Belgian Tube Days op 14 oktober 2017 - Waagnatie Antwerpen : Showbizzkanaal

08/10/2017

Belgian Tube Days op 14 oktober 2017 - Waagnatie Antwerpen

Belgian Tube Days, antwerpen Belgian Tube Days, waagnatie Belgian Tube Days, Op zaterdag 14 oktober 2017 vindt de 3e editie plaats van de Belgian Tube Days in de Waagnatie, Antwerpen. Een event waar YouTubers hun fans ontmoeten. Op de topaffiche staan 15 kijkcijferkanonnen zoals Unagize, Gio, Olex en Totally Two. Samen goed voor meer dan twee miljoen YouTube kijkers. Ook nog op de affiche: Adil El Arbi. Geen YouTuber, maar een regisseur. Tijdens de Belgian Tube Days lanceert hij samen met actrice Nora Gharib de YouTube teaser van hun nieuwste film ‘Patser’.

Makan, Vaeltax en Seekerz: het zijn namen die misschien niet meteen een belletje doen rinkelen. Maar op het internet verzamelen ze honderdduizenden fans met hun filmpjes. Vooral bij tieners zijn ze razend populair. Die fans laten op zaterdag 14 oktober 2017 tijdens de Belgian Tube Days hun smartphone of computerscherm thuis achter om hun idolen in het écht te ontmoeten. De vloggers delen er handtekeningen uit en maken tijd om vragen te beantwoorden.

Signeersessies & workshops 

De vloggers zullen aan signeerstanden zitten waar ze hun fans kunnen ontmoeten, handtekeningen zetten en vragen beantwoorden. Op de overige standen kan je zélf YouTubefilmjes opnemen – onder andere in de échte kamer van Nederlands kijkcijferkanon Morgane Eyletten- , je in een nieuwe wereld wagen dankzij virtual reality en de ‘bothie’ uittesten: de nieuwe versie van de ‘selfie’, waarbij de camera’s aan de voor- en achterkant van je Nokia samen worden gebruikt. Hierdoor maak je  tegelijkertijd foto's of video's van een voorwerp voor je én van jezelf.

Wie zélf graag vlogger wordt of iets wil bijleren, kan terecht in de drie verschillende workshops. Achterklap en Nokia geven je inzicht in ‘hoe je content creëert’. Chris Klapwijk, topman bij Google Benelux geeft in een keynote een overview van YouTube en Canon vertelt je samen met de meisjes van Totally Two hoe je succesvolle YouTubefilmpjes maakt.

Belgian Tube Awards

Tijdens deze editie worden de allereerste Belgische awards voor YouTubers uitgereikt. Ergin Arslanbas, beter bekend als Achterklap, heeft 88.671 abonnees op YouTube en zal op het podium trofeeën voor onder andere ‘de creatiefste creator’ en de ‘best viral creator’ uitdelen aan de aanwezige YouTubers.

YouTubepremière Patser

Op 24 januari komt de nieuwste film van Adil El Arbi en Bilall Fallah ‘Patser’ in de Belgische cinemazalen. Vanop de Belgian Tube Days wordt alvast de teaser op de wereld losgelaten. Met één druk op de rode knop zet regisseur Adil samen met actrice en YouTube-ster Nora Gharib het filmpje op YouTube.

Patser vertelt het verhaal van vier vrienden – Adamo, Junes, Volt en Badia die ‘het Patserschap’ ambiëren. Rondrijden in dure auto’s, veel uiterlijk vertoon, leven in een videoclip. Wanneer ze de koning van de Amsterdamse cocaïnehandel ontmoeten, lijkt die droom ook écht uit te komen. Tot ze een bendeoorlog ontketenen door een lading Colombiaanse drugs te stelen.

Tickets voor de 3e editie van de Belgian Tube Days kosten €15 (voorverkoop), €20 (aan de kassa) of €40 (VIP, een uur vroeger toegang tot het event, een BTD T-shirt en enkele drankbonnetjes) en zijn te koop  via www.belgiantubedays.be.

Deze YouTubers komen langs

Achterklap
Aantal abonees: 88.675
Ergin Arslanbas (24) alias ‘Achterklap’ is vooral bekend voor zijn straatinterviews. De vlogger werd in één klap razend bekend toen traditionele media zijn video overnamen. In het filmpje antwoorden jongeren in Hasselt op de vraag "Wat als je kind homo zou zijn".

Unagize
Aantal abonnees: 306.111
https://www.youtube.com/user/UnaGize
Oftewel Rayan Aghassaiy (19). Met 132k op Instagram en meer dan 28.000 likes op Facebook is UnaGize één van de grootste YouTubers uit België. Op zijn kanaal vlogt hij over zijn leven en haalt hij geregeld pranks uit.

Gio
Aantal abonnees: 768.537
https://www.youtube.com/user/GameplayWorldXL
Giovanni Latooy (18) is één van de grootste YouTubers uit Nederland, met 768.537 abonnees én een webshop waar je onder andere truien, T-shirts en armbandjes met zijn naam vindt. Ook zus Melanie (La Melanie) en hun ouders Louise en Marcel Latooy (De Latooys) hebben een eigen YouTubekanaal.

Vaeltax
Aantal abonnees: 152.075
https://www.youtube.com/user/Vaeltax/videos
Oftewel: Govert Sweep uit Nederland gaat geen enkel avontuur uit de weg. Op zijn YouTubekanaal test hij onder andere de pikantste saus ter wereld en beklimt hij een hoge skipiste in Oostenrijk.

Kurkdroog
Aantal abonnees: 27.977
https://www.youtube.com/channel/UC_6mq_P6cTVUXFqkCLqJVtQ
Het komische duo Kurkdroog bestaat uit Toon Van Eekert en Angel Redondo. De twee twintigers onderzoeken in hun hilarische filmpjes bijvoorbeeld “hoe slim de schoolgaande jeugd vandaag de dag is.” Het resultaat? Frappante antwoorden als “Zuid-Korea ligt ten westen van Noord-Korea".

Totally Two
Aantal abonnees: 7.549
https://www.youtube.com/channel/UC17Pk0mSaOWC7DHvcuKRZkw
Wie actief is op Instagram kent ongetwijfeld de meisjes van Totallytwo. Céline Schraepen (650K volgers) en Talisa Loup (360K volgers) zijn een waar Instagram-fenomeen. In hun boek "Hoe word ik Instafamous?" geven ze tips en tricks voor het uitbouwen van een succesvol Instagram-account.

Olex
Aantal abonnees: 41.923
https://www.youtube.com/user/OlexVanDun
Oftwel Alex Van Dun (18). Op zijn kanaal haalt Olex alias Alex Van Dun pranks uit, hij gaat verschillende challenges aan én hij maakt grappige praatvideo’s. Hij maakt geregeld samen met Gio en Unagize filmpjes.

Girlys blog
Aantal abonnees: 162.115
https://www.youtube.com/channel/UCe0X2OM65_rwTaZlUBu5ohg
Jade & Gina uit Nederland vloggen over – zoals de naam zegt, vooral ‘girly’ dingen’: beauty, fashion, DIY’s en challenges.

Korthom
Aantal abonnees: 100.475
https://www.youtube.com/channel/UCVs3K7QDcIXTaeB_xuDZNOQ
De Nederlander Tom maakt komische video’s met zijn vrienden. Elke zondag plaatst hij een grappige "JONGENS..." video waarin jongens te zien zijn die meidenmagazines voorlezen, beautyhacks uittesten, praten over zoenen, liefde,…

Makan
Aantal abonnees: 18.459
https://www.youtube.com/channel/UCkZJyDQeBti2ssKLBytNRyQ
Makan post elke week gekke video’s. Vaak gaat het over games, maar evengoed gaan zijn filmpjes over festivals of haalt hij grapjes (pranks) uit.

Morgane Eyletten
Aantal abonnees: 16.231
https://www.youtube.com/user/morganeeyetten/videos
De populaire Morgane uit Nederland wordt vaak ‘the next big thing’ genoemd. In haar filmpjes vertelt ze over dagdagelijkse dingen, als ‘terug naar school’ en haar dagelijkse make-up.

Beau-tifull
Aantal abonnees: 40.932
https://www.youtube.com/channel/UCHvfGsmPaMtjcEbmMNJtcag/...
Beau Potman (14) uit Nederland vertelt in haar filmpjes hoe je van een telefoonverslaving afkomt, hoe haar vakantie was en maakt ze leuke pannenkoeken.

Seekerz
Aantal abonnees: 84.621
https://www.youtube.com/channel/UCdhuqycF6NRXjTQZT89OG_A
Tygran (22) en Defvin (22) uit Nederland beleven elke week de meest bizarre, coole en grappig avonturen: van freerunnen over challenges, verlaten gebouwen verkennen en klimmen op hoogtes.

Dylan Peys
Aantal abonnees: 259.494
https://www.youtube.com/channel/UC0FS8uuTdt80f_RyBVggx9Q/...  
Op het kanaal van Dylan Peys (17) uit Nederland vind je zowel gamingvideo’s als vlogs waarin hij met zijn opa naar een skatepark trekt en heel wat DIY-video’s waarin hij onder andere zijn pet en telefoonhoesje pimpt met speciale verftechnieken.

Nora Gharib
Aantal abonnees: 15.250
https://www.youtube.com/channel/UCd8XRyk0vOHrB7ArAN8_NJA
Nora ken je ongetwijfeld van het programma K3 zoekt K3. Ze won niet, maar werd wél opgemerkt. Binnenkort speelt ze één van de hoofdrollen in de film ‘Patser’. Daarnaast zingt, danst en tekent ze. Op YouTube vlogt ze over haar dagelijkse leven: van naar de Efteling gaan over de voorbereidingen voor haar huwelijk en haar toekomstplannen.

20:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: belgian tube days, antwerpen belgian tube days, waagnatie belgian tube days |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.