Foodbag is de eerste op-en-top Belgische 'kookbox' : Showbizzkanaal

16/09/2017

Foodbag is de eerste op-en-top Belgische 'kookbox'

Foodbag, kookbox, Eerste op-en-top Belgische ‘maaltijdbox’ 

VTM-kok en ‘healthy chef’ Sandra Bekari stelt ‘Sanabox’ samen

Kan je het ook niet opbrengen naar de winkel te hollen na een lange werkdag? Zin in een gezonde maaltijd, maar niet alle ingrediënten in huis? Na een drukke dag een gezonde en kwaliteitsvolle maaltijd op tafel toveren, is vaak geen evidentie. Foodboxen worden dan ook steeds populairder én er is keuze in overvloed. In tegenstelling tot vele andere maaltijdboxen, is Foodbag op-en-top Belgisch en zit de box vol seizoensgebonden producten van eigen bodem. De Foodbag-chefs weten als geen ander wat de Belg graag lust en ontwikkelen vanuit hun Gentse kookatelier Belgische gerechten met een eigenzinnige touch. De box wordt thuis geleverd op maandag en bevat ingrediënten en recepten om snel en makkelijk heerlijke gerechten te bereiden. Je kan wekelijks kiezen uit drie verschillende Foodbags, waaronder ook ééntje samengesteld door VTM-gezicht en chef Sandra Bekkari. Ook handig: Je hoéft helemaal geen langdurig abonnement te nemen als je dat niet wil, maar je kan gewoon per week bestellen.

Sinds 2014 levert de jonge Gentse onderneming Foodbag kookboxen aan huis. Hun focus ligt op gezonde, verse voeding en duurzaamheid. Je hoeft dus niet te piekeren over wat er ’s avonds op tafel komt of rushen in de supermarkt én je kan toch gezond en gevarieerd eten. Bovendien werkt Foodbag enkel met seizoensgebonden producten van eigen bodem. Een pluspunt!

Oprichter Stéphane Ronse: “Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed hoe het gaat: laat thuiskomen van je werk, geen tijd om boodschappen te doen, niet de juiste ingrediënten in huis hebben of te weinig animo om er nog iets mee te doen. Toen kwam ik met het Foodbag-idee. Niet zomaar een maaltijdbox, maar een foodbox vol seizoensgebonden producten van eigen bodem, met Belgische en herkenbare smaken. Vanuit ons kookatelier in Gent werken onze chefs alle recepten en menu’s uit, waarbij veel aandacht gaat naar variatie in het smaakpatroon, de ingrediënten en de keukenbeleving.” 

Sandra Bekkari
Wekelijks kan je kiezen uit drie verschillende kookboxen. Of je nu gaat voor de ‘Original’, een menu met vier verrassende en wereldse gerechten, of het ‘Easy Dinner’, een kidsproof driedagenmenu voor wie snel een heerlijke maaltijd wil bereiden. Zo kook je volgende week met de Original Foodbag onder andere Kip gewikkeld in spek met een salade van broccoli, veenbessen en fetakaas. In de Foodbag met Easy Dinner zit dan weer alles voor een heerlijke ovenschotel van kabeljauw met mozzarella, courgette, kerstomaten en rijst.

Sandra Bekkari, voedingsdeskundige, auteur van de drie bestsellers ‘Nooit meer diëten’ én VTM-chef ontwikkelt wekelijks vier recepten voor de Sanabox oftewel de ‘super healthy box’. De methode is gebaseerd op een zevenstappenplan als leidraad voor een ‘gezond, slank en energiek leven’. Volgende week zit er bijvoorbeeld Witvis met kerstomaatjes, kappertjes en chermoula & Varkensmignonette met pastinaakpuree, gebakken champignons en tijm in de box.

Belgische gamba’s en topvlees van Dierendonck
In tegenstelling tot de meeste andere maaltijdboxen, werkt Foodbag samen met lokale producenten zoals pakweg de artisanale bakker Pain de Sebastien, bioboerderij De Volle Maan en kaasmaker Berloumi. Zélfs de gamba’s in de box zijn Belgisch. Er is ook een samenwerking met topslager Dierendonck.

Een abonnement is helemaal niet verplicht. Je kan bestellen wanneer je wil. Prijzen variëren tussen de 49,50 euro (Easy Dinner, 1 persoon) en 103 euro (Original, 5 personen) , afhankelijk van de soort Foodbag die je bestelt. Je kan je Foodbag ook uitbreiden met een kleine of grote fruitmand én een ‘Busy Day gerecht’, een kant-en-klare schotel van een traiteur voor jouw drukke dag in de week.

Meer informatie: http://www.foodbag.be/

11:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: foodbag, kookbox, sandra bekari |  Facebook | |  Print |

Post een commentaar

NB: commentaren worden gemodereerd op deze weblog.