De National Geographic kijker heeft gesproken: hoofdpersonage 'The Verdict' is onschuldig : Showbizzkanaal

13/09/2017

De National Geographic kijker heeft gesproken: hoofdpersonage 'The Verdict' is onschuldig

De National Geographic, The Verdict, National Geographic, Met 95% van de stemmen is Lars Koch, fictief hoofdpersonage in tv-experiment 'The Verdict', vrijgesproken door de Nederlandse en Vlaamse tv-kijkers van National Geographic. In het veelbesproken The Verdict zaten de kijkers van National Geographic vanavond eenmalig op de stoel van de rechter en beslisten zij over het lot van de Duitse gevechtspiloot Lars Koch (gespeeld door acteur Florian David Fitz) die een gekaapt passagiersvliegtuig neerschoot. In een meeslepend en confronterend rechtbankdrama konden de kijkers via Facebook kiezen uit twee opties: held of moordenaar. Vanuit de studio in het VondelCS in Amsterdam verzorgde presentator Roelof Hemmen live updates en ontving hij onder anderen Koen Metsu als deskundige gast.

The Verdict
‘The Verdict’ draait om een krankzinnig dilemma: mag een gekaapt passagiersvliegtuig neergeschoten worden om te voorkomen dat het toestel op een volgepakt voetbalstadion stort? Dat was de grote vraag in de rechtszaak tegen majoor Lars Koch.

Een vliegtuig met 164 passagiers aan boord wordt gekaapt door terroristen en stevent af op een voetbalstadion met 70.000 mensen. Tegen de orders van zijn bevelhebber in besluit majoor Lars Koch om het vliegtuig neer te halen. Het oordeel lag bij het publiek: is Lars Koch een held of een moordenaar?
'The Verdict' is genomineerd voor een Gouden Roos in de categorie TV-film.

Vonnissen uit het buitenland
'The Verdict' was eerder te zien op zowel de Duitse, Zwitserse als Oostenrijkse tv.
Op 17 oktober vertoonden deze landen gezamenlijk live het tv-experiment.
Ook deze drie landen hebben Lars Koch 'vrijgesproken'. In Duitsland en Oostenrijk met 86,9% van de stemmen. In Zwitserland stemde 84% van het tv-kijkend publiek voor vrijspraak.

 

08:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de national geographic, the verdict, national geographic |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.