Lynn Van Royen in The Team II bij VTM : Showbizzkanaal

13/06/2017

Lynn Van Royen in The Team II bij VTM

Lynn Van Royen, The Team II, Lynn Van Royen (Beau Séjour, Spitsbroers, Marsman) speelt één van de hoofdrollen in het tweede seizoen van The Team, de Europese serie over speurders die over de grenzen heen een misdaad met internationale vertakkingen proberen op te lossen. De opnames voor het tweede seizoen beginnen deze week in Denemarken, vanaf eind juli draait de ploeg ook wekenlang in België. Naast Lynn Van Royen zullen ook andere Belgen zoals Joren Seldeslachts (Spitsbroers, Beau Séjour), Soufiane Chilah (Dode Hoek, Black), Dikra El Bacha en Abdel Malik Farhouni te zien zijn. Meer namen volgen nog. 

Lynn speelt de Belgische Paula Liekens, die met haar methodische en haast wiskundige aanpak een hoge functie heeft bij de Belgische geheime dienst. Paula moet samenwerken met de ambitieuze Deense politiecommissaris Nelly Winther (Marie Bach Hansen, bekend van The Legacy) en de Duitser Gregor Weiss, hoofd van de afdeling Mensenhandel bij de Hamburgse politie (Jürgen Vogel uit o.a. Tatort). Met zijn drieën vormen ze dus het nieuwe JIT, het zogenaamde Joint Investigation Team. 

Het eerste seizoen van The Team haalde eind 2015 bij VTM gemiddeld 541.000 kijkers, en had een marktaandeel van 22,5%. In Denemarken was de reeks even populair als The Killing en Borgen. Ook in Duitsland was The Team ook een doorslaand succes, net als in Noorwegen, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Binnen Europa keken zo’n 10 miljoen mensen naar The Team, verspreid over 10 zenders in 10 landen.

Een nieuwe internationale case

Het verhaal van The Team II start met de moord op zeven Europese burgers in een pension in de Deense moerassen dichtbij de Deens-Duitse grens. Die moord brengt een team van onderzoekers uit Denemarken en Duitsland samen. Wanneer onder de slachtoffers een jonge Belgische Syrië-strijder wordt geïdentificeerd, worden ook de Belgische geheime diensten betrokken bij het onderzoek. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt het nieuw samengestelde joint investigation team al snel naar de internationale kunsthandel. Het JIT moet niet alleen een waardevol kunstwerk zien terug te vinden en een aanval op nog meer burgers zien te verijdelen, het moet ook een opponent weten te overwinnen die veel sterker blijkt dan verwacht.

“Het fascinerende plot start in the middle of nowhere van de Deense moerassen. Wat op het eerste zicht lijkt op een haatmisdaad tegen vluchtelingen, blijkt daarna een zaak omtrent teruggekeerde IS-strijders die in verband wordt gebracht met internationale kunstsmokkel en terrorisme. Deze felomstreden topic vertegenwoordigt de derde grootste criminele markt binnen de internationale georganiseerde misdaad, na drugs- en mensenhandel. Dit is een interessant gegeven om op tafel te gooien. Een nieuw seizoen van THE TEAM geeft ons de kans om een hedendaags en relevant verhaal te vertellen aan de hand van een state-of-the-art manier van filmen. Een echt Europees project, zowel voor als achter de camera.” - Kasper Gaardsøe, regisseur

Producent van The Team II is opnieuw Lunanime, de productietak van de Lumière Groep, in samenwerking met VTM. De productie kan rekenen op de steun van Creative Europe (MEDIA), VAF/Mediafonds, Screen Flanders en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid. Andere buitenlandse omroepen die The Team II brengen, zijn ZDF/Arte (Duitsland), ORF (Oostenrijk), SRF (Zwitserland), NRK (Noorwegen) en DR (Denemarken).

19:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: lynn van royen, the team ii |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.