Figureer mee naast 'Breaking Bad' - acteur Jonathan Banks op Belgische filmset 'Redbad' : Showbizzkanaal

15/10/2017

Figureer mee naast 'Breaking Bad' - acteur Jonathan Banks op Belgische filmset 'Redbad'

Breaking Bad, film Redbad, Jonathan Banks, Van dinsdag 17 oktober tot en met 24 oktober - vindt in het kasteel van Bouillon een deel van de opnames plaats van de Nederlands - Duitse - Deense langspeelfilm 'Redbad - 754 before Christus'. Naast de Belgische acteurs Gene Bervoets, Tibo Vandenborre, Pieter Embrechts, Daphne Wellens en Flor Decleir, speelt ook Jonathan Banks, bekend van Breaking Bad en Better Call Saul, mee in de rol van Pepijn, de genadeloze Koning van de Franken. Redbad is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD, in een productie van Farmhouse Film & TV, met Klaas de Jong als producent en Roel Reiné (o.a. Michiel de Ruyter) als regisseur en D.O.P. . Voor de opnames volgende week zoekt de productie nog figuranten!

Cast
Jonathan Banks komt in actie op de set in België, in het Kasteel van Bouillon. In de series Breaking Bad en Better Call Saul liet Banks zich al van zijn slechtste kant zien. De rol van Pepijn is hem dan ook op het lijf geschreven. Banks speelde in Amerikaanse tv-series zoals Cold Case, ER en Highlander. Binnenkort is Banks samen met Liam Neeson te zien in de actiefilm The Commuter.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Gijs Naber als Redbad, Loes Haverkort, Martijn Fischer, Teun Kuilboer, Lisa Smit, Derek de Lint, Britte Lagcher, Egbert-Jan Weber, Aus Greidanus en Huub Stapel. Ook Jack Wouterse, Renée Soutendijk en Mark van Eeuwen zijn te zien en er zijn rollen voor Birgit Schuurman en Arnost Kraus. Naast de Nederlandse acteurs spelen ook deze Vlaamse acteurs mee, zoals de Belgische acteurs Daphne Wellens, Tibo Vandenborre, Gene Bervoets, Pieter Embrechts en Flor Decleir. De Deense cast bestaat onder andere uit de acteur Søren Malling die bekend is van series als The Killing en Borgen.

Kasteel van Bouillon
Het kasteel van Bouillon, dat in de achtste eeuw werd gebouwd en gelegen is op drie rotspunten boven de rivier de Semois, bestaat uit drie forten die door middel van bruggen met elkaar verbonden zijn. Hier wordt de doop scene met Redbad opgenomen ten overstaan van zijn volk, in het hol van de leeuw. Het blijkt een list te zijn.
Op het laatste moment vraagt Redbad aan Willibrord, de laatste wordt bijgestaan door Pepijn of zijn ongedoopte voorouders en vrienden ook in de hemel komen. Dit is niet het geval. Redbad antwoordt dat hij liever in de hel is met zijn familie en vrienden, dan in de hemel met zijn vijanden en begint te vechten. Zijn volk sluit zich bij hem aan voor de beslissende strijd.

Productie
De productie reisde de afgelopen weken van Denemarken naar Duitsland en reist de komende tijd verder van Friesland naar Ameland, Apeldoorn, België en Eindhoven en eindigt in Duitsland met 45 vrachtwagens, 2 opleggers, 104 crewleden, 1800 kostuums, tientallen stuntvechters en 18 vaste paarden, daarbij sluiten zich op de diverse locaties steeds honderden figuranten aan.

Regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong
Na het gigantische succes van Michiel de Ruyter (850.000 bezoekers) zetten regisseur Roel Reiné en producent Klaas de Jong de samenwerking voort. In september starten de opnamen in Denemarken, Noord Duitsland, de ruige natuurgebieden van Ameland, het wad en het moerasgebied “Nationaal Park De Alde Feanen”. In België is “Kasteel Bouillon” het decor en tenslotte worden de grootste gevechtscenès in preHistorisch dorp in Eindhoven opgenomen. Alle filmlocaties zijn op historische grond gevestigd.

Roel Reiné is, net als bij Michiel de Ruyter, zowel regisseur als Director of Photography. Na het succes van Michiel de Ruyter kreeg Reiné de kans om voor Netflix een aflevering van Black Sails te regisseren. Onder andere door de manier waarop hij voor Universal de Amerikaanse actiefilms Death Race 2 en The Scorpion King 3 regisseerde, werd hij gevraagd om de eerste 2 afleveringen van de Marvel reeks Inhumans voor zijn rekening te nemen die vanaf deze week wereldwijd exclusief in IMAX-bioscopen zijn te zien.
Klaas de Jong (Tuintje in Mijn Hart, Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, De Hel van ’63, De Scheepsjongens van Bontekoe, De Kameleon-films) tekent voor de productie vanuit het productiehuis Farmhouse Film & TV (www.farmhousefilm.nl). Het scenario van de film is geschreven door Alex van Galen.

Over de film
700 na Christus. Noord-Europa is verdeeld in twee werelden: boven de rivieren leven de Friezen, Saksen en Denen. Onder de rivieren heersen de Franken. Zij willen doen wat zelfs de Romeinen niet gelukt is: heel Europa veroveren. Ze zetten daarbij een nieuw wapen in om de heidenen te onderwerpen: het christendom. Ze azen op het belangrijkste handelscentrum van Europa, waar de Friese koning Aldigisl regeert. De film is een historisch epos over de kerstening, de sagen en oude legenden van REDBAD.

Concreet opnames
Er wordt vanaf dinsdag 17/10 tm dinsdag 24/10 in Bouillon gedraaid. Banks is aanwezig op deze dagen.

Donderdag 19/10 (overdag)
Zaterdag 21/10 (overdag)
Dinsdag 24/10 (nacht vanaf 19.30 – 0.30 am) zijn Jonathan Banks en alle Vlaamse acteurs op set.
INDIEN U GRAAG MEE FIGUREERT, MAIL DAN NAAR figuratie@farmhousefilm.nl

19:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Gezocht/Audities | Tags: breaking bad, film redbad, jonathan banks |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.