Het Lichaam van Coppens, vanaf 7 september 2017 elke donderdag om 20.35 bij VTM : Showbizzkanaal

07/09/2017

Het Lichaam van Coppens, vanaf 7 september 2017 elke donderdag om 20.35 bij VTM

vtm.JPGDe broers Coppens staan er terug! De lokroep van de wetenschap blijkt voor hen onweerstaanbaar. Vanaf donderdag 7 september schenken Staf en Mathias in het vijfde seizoen van Het Lichaam van Coppens hun lichaam opnieuw aan de wetenschap.

Er zijn de voorbije maanden weer heel veel vragen van kijkers binnengekomen. En er is één vraag die al vier seizoenen wordt gesteld, maar nog steeds niet is beantwoord. Daar komt dit seizoen eindelijk verandering in. Wat doet slaaptekort met je lichaam en geest? Lijdt je evenwicht onder slaaptekort? Heeft het invloed op de concentratie? Hoe gevaarlijk is het om dan nog achter het stuur te kruipen? Om dat te onderzoeken zal Mathias proberen 50 uur wakker te blijven. De kijkers zullen Mathias live kunnen volgen via de Facebookpagina van Het Lichaam van Coppens tijdens zijn slapeloos avontuur op 14 en 15 september. 

HET IDEE IS SIMPEL

Geen berg is te hoog en geen brug te ver voor Staf en Mathias dit seizoen om antwoorden te vinden op vragen als:

Als een zweep knalt, gaat die dan door de geluidsmuur?
De waarheid komt uit een kindermond, zeggen ze weleens, maar klopt dat ook? Worden kinderen eerlijk geboren? En zo ja, wanneer leren ze dan liegen?
Komen muggen af op het licht dat je laat branden in de slaapkamer?
Kan je aan niets denken?
Kan je over een papieren brug rijden?
Kan je vliegen met een papieren vliegtuig?
Vaak begint het met de slagzin “het idee is heel simpel”, maar blijkt de proef gevaarlijker dan gedacht. In het verleden is al gebleken dat er tijdens de opnames heel wat kan mislopen. Al tracht Mathias dat te relativeren: “We zijn geboren met twee armen en twee benen, en voorlopig zijn we die nog niet kwijtgeraakt.  Ook Staf heeft ze nog allemaal op een rij … dan heb ik het over zijn vingers”.

AFLEVERING 1: DONDERDAG 7 SEPTEMBER

In aflevering één onderzoeken Staf en Mathias of je jezelf kan wegschieten met een katapult. Met hout, fietsbanden en veel fantasie bouwen ze hun eigen katapult. Maar durven ze het ook aan om hun eigen lichaam in naam van de wetenschap weg te schieten? 

Verder maken Staf en Mathias een jongensdroom waar: ze scheuren met een aerodynamische klasbak op het circuit van Zolder. De aerodynamische vormen brengen ze met karton en plakband zelf op de wagen aan. Hoe sterk is vacuüm? En zou je zo met een simpele soepkom een wagen kunnen optillen? En durven Staf en Mathias in die wagen zitten?

LIEVEN SCHEIRE

In de eerste aflevering komt Lieven Scheire in de studio toelichting geven bij een aantal proeven. Hij vervoegt dit seizoen het team experten. Hij krijgt als taak om wetenschappelijke theorieën voor Staf en Mathias in mensentaal te vertalen. En als wij het begrijpen, begrijp iedereen het, aldus Staf. En zo komen de kijkers te weten wáárom de proeven met de vacuümkom en de katapult al dan niet lukken. 

GEBROEDERS COPPENS DAGEN QMUSIC-DJ MAARTEN VANCOILLIE UIT IN HET LICHAAM VANCOILLIE

Aan kijkersvragen dus opnieuw geen gebrek in het nieuwe seizoen, maar Mathias en Staf zitten ook zelf met een belangrijke vraag: Hoeveel weet Qmusic-dj Maarten Vancoillie over zijn lichaam? Vanaf donderdag 7 september schotelen de broers, in de rubriek Het Lichaam Vancoillie, Maarten acht weken lang een vraag voor over het menselijk lichaam tijdens de avondshow van Maarten en Dorothee. Er zit wel een addertje onder het gras: als Maarten op het einde van de rit minder dan 50% van de vragen juist heeft beantwoord, moet hij van de broers een naaktshoot doen. Reden genoeg dus om de encyclopedieën nog eens boven te halen. Maarten is er echter vrij gerust in: “Geen kat die mij naakt wil zien, maar laat die uitdaging maar komen. Ik zal mijn eigen lichaam toch wel kennen zeker?”

11:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: het lichaam van coppens, vtm, vtm het lichaam van coppens |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.