‘Jet & Lammes’: Spanningen tussen Hilde Van Wesepoel en Wim Van de Velde : Showbizzkanaal

01/10/2017

‘Jet & Lammes’: Spanningen tussen Hilde Van Wesepoel en Wim Van de Velde

Hilde Van Wesepoel, wim van de velde, Sinds enkele dagen hangt er in Mechelen een doordringende geur van verse wafels. Na lang zoeken wist men eindelijk te achterhalen waar de geur vandaan kwam. Actrice Hilde Van Wesepoel (bekend uit ‘Familie’) is namelijk al enkele dagen intensief wafels aan het bakken bij theater M. Niet dat men daar zo graag wafels eet, maar Hilde repeteert er samen met Wim Van de Velde en Anke Helsen aan de komische theaterproductie ‘Jet & Lammes’. Hilde’s personage blijkt een fervente wafelbakster te zijn en dat moet dus ook gerepeteerd worden.

Niet enkel de geur van verse wafeltjes zal zorgen voor fijne avonden bij theater M. Ook de chemie tussen ex-‘Spoed’ collega’s Wim Van de Velde en Anke Helsen spat van het podium. Samen beleefden ze jarenlang tal van fijne momenten tussen de spuiten en patiënten op tv. Nu amuseren ze zich in Mechelen op de planken met Hilde en haar wafeltjes.

Theater M geeft jong talent graag kansen. Liesbet De Visscher, bekend van het boek ‘Bambi Bosteels, berewijf uit Blazegem’ kreeg de opdracht een theaterstuk te schrijven en zo werd ‘Jet & Lammes’ geboren. Het verhaal is zo herkenbaar als ‘Iedereen beroemd’ en zit vol onderhuidse humor.

Jet (Hilde Van Wesepoel) en Lammes (Wim Van de Velde) zijn een koppel zoals ge dat achter menig Vlaamse huisgevel tegenkomt. Dat stoot mekaar af, dat trekt mekaar aan. Jet is een braaf mens. En Lammes, dat is een geval apart. Dat leeft al jaren onder één dak en dat durft al eens tegen te steken bij momenten. En dan is er nog de zus van Lammes (Anke Helsen) alsook de hond. Waar hij hen als koppel verbindt – zelfs nadat Lammes met zijn zotte kop het huis heeft verlaten, voor wrevel zorgt en de boel op stelten zet – vervult dit onschuldige beest zijn rol als martelaar voor hun liefde.

In samenwerking met ‘I can be’ en ‘Progress in work’ plant theater M naar aanleiding van deze voorstelling een heuse ‘Date night’ in hun 17de eeuwse kelder. Koppels kunnen die avond hun liefde terug aanwakkeren en singles planten hopelijk een zaadje voor een nieuwe relatie. Info en inschrijvingen via helga@theaterM.be.

Cast: Wim Van de Velde, Hilde Van Wesepoel en Anke Helsen
Regie: Frans Ceusters
Tekst: Liesbet De Visscher
Met de steun van de stad Mechelen en de provincie Antwerpen.

Speeldata: 12, 13, 20, 21 en 28 oktober 2017 (om 20u30) | 29 oktober 2017 (om 14u30)
Date night: 27 oktober 2017 (vanaf 19u00)

Tickets en info: www.theaterM.be
Locatie: theater M – Oude Brusselsestraat 10 – 2800 Mechelen

09:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: hilde van wesepoel, wim van de velde |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.