Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2017

De Romeo’s trakteren met ‘Een laatste rondje’

de_romeo's.JPGNa ‘Waanzin’, ‘Waar zijn al die handen’, ‘Cabrio’, ‘Feest in de kroeg’ en ‘Vrienden voor altijd’, is ‘Een laatste rondje’ de 6de en vermoedelijk laatste single die De Romeo’s uitbrengen uit hun recentste album ‘Vrienden voor altijd’. Chris Van Tongelen: “Als officiële single release moesten we dit liedje nog uitbrengen, want ‘Een laatste rondje’ is op dit album het lievelingsliedje van Gunther Levi, waar Davy Gilles heeft aan meegeschreven en wat oorspronkelijk niet bedoeld was voor De Romeo’s.” “Dat klopt”, gaat Davy verder: “Ik heb ‘Een laatste rondje’ geschreven met Sasha & Davy in gedachte, maar doorheen de tijd werd het meer en meer een Romeo’s-liedje, zeker toen mijn neef Cliff (Cliff Vrancken, ook bekend als rapper van de formatie K.I.A.) de tekst doorstuurde die ging over feestvieren op café. Elke doorsnee mens kan zich wel iets voorstellen bij dat plezier en die vreugde. Onze producer Edwin heeft er iets bijzonders van gemaakt, door aan de productie blazers toe te voegen. Daardoor doet het ons een beetje denken aan de tv-tune van Cheers. Instant Happiness. Meer moet dat niet zijn, toch?!”

De nieuwe Romeo’s-single ‘Een laatste rondje’, verschijnt digitaal als een losse single release en wordt, net als het ‘Vrienden voor het leven’-album, verdeeld door Vlaamse Sterren/ CNR.

Op zaterdag 25 november zijn De Romeo’s opnieuw gastheren van Het Zingpaleis. Tijdens de Songfestival-editie van ‘het grootste meezingfeest van het jaar’, verwelkomt het trio gastartiesten Sandra Kim, Liliane Saint-Pierre, Xandee en Katrina van Katrina & The Waves. “De setlist wordt as we speak verder samengesteld. We maken een mix van Songfestival-medley’s die iedereen kan meezingen en eigen Romeo’s-materiaal, waardoor ‘Een laatste rondje’ zeker in aanmerking komt om toe te voegen. De kans is heel groot dat we hem straks ook zingen in de Ethias Arena”, klinkt het bij het trio enthousiast.

Meer info en tickets voor Het Zingpaleis van 25 november, kan je vinden op www.hetzingpaleis.be. De nieuwe Romeo’s-single ‘Een laatste rondje’ kan je terugvinden op het ‘Vrienden voor altijd’-album, dat fysiek en digitaal te koop is via iTunes, of te beluisteren via streaming (o.a. Spotify).

23:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: de romeo’s |  Facebook | |  Print |

Helden van de Wansmaak op FACTS | 29e editie FACTS op 21 & 22 oktober 2017

Helden van de Wansmaak, FACTS, FACTS 2017, Nacht van de Wansmaak krijgt eenmalig een FACTS-jasje

Regisseur en mede-oprichter van Nacht van de Wansmaak Jan Verheyen duikt voor FACTS met genoegen nog één keer in de riolen van de filmindustrie, waaruit hij de meest hilarisch slechte fantasy-, superhelden- en sciencefictionfilms opdiept. Die presenteert hij in de eenmalige spin-offvoorstelling ‘Helden van de Wansmaak’.

Allereerst: een korte introductie tot Nacht van de Wansmaak. In dat cultfilmevenement, dat van 1990 tot 2014 menig filmliefhebber kon plezieren, plaatsten filmkenners Jan Verheyen en Jan Doense de absolute dieptepunten van de filmgeschiedenis op een voetstuk. Op meesterlijke wijze vond en presenteerde het duo als hun respectievelijke alter-ego’s Max Rockatansky en Mr. Horror vergeten filmfragmenten die zo hilarisch slecht waren dat ze op een of andere manier weer goed werden.

De Belgisch-Nederlandse cultfilmreeks Nacht van de Wansmaak focuste zich voor een groot deel op horror en de filmindustrie in een brede zin. Deze FACTS-versie, tot Helden van de Wansmaak gedoopt, concentreert zich voornamelijk op fantasy, superhelden en sciencefiction. Het is dus géén officiële comeback, maar deze show draagt wel hetzelfde – ahem – ‘kwaliteitslabel’.

“Voor FACTS heb ik gegrasduind in de bizarre science-fiction- & fantasy-releases uit de jaren ’60 tot ’80. Daarmee hoop ik menig Marvel-liefhebber de mond te doen openvallen met van de pot gerukte en terecht vergeten knullige superhelden als Inframan en Supersonic Man. De fans van ‘Star Wars’ zullen zich allicht op hun lichtsabel storten bij het aanschouwen van de bordkartonnen charme van Starcrash en Message from Space. En dan zwijg ik nog over De Gehandicapte Kung-Fu Doders en de Mad Doctor of Blood Island. Echt waar: je moet het zien om het niet te geloven !” – Jan Verheyen

Meer over FACTS:

Twee keer per jaar, is er een plek hier niet zo ver vandaan…waar alles dat ook maar iéts te maken heeft met Fantasy, Animatie, strips, spelletjes, Science Fiction en videospelletjes tot leven komt: FACTS. Ook in 2017 zal FACTS ‘Your Belgian Comic Con’ zijn, de herberg van alles rond Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. Met 28 succesvolle edities achter de rug, sinds 1993, zijn we nu nog meer gemotiveerd om van de 29e editie op 21 en 22 oktober 2017 een waar fandomfestijn te maken, in Flanders Expo, Gent. Sinds 1993 ontmoet je er de grootste sterren, ervaar je geweldige workshops en ontdek je souvenirs van honderden gespecialiseerde exposanten. En ook de 29ste editie belooft een kanjer van formaat te worden. Ga alvast op zoek naar een verbluffende cosplay outfit en hou zaterdag 21 en zondag 22 oktober vrij in je agenda.

23:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: helden van de wansmaak, facts, facts 2017 |  Facebook | |  Print |

Aflevering 5 van Spitsbroers, maandag 2 oktober om 21.45 bij VTM

Spitsbroers, vtm, vtm Spitsbroers, Vanaf maandag is er in Spitsbroers een opvallende bijrol van de bekende kinesist Lieven Maesschalk. De man die jarenlang de Rode Duivels verzorgde, speelt in de volgende afleveringen gewoon zichzelf: een topkinesist die de zwaar toegetakelde Roel Thevenage (Louis Talpe) opnieuw speelklaar moet maken. Roel liep na een zware takel in aflevering 1 een open beenbreuk op. Nog een cameo is die van de Limburgse couturier Stijn Helsen.

Alan (Joren Seldeslachts) wordt aan zijn verleden als crimineel herinnerd met de terugkeer van de lokale gangster Manu (Steve Geerts). Hij belandde in seizoen 1 achter de tralies mede door de schuld van Alan en Guy (Bert Haelvoet) en is nu uit op wraak. Hij zet de twee zwaar onder druk. Maar in de scènes met Joren en Bert kan ook even gelachen worden. Vooral als Alan een auto moet oppoetsen en door Guy ‘Blinker’ genoemd wordt. Een verwijzing naar het acteerdebuut van Joren Seldeslachts als jeugdheld Blinker destijds.

Zowel binnen KRC Genk als bij de familie Moerman is er ruzie. Zelfs de supporters zijn ontevreden over hun ploeg na de slechte prestaties en openlijke conflicten tussen de spelers. Uiteindelijk moet Dennis (Oscar Willems) zich op een persconferentie samen met Andy Fonck (Manuel Broekman) openlijk excuseren. Ze besluiten met de ploeg 50.000 euro te schenken aan VZW Geweldloze Wereld. Andy Fonck moet na de ruzies opnieuw langs bij sportpsychiater Alix (Eva Binon). Die vraagt dat hij zich wat meer blootgeeft tijdens hun sessies. Iets wat Andy heel letterlijk doet.

Intussen wil Alan (Joren Seldeslachts) niet meer met z’n broer praten, omdat die hem belachelijk gemaakt heeft in een interview. Met Roel gaat het bergaf: z’n revalidatie wordt gedwarsboomd door een ontsteking. Van zijn kinesist (Lieven Maesschalck) krijgt hij te horen dat hij een maand moet rusten of hij kan zijn voetbalcarrière vergeten. Dennis vindt z’n maat stomdronken in de Versuz.

23:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: spitsbroers, vtm, vtm spitsbroers |  Facebook | |  Print |

Laatste Over Winnaars op maandag 2 oktober 2017 om 20.35 bij VTM

Over Winnaars, vtm, vtm Over Winnaars, De voorbije weken stond één woord centraal in de vele reacties op de uitzendingen van Over Winnaars: respect. De straffe verhalen brachten heel wat in beweging op sociale media en werden gemiddeld door 680.000 kijkers gevolgd, goed voor 28% marktaandeel (VVA 18-54, live +uitgesteld). Op maandag 2 oktober 2017 sluit de Brusselse Sven de reeks af met wat voor hem onmogelijk leek: een tocht door de Jordaanse woestijn.

Sven is 46 en lijdt sinds 2000 aan multiple sclerose. Hierdoor takelen zijn zenuwen en spieren langzaam maar zeker af. Hoewel Sven weet dat hij niet lang meer te leven heeft, is hij een echte levensgenieter. Zijn aanstekelijke lach is daar het bewijs van. Vóór zijn ziekte hield hij enorm van sporten en avontuurlijke reizen. Activiteiten die, nu hij in een rolstoel zit, minder evident zijn. Als kind droomde Sven ervan om ooit de woestijn te zien, maar die droom heeft hij door zijn ziekte opgeborgen. De hitte en het immense zandoppervlak vormen immers een hindernis. Een hindernis die Sven nu samen met Koen zal overwinnen.

Koen nodigt Sven uit om zijn ultieme droom te realiseren: een tocht door de Wadi Rum-woestijn in Jordanië. “Naar verluidt één van de mooiste woestijnen ter wereld”, aldus Koen. Om te kunnen inschatten wat Sven van een goede buddy verwacht, trekt Koen eerst 24 uur bij hem in. Vervolgens vliegt hij samen met hem en begeleider Glenn van vzw U/Turn richting Jordanië. Drijven in de Dode Zee, een spectaculaire rit door het ruwe zand, overnachten in een Bedoeïnenkamp of cultuur opsnuiven in de historische stad Petra: voor Sven wordt plots het onmogelijke mogelijk…

22:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: over winnaars, vtm, vtm over winnaars |  Facebook | |  Print |

Gezonde verwennerij in Open Keuken met Sandra Bekkari bij VTM

Sandra Bekkari, Open Keuken, Van maandag 2 tot vrijdag 6 oktober 2017 om 18.00 bij VTM

Op maandag 2 oktober start Sandra met een gerecht dat energie geeft voor de hele week, een goed stuk vlees met veel groenten erbij: rosbief met spinazie, broccolicouscous en een dragondressing. 

Twee snelle gerechten op dinsdag 3 oktober: schelvishaasje met shiitakes, tomaten en quinoa in de oven en een quinoa caprese,  ideaal om de volgende dag mee te nemen als lunch. De frisse salade, een typisch voorgerecht uit de Italiaanse keuken, doet wegdromen naar vakantie. 

Woensdag is de ideale dag om de kinderen in de watten te leggen. Op 4 oktober zorgt Sandra voor peterseliegehaktballetjes in een kruidige saus met frietjes van pastinaak, een gerecht dat elk kind gegarandeerd doet watertanden. De vergeten groente pastinaak is Sandra deze week duidelijk niét vergeten, want ze gebruikt ze nadien ook nog in een pastinaak-broccolisoepje.

Donderdag 5 oktober staat er pasta op het menu. De volkoren pasta wordt bereid met paddenstoelen, kersttomaatjes en Provençaalse kruiden. Volgens Sandra een “restjespasta”, omdat je alle groenterestjes van de week erin kwijt kan. Afsluiten doet ze met een dessert op basis van aarbeiencoulis, Griekse yoghurt en granaatappelpitjes. Gemakkelijk en snel, maar zeker niet minder lekker. 

Het weekend lonkt op vrijdag 6 oktober en dan is het uitkijken naar een lekker lang ontbijt op zondag. Sandra zorgt voor ontbijt- en brunchinspiratie met een zoet en hartig recept. Ze maakt gezonde vanillewafels en gevulde tomaten met spinazie en een spiegeleitje. Pure verwennerij! 

OP HET MENU
Maandag 02/10: Broccolicouscous met spinazie, rosbief en dragondressing
Dinsdag 03/10: Schelvishaasje uit de oven met shiitakes en tomaatjes & quinoa caprese
Woensdag 04/10: Gehaktballetjes met frietjes van pastinaak & pastinaak-broccolisoep
Donderdag 05/10: Pasta met paddenstoelen & aardbeiencoulis met Griekse yoghurt
Vrijdag 06/10: Vanillewafels met vers fruit & tomaat met spinazie en spiegelei uit de oven.

Open Keuken met Sandra Bekkari, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken

22:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sandra bekkari, open keuken |  Facebook | |  Print |

'Vampirina' @ Vanaf 11 oktober 2017, elke woensdag om 17u30 op Disney Junior!

disey.JPGDisney Junior heeft er een nieuw tekenfiguur bij: het lieve, schattige vampierenmeisje Vampirina oftewel Vee voor de vrienden. Zij speelt vanaf woensdag 11 oktober op Disney Junior de hoofdrol in deze gloednieuwe animatiereeks voor meisjes (en jongens) tussen 2 en 7 jaar die houden van spooky fun, muziek (Vee speelt in het bandje Ghoul Girls!) en leuke verhaaltjes. En voor ouders die diversiteit belangrijk vinden.

Boodschap: iedereen is uniek!
In ‘Vampirina’ volgen we Vee, die niet alleen de nieuweling is op school, maar ook nog eens verhuist van Transylvania naar Pennsylvania, waar geen andere vampiers wonen en ze haar weg moet zoeken in de mensenwereld. Omgaan met een nieuwe cultuur, de moeilijkheid ervaren om vriendjes te maken en haar eigen identiteit niet verliezen: Vampirina maakt het allemaal mee. De boodschap van de reeks is, zoals steeds bij Disney Junior, positief: iedereen mag anders zijn, want daar is niets mis mee. Integendeel: iedereen is uniek! Deze moraal stimuleert de ontwikkeling van kinderen op het vlak van emotionele en sociale vaardigheden, net als morele en ethische ontwikkeling.

Vriendschap en nieuwsgierigheid
Vee is opgewonden om de nieuwe mensenwereld te ontdekken. Dat doet ze met de hulp van haar nieuwe vrienden Bridget, Gregori en Huiver. En ook met haar liefdevolle en beschermende ouders Boris en Oxana, die in de stad een B&B hebben geopend voor bevriende ghouls en aardmannetjes die op bezoek komen van Transylvania. Vriendschap, nieuwsgierigheid en ontdekking staan dan ook centraal in de serie.

Leuk weetje om af te sluiten: Frank Hoelen, de papa van Ian Thomas, spreekt de stem in van papa Boris. 

22:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ian thomas, vampirina, disney junior, frank hoelen |  Facebook | |  Print |

22 oktober 2017 = Wereldstotterdag : Mensen die stotteren brengen Comedy Event

Comedy Event, stotteren, Gunter Lamoot, Op zondag 22 oktober, op Wereldstotterdag, organiseren we,  in een prachtige zaal in cultuurcentrum ZEBRASTRAAT  te Gent, een uniek comedy event ten voordele van vzw BeSt (vzw Belangengroep voor mensen die stotteren).

Reeds meer dan 20 jaar probeert vzw Best op een ludieke wijze het taboe rond stotteren te doorbreken. En daar is nog steeds nood aan.

In Vlaanderen zijn er zo’n 70.000 Vlamingen die stotteren. Voor mensen die stotteren is het brengen van een mop of een

humoristische anekdote doorgaans niet zo makkelijk.  Bovendien zijn er nog vaak mensen die stotteren die nog steeds uitgelachen

worden met hun beperking.  Daarom het idee van een comedy avond door en voor mensen die stotteren met humor aan hun zijde !

Een krachtig signaal dat stotteren nog meer uit de taboesfeer kan halen.

De comedy avond bevat een voorprogramma met jongeren en volwassenen die stotteren die moppen/comedy brengen. 

Het programma daarna is een line-up van drie professionele stand-up comedians o.a. Raf Coppens,

Arnout Vanden Bossche (‘De relatiefluisteraar’; winnaar Humo’s Comedy Cup) en Gunter Lamoot (onder voorbehoud).

Praktische info :

- Datum en uur :  22/10/2017 :  Deuren open vanaf 19u. Programma start : 19.30u tot 22u

- Locatie :  zaal Ned Kahn in CC Zebrastraat  32 – New Zebra -  te Gent   

- Goed doel : vzw BeSt : opbrengst van de avond wordt gebruikt voor brochures voor het sensibiliseren en informeren van scholen en het vernieuwen van onze website

22:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: comedy event, stotteren, gunter lamoot |  Facebook | |  Print |

28/09/2017

Ruth Jacott in Sterren NL Special

Ruth Jacott, Sterren NL Special, In de Sterren NL Special die aanstaande vrijdag wordt uitgezonden op NPO 1 vertelt Ruth Jacott over haar veelzijdige carrière die ze in Nederland heeft opgebouwd. Op jonge leeftijd verruilde Ruth Jacott samen met haar ouders het zonnige Suriname voor het koude Nederland en ontdekte daar haar liefde voor de muziek. “Ik speelde in de lunchpauze van school platen van Motown op de platenspeler van mijn oom. Daar stond ik; met een borstel in mijn hand en mijn zusje en nicht als achtergrondzangeressen.”

Het Eurovisie Songfestival
Toen Ruth Jacott in 1993 werd gevraagd om mee te doen aan het Eurovisie Songfestival waren de reacties erg verschillend. “Mensen dachten toen nog erg negatief over het Songfestival”, vertelt Ruth. “Dat moet je niet doen, zeiden ze. Maar ik had niets te verliezen en ik ben blij dat ik mee heb gedaan, want ik pluk er nog steeds de vruchten van”, aldus Ruth. “Het was de mooiste ervaring ever.”

Musicalprijs
In 2007 staat Ruth op de planken met de musical Billie Holiday, waarbij ze de hoofdrol speelt. Voor deze rol krijgt Ruth Jacott de ‘John Kraaijkamp Musical Award’. Erg lang heeft Ruth niet kunnen genieten van het beeldje: “Ze hebben het beeldje gestolen. Bij mij thuis. De prijs die ik gewonnen heb, hebben ze van me ontnomen.”

Ruth Jacott, die in het voorjaar van 2017 nog door het land trok met haar eigen show ‘Ruth’, denkt nog zeker niet aan stoppen. Zo staat boven aan haar wensenlijstje om een nummer in het Surinaams uit te brengen. ’’Ik wil tot mijn tachtigste als het aan mij ligt. Gewoon door, heerlijk!"

Sterren NL Special, vrijdag 29 september om 16.20 uur bij AVROTROS op NPO 1

12:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ruth jacott, sterren nl special |  Facebook | |  Print |

Jindra komt met een eerste eigen single "Voel jij wat ik voel"

jindra.JPGTwee jaar na haar deelname aan het televisieprogramma K3 zoekt K3 zet zangeres Jindra van Schaijk de eerste stap in haar solocarrière. Via crowdfunding haalde de jonge zangeres het benodigde bedrag binnen om de droom voor een eigen EP te laten uitkomen. “Voel jij wat ik voel” is een plaat met Nederlandstalige liedjes; stoer, lief, pittig en romantisch. Elk vertellen ze hun eigen verhaal en iedereen mag deze verhalen horen. We beginnen met de single "Voel jij wat ik voel", tevens ook de titeltrack van de EP.

Bij het Nederlandse en Vlaamse publiek werd Jindra bekend door het televisieprogramma K3 zoekt K3 waar Jindra in de finale net geen onderdeel werd van de Vlaams-Nederlandse meidengroep. Twee jaar na dit avontuur komt ze met haar eigen debuut-EP. “Toen iemand anderhalf jaar geleden tegen me zei: 'Jij moet eens liedjes gaan schrijven', dacht ik 'never gonna happen'. Ik heb geen verstand van songwriting, dacht ik. Toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt en opeens was hij daar, binnen een half uur stond mijn eerste liedje op papier", zegt Jindra enthousiast. Het bedrag om deze EP te financieren heeft Jindra bij elkaar gehaald door middel van crowdfunding, waarbij ze binnen vijf weken het benodigde bedrag had bereikt. Na maanden hard werken in de studio en slapeloze nachten kan de EP eindelijk worden gedeeld met het publiek. “De zoektocht naar mijn eigen 'sound' is beangstigend, overweldigend, bevrijdend, frustrerend en oh zo bevredigend. Ik ontdek mezelf opnieuw. En nu wil ik dat met iedereen delen", zegt Jindra. Op 8 september 2017 tekende Jindra haar platencontract bij Hitfabriek, het nieuwe Vlaamse platenlabel van Bart Balcaen. Hitfabriek zal de EP en singles van Jindra uitbrengen voor de Vlaamse en Nederlandse markt, alsook instaan voor de boekingen. De EP is nu al beschikbaar op iTunes en Spotify. Later zal deze ook te fysiek te verkrijgen zijn via o.a. Mediamarkt, Carrefour, etc. De single "Voel jij wat ik voel" is de eerste single op deze EP waar Jindra iedereen kennis mee wilt laten maken.

De clip van 'Voel jij wat ik voel' kan je hier bekijken. 

"Voel jij wat ik voel" is te verkrijgen op iTunes, op Deezer en te beluisteren op Spotify!

12:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: jindra, voel jij wat ik voel, single voel jij wat ik voel |  Facebook | |  Print |

Teek laat zelfs de bloedzuigers shaken met 'OH JA'

teek.JPGTeek bestaat al van 2009 en ‘OH JA', het was oorspronkelijk een Nederlandstalige coverband. De band bestaat uit Luc Schuit, die vroeger nog een paar solohits scoorde en zowat elke Belgische artiest met naam en/of faam vroeg of laat begeleidde en ‘OH JA', hij is ook vader van twee stoere kerels; Lino en Lennon! Dimitri Vantomme is nu één van de gezichten van Ment TV, maar hij begon zijn tv- en radiocarrière bij Jim en ‘OH JA’ , hij baat ook al 20 jaar Bonaparte (de bekende Antwerpse karaokebar) uit.

De eerste single van Teek volgde in 2012 - ‘Vlaanderen’ - en met hun tweede single ‘Dichterbij' behaalden ze meteen de nummer 1 in de Vlaamse Ultratop. Er volgde ondertussen een colab met de Nederlandse Brainpower ( Dansplaat ) en ‘OH JA’, ook één met Ment TV-collega Eveline Cannoot voor de actie Bednet. ‘OH JA’, ook hun bewerking van de Bill Withers-classic Lovely Day, was recht in de roos. Teek maakte er 'Jij hoort bij van’, wat in 2016 één van de meest gedraaide Nederlandstalige songs bij Radio 2, Ment en menig regionale - en internetradio werd.

Over de nieuwe single ‘OH JA’ zijn Luc en Dimitri het eens; het is van shaken totdat je broek ervan afvalt, dansen tot de schoenzolen aan vervanging toe zijn en meezingen tot zelfs een Teek er het zuigen van opgeeft!

‘OH JA', De bijhorende videoclip is sinds kort in hoogste rotatie te zien bij Ment TV en is een ode aan Nobelprijswinnaar Bob Dylan, die een soortgelijke video shootte in 1963.

De clip van 'OH JA' kan je HIER bekijken.

11:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: teek, dimitri vantomme |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende