National Geographic presenteert ‘Photo Ark’ : Showbizzkanaal

13/10/2017

National Geographic presenteert ‘Photo Ark’

National Geographic, Photo Ark, Ruim zevenduizend diersoorten heeft de Amerikaanse National Geographic-fotograaf Joel Sartore inmiddels voor zijn camera gehad. ‘Elk dier dat lang genoeg stil wil blijven zitten om vast te kunnen leggen’, zoals hij het zelf zegt. Vanaf 12 oktober zijn de mooiste dierenportretten te zien in de tentoonstelling ‘Photo Ark’ in het Museon in Den Haag.

Photo Ark is een langlopend project dat immense schoonheid biedt. Maar het is ook een roep om aandacht en bewustzijn. Door diersoorten te fotograferen die op het punt van uitsterven staan, laat Sartore zien wat we dreigen te verliezen. Sartore (1962) fotografeert elke diersoort tegen een zwarte of witte achtergrond. Zo krijgen ze allemaal evenveel gewicht, van een nietig kikkertje tot een machtige olifant. Ze kijken verbaasd de lens in of ongeïnteresseerd het beeld uit: ze krijgen persoonlijkheid.

Tentoonstelling
Van 12 oktober tot begin maart 2018 is de indrukwekkende tentoonstelling ‘Photo Ark’ te zien in de NatGeo Focus Gallery van het Museon in Den Haag. Ter gelegenheid hiervan komt Joel Sartore op 26 oktober naar Nederland.

Documentaire & boek
Vanaf vrijdag 27 oktober zendt National Geographic om 22.00 uur de documentairereeks ‘Photo Ark’ uit. In drie wekelijkse afleveringen wordt Sartore gevolgd op zijn reis langs dierentuinen over de hele wereld en vertelt hij wat hem drijft. De mooiste foto’s uit Sartore’s ‘Photo Ark’ werden eerder dit jaar al gebundeld in een prachtig kijkboek (400 pagina’s), gepubliceerd door Fontaine Uitgevers in samenwerking met National Geographic.

Over Joel Sartore
National Geographic Fellow Joel Sartore is een bekroonde fotograaf, spreker, auteur, docent en natuurbeschermer. Zijn werk is veelvuldig gepubliceerd in onder andere National Geographic Magazine. Voor meer informatie: joelsartore.com.

 

05:58 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: national geographic, photo ark |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.