Belgian Red Flames schitteren op 'Goal! The Football Experience' : Showbizzkanaal

30/03/2017

Belgian Red Flames schitteren op 'Goal! The Football Experience'

voetbal.JPGRed Flames Heleen Jaques, Tine De Caigny en Justine Vanhaevermaet onthullen verrassend resultaat

'Goal! The Football Experience', de grootste voetbalexpo ter wereld die momenteel in Nekkerhal Mechelen plaatsvindt, heeft er een heuse bezienswaardigheid bij en mag zich sinds gisterenavond gastheer noemen van de fototentoonstelling 'Red Flames by Henk Van Cauwenbergh'. In januari trok gerenommeerd Belgisch fotograaf Henk Van Cauwenbergh naar het Belgian Football Center, het trainingscentrum van de Belgische Voetbalbond in Tubeke, voor een geanimeerde fotoshoot met de Belgian Red Flames. Geen alledaagse "sportshoot" voor de nationale voetbaldames, maar een professionele fotoshoot waarin Van Cauwenbergh alle cliché's/vooroordelen omtrent vrouwelijke voetballers en hun atletische/sportieve capaciteiten, vrouwelijkheid, uitstraling,...met één klik van de tafel wou vegen. Het prachtige en verrassende resultaat van deze fotoshoot, werd gisterenavond in de Nekkerhal onthuld door Red Flames Heleen Jaques, Tine De Caigny, Justine Vanhaevermaet (op krukken na de blessure die ze opliep tijdens het tornooi in Cyprus) en fotograaf Henk Van Cauwenbergh. De drie speelsters van RSC Anderlecht waren maar wat blij dat ze, in tegenstelling tot veel van hun collega-Flames, op woensdagavond geen training op het programma hadden staan en stonden met open mond te kijken naar het verbluffende resultaat van de eigen modellenarbeid, én die van hun medespeelsters. De foto's van alle Belgian Red Flames worden vanaf nu tentoongesteld in Nekkerhal Mechelen, als onderdeel van de voetbalexpo 'Goal! The Football Experience'. 

"Mijn voornaamste betrachting was de Belgian Red Flames te tonen als de echte atleten die ze zijn, maar ook als op-en-top "vrouw". Er wordt vaak nog meewarig gedaan over de sportieve en atletische capaciteiten van vrouwelijke voetballers, maar als je op de foto's de arm-, been- en buikspieren ziet van onze nationale voetbaldames, denk ik dat er geen twijfel over kan bestaan dat zij leven en werken als echte profs. Dat professionele uitte zich ook tijdens en na de shoot, waarvoor ik hen toch een beetje uit hun comfortzone haalde . Ze volgden heel goed mijn richtlijnen, dachten mee na over de verschillende shots, wisten goed wat ze wel en niet wilden doen en hadden ook een duidelijke visie op het eindresultaat. Er zitten enkele dames bij die zo als model aan de slag zouden kunnen. Justine Vanhaevermaet was voor mij bijvoorbeeld een echte ontdekking, een klassieke schoonheid die echt "pakt" op foto. Ik wil de Belgian Red Flames en hun entourage uitdrukkelijk bedanken voor de fijne samenwerking", aldus Henk Van Cauwenbergh.

"De meeste meisjes waren voor aanvang van de fotoshoot toch wat nerveus, maar Els (De Vlieghere, partner Henk Van Cauwenbergh) die assisteerde en onze make-up verzorgde, stelde ons zodanig op ons gemak, dat die zenuwen snel verdwenen. We zijn heel blij dat we vandaag niet moesten trainen en al eens konden komen kijken naar het eindresultaat. Het is even schrikken, want we zijn het niet gewoon om onszelf op deze manier op foto te zien staan en dan nog eens zo groot ook, maar de beelden zijn heel mooi geworden. We gaan alvast enkele foto's maken en doorsturen naar de Red Flames die er niet bij konden zijn vandaag, die zullen verschieten als ze na de training hun telefoon bekijken!", zo zeggen Red Flames Heleen Jaques, Tine De Caigny en Justine Vanhaevermaet.

"Deze fotoshoot werd voor onze Flames een unieke ervaring. Ze waren zeer onder de indruk van professionele aanpak van Henk en na afloop ook unaniem tevreden over het resultaat. Ik nodig bij deze meteen graag iedereen uit om de dames ook eens in levende lijve te komen bekijken, bij één van de vele oefenwedstrijden in aanloop naar het EK, of gewoon deze zomer tijdens het EK in Nederland", zo besluit Brecht Schelstraete, Media Officer Belgian Red Flames.

'Goal! The Football Experience', inclusief extra zone 'Red Flames by Henk Van Cauwenbergh', kan u nog tot en met 28 mei bezoeken in Nekkerhal Mechelen. Tickets & info: www.goal-belgium.be

Foto: Roland Hermans 

17:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: goal! the football experience, red flames by henk van cauwenbergh, mechelen |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.