Antonio Banderas is Pablo Picasso in het tweede seizoen van ‘Genius’ : Showbizzkanaal

12/09/2017

Antonio Banderas is Pablo Picasso in het tweede seizoen van ‘Genius’

Antonio Banderas, Genius, Acteur speelt excentrieke Spaanse kunstenaar in tweede seizoen van succesvolle National Geographic-serie

Na natuurkundig genie Albert Einstein staat in het tweede seizoen van ‘Genius’ het leven van Pablo Picasso centraal. Antonio Banderas ('Evita', 'The Mask of Zorro', 'El Mariachi') vertolkt de rol van de even excentrieke als geniale kunstenaar. Het nieuwe seizoen van ‘Genius’ wordt opnieuw geregisseerd door Ron Howard en gaat in 2018 in première op National Geographic.

“Het levensverhaal van Pablo Picasso fascineert mij al jaren! Ik heb veel respect voor deze man die ook afkomstig is uit mijn geboorteplaats Màlaga” vertelt Antonio Banderas. “Ik ben vereerd om samen met National Geographic en het Genius-team het authentieke verhaal te vertellen van een van ‘s werelds meest innovatieve kunstschilders.”

Producer Ron Howard vult aan: “Antonio was een logische keuze. Net zoals Picasso heeft hij een open kijk op het leven die zal bijdragen aan de genialiteit die we zoeken. Hij heeft zo’n groot bereik als acteur, dat ik zeker weet dat hij als geen ander deze briljante en onconventionele kunstenaar tot leven kan brengen".

Picasso
Net zoals Einstein in het eerste seizoen van ‘Genius’, stelde Picasso zich de wereld op een totaal nieuwe en niet-traditionele manier voor. Hij vernieuwde de kijk op kunst en creativiteit. De kunstenaar maakte naar schatting ruim 50.000 werken.

Picasso’s passie en onuitputbare creativiteit waren onlosmakelijk verbonden met zijn woelige persoonlijke leven, dat onder andere bestond uit onstuimige huwelijken en vele affaires.

Genius
Het eerste seizoen van ‘Genius’, waarin Geoffrey Rush ('The King’s Speech', 'Pirates of the Carribbean') te zien was als Albert Einstein, is onlangs genomineerd voor tien Emmy Awards.
Het nieuwe seizoen telt tien afleveringen en wordt geproduceerd door Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Madison Wells Media’s Oddlot Entertainment en EUE/Sokolow en zal volgend jaar te zien zijn op National Geographic.

15:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: antonio banderas, genius |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.