Min Hee Bervoets gooit alles in de strijd voor Steff en Margaux in Peking Express bij Q2 : Showbizzkanaal

20/04/2017

Min Hee Bervoets gooit alles in de strijd voor Steff en Margaux in Peking Express bij Q2

 

q2.jpgDuo's leggen laatste kilometers in Vietnam af in aflevering 4 op zondag 23 april 2017 om 20.30 bij Q2

Op zondag 23 april 2017 is er om 20.30 de vierde aflevering van Peking Express bij Q2. Deze etappe leidt de duo’s voor de laatste keer dwars door Vietnam. Vanuit het pittoreske bergdrop Ta Van trekken ze naar Dien Bien Phu, een stad aan de Laotiaanse grens met een beladen geschiedenis. De stad was namelijk het strijdtoneel van de allerlaatste slag om de Vietnamese onafhankelijkheid. Steff en Margaux moeten deze route afleggen met een extra passagier: de bekende Belgische choreografe Min Hee Bervoets. Zij moet nu letterlijk alles regelen voor het duo. “Ik heb wel echt vertrouwen in Min Hee, maar het wringt toch wel dat je nu zelf niets meer mag doen”, vertelt Margaux.

En ook voor Min Hee is het even zoeken: “Ik heb nog nooit gelift en er gaat echt van alles door mijn hoofd. Moet ik mensen gaan zoeken? Moet ik auto’s doen stoppen? Moet ik naar mijn kaart kijken? Moet ik rustig blijven? Alles komt tegelijk op je af.”

Na Phat is de eerste tussenstop van deze etappe. In dit prachtige traditionele dorpje met slechts een handvol inwoners, hebben Rik en Sean een feestelijke opdracht in petto voor de deelnemers. Tijdens het lokale festival nemen twee duo’s het tegen elkaar op in enkele disciplines van de Tribal Olympics, een vriendschappelijke competitie. De twee duo's die hier als eerste aankomen, strijden voor het vierde amulet ter waarde van 2500 euro en hoeven niet meer op zoek te gaan naar een slaapplaats. De overige duo’s moeten wel een slaapplaats zien te regelen, maar midden in de bergen is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het gebrek aan slaap, eten en comfort begint stilaan zijn tol te eisen.

Het laatste deel van de etappe loopt van Na Phat tot aan de historische stad Dien Bien Phu waar Sean en Rik de duo’s opwachten bovenaan het Overwinningsmonument. Wie beklimt de 300 trappen van het monument als eerste? En wiens lot wordt bepaald door de zwarte enveloppe? 

18:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.