Tom Waes en Laura Beyne zoeken dappere en creatieve zeepkistenbouwers : Showbizzkanaal

18/04/2017

Tom Waes en Laura Beyne zoeken dappere en creatieve zeepkistenbouwers

DSC_0379.JPGOp 10 september wordt Kluisbergen de thuisbasis voor de 6e editie van Red Bull Zeepkistenrace.  Tom Waes en Laura Beyne gaan nu op zoek naar dappere en creatieve uitvinders die een eigen, ongemotoriseerde zeepkist willen ontwerpen en bouwen. De beste en meest originele inzendingen zullen in september langs het spannende parcours, ontworpen door de Belgische rally piloot Thierry Neuville naar beneden scheuren. Tot 31 mei 2017  kunnen denkers, doeners en durvers zich inschrijven via de website www.redbullzeepkistenrace.be. Op diezelfde website kunnen geïnteresseerden ook het wedstrijdreglement terugvinden. 

België is niet alleen het land van de smurfen, Kuifje, chocolade, wafels en bier, maar ook de bakermat van de zeepkistenrace. In 1999 vond de allereerste Red Bull Zeepkistenrace ter wereld plaats in België, meer bepaald in Genval. Tot nu werden er wereldwijd een honderdtal races georganiseerd, van Australië over Zuid-Afrika tot Finland en Portugal. Het is 5 jaar geleden dat er nog een race in België werd gehouden. Tijdens de autoloze zondag in mei 2012 stoven bijna honderd zeepkisten de Brussels Kunstberg af.  Dit jaar zal Kluisbergen zijn wegen klaarmaken voor de zesde editie van Red Bull Zeepkistenrace.

De zesde editie moet er eentje worden om nooit te vergeten want Kluisbergen staat garant voor een spannend parcours met heel wat hindernissen, bochten en een steile afdaling. Zo wordt het niet alleen voor de deelnemers een spectaculaire rit, maar zullen ook de toeschouwers een adembenemende race beleven.

20:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be | Tags: laura beyne, tom waes, zeepkistenbouwers |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.