te koop op de Boekenbeurs, op www.deschakel.be en in alle dienstencentra en woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen

· Tijdens de lanceringsperiode op de Boekenbeurs is het boek overal te koop aan de voordeelprijs van 19,95 euro in plaats van 21,95 euro

20:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: jan van rijswijcklaan, het recept van mijn leven, jeroen meus |  Facebook | |  Print |

Olifant Tunga onverwachts gestorven

olifant.jpgBellewaerde meldt het overlijden van Tunga, één van de twee mannelijke olifanten van het park. Tunga stierf onverwacht deze voormiddag en werd 13 jaar. De dierenverzorgers, die door de jaren heen een band hebben gekweekt met het dier, zijn aangedaan door het verlies van Tunga.

Tunga is een Aziatische olifant en werd geboren op 10 oktober 2004 in Chester Zoo in Engeland. Hij kwam in 2010 aan in Bellewaerde. Tunga was een zeer nieuwsgierig dier en werkte steeds goed mee met de dierenverzorgers tijdens de trainingen. 

Het lichaam van Tunga wordt verder onderzocht in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Een van de vermoedelijke oorzaken van het overlijden is een bacteriële (clostridium, ...) of virale (herpes, ...) infectie. "Bellewaerde financiert samen met andere zoo's en EAZA wetenschappelijk onderzoek naar deze infecties, gezien dit wereldwijd een vaak voorkomende plotse doodsoorzaak van Aziatische olifanten is," aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. Tunga was een zeer geliefd dier bij de bezoekers van Bellewaerde, zijn overlijden is zeer hard aangekomen bij iedereen en vooral bij de dierenverzorgers. 

20:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: olifant tunga, overlijden olifant tunga |  Facebook | |  Print |

29/10/2017

'Ridders van de ronde keukentafel' in première!

DSC_0101.JPGDSC_0155.JPGDeze middag ging de familiemusical 'Ridders van de ronde keukentafel' in première in Theater 't Eilandje. BV's, pers, familie en vrienden zakten af naar Antwerpen voor de eerste live-uitvoering van het succesvolle boek van Mark Tijsmans.

Deze familiemusical vertelt het verhaal van prins Arthur, Gwynevere, Lancelot, Tristan en Isolde. In de voorstelling staan 28 jongeren op het podium en één volwassene, Ludo Hellinx. Die laatste kruipt in de huid van Merlijn De Tovenaar.

De zaal genoot met volle teugen van een uitgelatende bende ridders en ridderinnen. Na de voorstelling werd de cast onder een oorverdovend applaus ontvangen in de foyer. Ze nam de gelukwensen van de genodigden maar wat te graag aan. Voor hen start nu de beloning van weken bloed, zweet en tranen van geluk.

De voorstelling is tot 12 november te zien in theater 't Eilandje in Antwerpen.

Tickets: http://deepbridge.be/shows/ridders-van-de-ronde-keukentaf...

Rob de Nijs - 'Niet Voor Het Laatst' / Nieuw album!

rob_de_nijs.jpgNiet Voor Het Laatst is de titel van het nieuwe album van Rob de Nijs, een van de meest succesvolle zangers die de Nederlandse popmuziek ooit heeft voorgebracht. Het bevat bijdragen van o.a. Frédérique Spigt, Jan Rot, Daniël Lohues, Erik de Jong alias Spinvis en Paskal Jakobsen van BLØF. Het is ook het album waarop de ooit zo vruchtbare samenwerking met Belinda Meuldijk als tekstschrijfster weer nieuw leven is ingeblazen. “Het is een album waarop ik kwetsbaarder durf te zijn dan ooit”, zegt de zanger daar zelf over. “Eerlijk en openhartig. Ik kom dichterbij dan ooit.”

Een artiest met een oeuvre zoals Rob de Nijs dat in jaren heeft opgebouwd, zou makkelijk op zijn lauweren kunnen rusten en de hits van weleer het werk laten doen. Toch maakt hij diep in zijn zesde decennium als artiest gewoon weer een nieuw album, waar de bevlogenheid en ambitie vanaf spatten. Het is grotendeels opgenomen met de band waar hij nog altijd mee in de theaters staat, terwijl pianist Frank Jansen opnieuw de productie voor zijn rekening nam. Een heel scala aan emoties passeert de revue, maar een die er bovenuit steekt is weemoed. Een van de beste voorbeelden daarvan is het titelnummer. 'Niet Voor Het Laatst' gaat over de eindigheid van alles. “Een aantal mensen hebben het al gehoord en de reacties zijn allemaal hetzelfde. Ze zijn er kapot van, zo mooi vinden ze het. Het is mooi om een gevoel te vertolken waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen", zegt Rob De Nijs.

Het nummer 'Zwanenmeer' bevat een van de teksten die geschreven is door Belinda Meuldijk, die in voorgaande jaren al zoveel schreef voor Rob de Nijs. “Het is geïnspireerd op beelden van twee zwanen die elkaar na een tijd weer tegenkomen. Het is bekend dat ze monogaam zijn en dus hun leven lang bij elkaar blijven, iets wat ons als mensen vaak niet lukt. Ik ben erg blij dat we wat er ooit tussen ons instond opzij hebben kunnen schuiven. We werken weer samen en dat voelt als een persoonlijke overwinning”, zegt de zanger trots. Maar er is meer, de karakteristieke stem van Frédérique Spigt is te horen in 'Ik Ben Bij Je', Daniël Lohues componeerde speciaal voor het album 'De Wereld Op Zijn Duim' en de langverwachte samenwerking met Spinvis resulteerde in 'Morgen Kom Je Terug'. Jan Rot schreef de tekst van 'Schaduw Op De Muur', waarvoor de muziek gecomponeerd werd door Ferry Lever, die na 35 jaren trouwe dienst afscheid nam van Pur Sang, de band van Rob de Nijs. 'Jouw Licht Schijnt Op Mijn Hart' is geschreven door Paskal Jakobsen, zanger en gitarist van BLØF. “Hij vertolkt daarmee perfect mijn liefde voor mijn jongste zoon”, aldus Rob de Nijs.

Heel bijzonder is het ook dat zijn zoon Robbert in 2 nummers als zanger te horen is op het album, zoals in het toepasselijke 'Papa Oto'. Het gaat over zijn vele afwezigheid als vader – de keerzijde van het artiestenvak – maar het duet onderstreept ook hun warme band. “Het is enorm ontroerend om zijn stem op dit album te horen”, aldus een trotse vader Rob de Nijs. 'Niet Voor Het Laatst' is daarmee een album dat in meer dan één opzicht bijzonder is. Het voegt een nieuw hoofdstuk toe aan een muzikaal leven dat al in de vroege jaren zestig begon. In die prille periode van de popmuziek was Rob de Nijs een razend populaire tienerster. Na veel artistieke omzwervingen vond hij begin jaren zeventig zijn ware stem als de vertolker van Nederlandstalige kwaliteitspop, waarin het duo Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh een bepalende rol speelde. Terwijl nieuwe trends en sterren kwamen en gingen, wist Rob de Nijs zich aan de top te handhaven. Het nieuwe album zal gevolgd worden door een traditionele tournee langs Nederlandse en Belgische theaters. Een aantal songs van het nieuw album zal onderdeel zijn van het programma, zoals natuurlijk 'Niet Voor Het Laatst'. De titel is immers veelzeggend: we gaan nog heel veel van Rob de Nijs horen.

Op 9 december zal Rob met zijn uitgebreide band Pur Sang de Lotto Arena in Antwerpen aandoen. Kaarten koop je via deze link: http://www.lotto-arena.be/nl/kalender/2017-2018/rob-de-nijs

Rob de Nijs - 'Niet Voor Het Laatst' is HIER te verkrijgen op iTunes, Spotify, Apple Music, Deezer en Google Play.

22:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: niet voor het laatst, rob de nijs, album niet voor het laatst |  Facebook | |  Print |

Ons Eerste Huis - Morgen om 20u35 op VIER

vier.JPGSanchez behoedt de verbouwers al meteen voor elektrocutie- en ontploffingsgevaar in Ons Eerste Huis
 
En onderwerpt de werven voor een eerste keer aan een grondige inspectie.

De eerste kamertrofee werd overhandigd en de families worden bij de concurrentie uitgenodigd om de winnende kamer te bezichtigen. De verbouwers zijn onder de indruk en beseffen dat de lat de komende weken erg hoog zal liggen, en dat verscherpt uiteraard de winnaarsdrang. En hoewel de commentaar van de jury nog niet bij iedereen is verteerd, is er geen tijd om bij de pakken neer te blijven zitten.

Vandaag beginnen de families aan een waanzinnige klus: een keuken tot in de puntjes afwerken op slechts acht dagen tijd. Omwille van de enorme tijdsdruk, slaat de verbouwstress dan ook toe op de werven...  Gelukkig worden de koppels met raad en daad bijgestaan door de experten, én krijgen ze praktische hulp van de meest bekende werfleider van het land: Francis Sanchez. Hij wordt ingeschakeld als strenge, maar immer rechtvaardige raadgever om de families voor faliekante blunders te behoeden. En gelukkig maar, want Brent & Valerie leren al meteen dat een gasleiding nooit met een boormachine bereikbaar mag zijn. Tenzij je van ontploffingen houdt.

Tot slot test Bartel de technische skills van de families tijdens een zenuwslopende proef. En de inzet is groot...

22:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ons eerste huis, vier, vier ons eerste huis |  Facebook | |  Print |

28/10/2017

Musical "Pippi Langkous" feestelijk in première!

DSC_0117.JPGProductiehuis Uitgezonderd. mag sinds vandaag officieel de roodharige, sproeterige spring-in-'t-veld Pippi Langkous verwelkomen in het theater. Heel wat genodigden en BV's wilden "Pippi zet de boel op stelten" voor geen geld van de wereld missen. Het is dan ook een stoere musical die jong en oud aanspreekt. Pippi Langkous,met Free Souffriau in de hoofdrol, en haar vriendjes maken er een echt feestje van, de hele herfstvakantie lang in Theater Elckerlyc.

"Pippi Langkous is voor de ene pure nostalgie en voor de andere een ware heldin. Dat deze musical nog eens bezet wordt met enkele verrassende namen zoals William Boeva, Eline Demunck en Free Souffriau geeft de mensen een extra reden om te komen zien” , verklaren producenten James Cooke en Bob Jennes van Uitgezonderd. .

De volledige cast van Pippi Langkous bestaat uit gevestigde musicalwaarden Free Souffriau, Bert Verbeke, An Lauwereyns, Peter Thyssen en Goele Deraedt, jong aanstormend musicaltalent als Charlotte Peetermans en Dorian Liveyns en opvallende medianamen met Eline De Munck en William Boeva. Uitgezonderd. brengt de familiemusical 'Pippi zet de boel op stelten’ in de herfstvakantie, in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

Pippilotta Victualia Rolgordijnia Kruizemuntina Tafelkledia Langkous heet ze, maar iedereen noemt haar Pippi. Haar typische kenmerken : oranje vlechten die haaks op haar hoofd staan, een paard dat ze met het grootste gemak boven haar hoofd tilt en een aap als trouwste vriend. In 2004 kreeg het meisje met de langste naam uit de kinderliteratuur een eigen musical. Het werd de allersterkste musical ooit en was goed voor maar liefst vijf Musical Awards en vier Vlaamse Musical-prijzen.

Na het grote succes van de musical 'Pippi Langkous' komt deze spring-in-'t-veld opnieuw naar het theater. Deze keer zet ze de boel op stelten in een vrolijke muziektheatervoorstelling voor het hele gezin. In een bewerking van Stany Crets en met muziek van Ronny Mosuse maak regisseur Tijl Dauwe (bekend van o.a. de Ketnet-musicals) een eigenzinnige en swingende voorstelling!

De musical vertelt het verhaal van een meisje dat bij haar oma op zolder een kist met Pippi-kleren vindt. Ze trekt ze aan en op dat moment wordt ze Pippi Langkous. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de meest spannende en bizarre avonturen. Daarin wordt ze bijgestaan door haar papa Efraïm, koning van Takatukaland.  Een aanrader voor al wie fan is van de vrolijke spring-in-het-veld en een fantasierijke verbeelding heeft.

Nog tot 5 november in Theater Elckerlyc Antwerpen. Info & tiickets: http://www.uitgezonderd.be/pippilangkous

23:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: pippi langkous, musical pippi langkous |  Facebook | |  Print |

Rode Neuzen Dag 2018: Eerste twee OverKop-huizen openen deuren in Oostende en Genk

vtm.JPGOverKop-huizen waar jongeren gemakkelijk binnen en buiten kunnen wandelen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele psychologische hulp, dat was het opzet van de tweede editie van Rode Neuzen Dag vorig jaar. Dankzij de ingezamelde € 4.103.677 worden er vijf OverKop-huizen opgericht, één in elke provincie. Vandaag, vrijdag 27 oktober 2017, openen de eerste twee OverKop-huizen hun deuren: in Genk en Oostende. Ook het platform overkop.be, waar jongeren hun hart kunnen luchten, is vanaf vandaag online. De OverKop-huizen in Gent, Mechelen en Tienen openen later dit najaar.

OverKop Genk is officieel geopend door minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen, VTM NIEUWS-anker Stef Wauters en Kraantje Pappie.

Elke provincie heeft een Overkop-huis, alle jongeren zijn welkom

Vijf verschillende organisaties hebben samen met lokale professionele partners in elke provincie hun schouders gezet onder een OverKop-huis, gesteund door het Rode Neuzen Fonds, dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. Het unieke is de combinatie van ontspanning en de mogelijkheid tot psychologische hulp. “Elk OverKop-huis biedt jongeren een thuis en vertrekt vanuit een vrijetijdsaanbod: je kan er vooral toffe dingen doen zoals in een jeugdhuis. Zo worden jongeren niet meteen gelabeld als ‘een tiener met problemen’. Wanneer ze willen, kunnen ze wel altijd beroep doen op professionele therapeutische hulp”, licht Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen toe.

In elk OverKop-huis zijn heel wat professionals, gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg, aanwezig: psychologen, orthopedagogen en therapeuten. Indien nodig, worden jongeren doorverwezen naar partners uit het OverKop-netwerk. Peter Adriaenssens, kinderpsychiater en juryvoorzitter Rode Neuzen Fonds: “Het leren kennen van voldoende veilige jongeren en volwassenen die goed voor je zorgen, zorgt voor compensatie van trauma’s en destructieve relaties. Quasi iedereen heeft in zijn jeugd iemand gekend die voor hem het verschil heeft gemaakt. Het mooie aan OverKop is het ongedwongen gevoel van een jeugdhuis, gecombineerd met de mogelijkheid tot laagdrempelige psychologische hulp als je daar nood aan hebt.”

Overkop.be: jongeren delen zelf video’s en vinden luisterend oor dankzij chatfunctie

Ook online wil OverKop er zijn voor jongeren en vooral tussen de jongeren staan. Op overkop.be wordt voor een nieuwigheid gezorgd: jongeren kunnen er zelf video’s delen die hen zelf al eens geholpen hebben of die hen inspireren. Hiermee wil OverKop inspelen op peer-support: uit onderzoek blijkt dat jongeren die elkaar ondersteunen heel waardevol is. Daarnaast is er ook een chatfunctie waar jongeren terecht kunnen en waarvoor OverKop samenwerkt met Awel.

Rode Neuzen Dag 2018

De volgende editie van Rode Neuzen Dag, de goeddoelactie van VTM, Qmusic en Belfius, vindt plaats in 2018 en zal opnieuw in het teken staan van jongeren met psychische problemen. Ondertussen kan iedereen in Vlaanderen acties blijven organiseren voor Rode Neuzen Dag.

Actievoerders kunnen hiervoor hun actie aanmelden op rodeneuzendag.be.

22:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: overkop-huizen, rode neuzen dag 2018 |  Facebook | |  Print |

Foto's: "Roodkapje, de sprookjesmusical" in première!

DSC_0243.JPGIn aanwezigheid van tal van bekende Vlamingen is vrijdag "Roodkapje, de sprookjesmusical" in première gegaan. Bekijk hier het fotoverslag! "Roodkapje, de sprookjesmusical" is een gloednieuwe Vlaamse productie van de hand van creatieven Brigitte Derks, Chris Van Tongelen en Paul Vermeulen. Samen met een Vlaamse topcast bestaande uit oa Lauren de Ruyck (finaliste "K3 zoekt K3", "Eurosong for kids", "Galaxy Park"), Jo Hens ("Familie", "De Kotmadam", "Grease") en Deborah De Ridder (Op zoek naar "Maria", "Oliver", "Evita", "Chaplin, de musical" …), maken ze er een betoverende sprookjesmusical van!

Data's & tickets: https://musichall.be/shows/roodkapje-home/tickets/

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende