Eerste samenwerking Steven Spielberg, Tom Hanks en Meryl Streep voor The Papers : Showbizzkanaal

11/06/2017

Eerste samenwerking Steven Spielberg, Tom Hanks en Meryl Streep voor The Papers

In de Verenigde Staten zijn de opnames begonnen van Steven Spielberg’s The Papers, dat het verhaal vertelt van de beruchte Pentagon Papers die mee aanleiding gaven tot het Watergate Schandaal. Bij de start belooft het al een bijzonder filmproject te worden omdat dit de eerste samenwerking is tussen Oscar-winnaars regisseur Steven Spielberg en acteurs Tom Hanks en Meryl Streep. Entertainment One zal, vanuit haar samenwerking met Amblin’s Entertainment, de marketing en de distributie verzorgen in de benelux. The Papers is vanaf 31 januari te bewonderen in de Belgische bioscopen.

De Pentagon papers is een geheim rapport  van het Amerikaanse ministerie van Defensie over de politieke en militaire inmenging van de VS in de Vietnamoorlog. In de documenten, die in 1971 naar de pers werden gelekt, werd bekendgemaakt hoe de regering gedurende een tijdsbestek van vier decennia systematisch had gelogen en informatie had achtergehouden. Kranten, met name The Washington Post en The New York Times, speelden een belangerijke rol. Het waren de kranten die in opstand en besloten toch over het rapport te schrijven terwijl de overheid ze fors onder druk zette dit niet te doen..

In The Papers kruipt  Meryl Streep  in de huid van Katherine Graham, destijds voor The Washington Post de eerste vrouwelijke uitgever in Amerika. Samen met de gedreven eindredacteur Ben Bradlee (Hanks) maakt ze de gedurfde beslissing om The New York Times bij te staan wanneer deze door de rechtbank verboden wordt verder te publiceren. The Post pakt de publicatie van de Pentagon Papers verder op en gaat de strijd aan tegen de poging van president Nixon om de Vrijheid van Meningsuiting (Eerste Amendement) binnen de grondwet te beperken. 

Over The Papers

The Papers is het eerste filmproject waarin giganten Meryl Streep, Tom Hanks en Steven Spielberg samenwerken. Zowel Streep als Hanks werkten al eerder met Spielberg, maar de twee acteurs werkten nog nooit eerder samen met Spielberg. Naast Streep en Hanks bestaat de indrukwekkende cast uit Alison Brie, Carrie Coon, David Cross, Bruce Greenwood, Tracy Letts, Bob Odenkirk, Sarah Paulson, Jesse Plemons, Matthew Rhys, Michael Stuhlbarg, Bradley Whitford en Zach Woods. Steven Spielberg is niet alleen de regisseur, maar tekent samen met Amy Pascal en Kristie Macosko Krieger ook voor de productie. Het script werd geschreven door Liz Hannah en Josh Singer.

20:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: steven spielberg, the papers, tom hanks, meryl streep |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.