Helden van de Wansmaak op FACTS | 29e editie FACTS op 21 & 22 oktober 2017 : Showbizzkanaal

30/09/2017

Helden van de Wansmaak op FACTS | 29e editie FACTS op 21 & 22 oktober 2017

Helden van de Wansmaak, FACTS, FACTS 2017, Nacht van de Wansmaak krijgt eenmalig een FACTS-jasje

Regisseur en mede-oprichter van Nacht van de Wansmaak Jan Verheyen duikt voor FACTS met genoegen nog één keer in de riolen van de filmindustrie, waaruit hij de meest hilarisch slechte fantasy-, superhelden- en sciencefictionfilms opdiept. Die presenteert hij in de eenmalige spin-offvoorstelling ‘Helden van de Wansmaak’.

Allereerst: een korte introductie tot Nacht van de Wansmaak. In dat cultfilmevenement, dat van 1990 tot 2014 menig filmliefhebber kon plezieren, plaatsten filmkenners Jan Verheyen en Jan Doense de absolute dieptepunten van de filmgeschiedenis op een voetstuk. Op meesterlijke wijze vond en presenteerde het duo als hun respectievelijke alter-ego’s Max Rockatansky en Mr. Horror vergeten filmfragmenten die zo hilarisch slecht waren dat ze op een of andere manier weer goed werden.

De Belgisch-Nederlandse cultfilmreeks Nacht van de Wansmaak focuste zich voor een groot deel op horror en de filmindustrie in een brede zin. Deze FACTS-versie, tot Helden van de Wansmaak gedoopt, concentreert zich voornamelijk op fantasy, superhelden en sciencefiction. Het is dus géén officiële comeback, maar deze show draagt wel hetzelfde – ahem – ‘kwaliteitslabel’.

“Voor FACTS heb ik gegrasduind in de bizarre science-fiction- & fantasy-releases uit de jaren ’60 tot ’80. Daarmee hoop ik menig Marvel-liefhebber de mond te doen openvallen met van de pot gerukte en terecht vergeten knullige superhelden als Inframan en Supersonic Man. De fans van ‘Star Wars’ zullen zich allicht op hun lichtsabel storten bij het aanschouwen van de bordkartonnen charme van Starcrash en Message from Space. En dan zwijg ik nog over De Gehandicapte Kung-Fu Doders en de Mad Doctor of Blood Island. Echt waar: je moet het zien om het niet te geloven !” – Jan Verheyen

Meer over FACTS:

Twee keer per jaar, is er een plek hier niet zo ver vandaan…waar alles dat ook maar iéts te maken heeft met Fantasy, Animatie, strips, spelletjes, Science Fiction en videospelletjes tot leven komt: FACTS. Ook in 2017 zal FACTS ‘Your Belgian Comic Con’ zijn, de herberg van alles rond Fantasy, Animatie, Comics, Toys, Sci-Fi, Games en Cosplay. Met 28 succesvolle edities achter de rug, sinds 1993, zijn we nu nog meer gemotiveerd om van de 29e editie op 21 en 22 oktober 2017 een waar fandomfestijn te maken, in Flanders Expo, Gent. Sinds 1993 ontmoet je er de grootste sterren, ervaar je geweldige workshops en ontdek je souvenirs van honderden gespecialiseerde exposanten. En ook de 29ste editie belooft een kanjer van formaat te worden. Ga alvast op zoek naar een verbluffende cosplay outfit en hou zaterdag 21 en zondag 22 oktober vrij in je agenda.

23:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: helden van de wansmaak, facts, facts 2017 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.