Start filmopnames "Helden Boven Alles" op 2 april 2017 : Showbizzkanaal

27/03/2017

Start filmopnames "Helden Boven Alles" op 2 april 2017

helden_film.jpgNa het succes van de eerste bioscoopfilm Helden van de Zee (meer dan 101.000 bezoekers), 5 seizoenen ‘Helden’ op Ketnet en een 3de ‘Heldendag’ in Bokrijk op 2 april, staan de opnames voor een tweede film in de startblokken.

In de nieuwe film – Helden Boven Alles – worden de hoofdrollen uiteraard opnieuw vertolkt door de vier Ketnet-vrienden Dempsey Hendrickx, Sieg(fried) De Doncker, Maureen Vanherberghen en Nico(las) Vanhole.  De hoofdcast wordt versterkt door Adriaan Van den Hoof en Karlijn Sileghem die belangrijke gastrollen krijgen.

Synopsis:

De Helden winnen een snelheidsrecord met een cool bouwwerk en krijgen onder meer een reischeque waarmee ze naar de Ardennen trekken.  Een week lang in een luxe spa resort; een ideetje van Sieg.  Maureen vindt dit maar niets en ze daagt haar vrienden uit om een spannende tocht te maken in de woeste natuur.  Maar de jongens zijn koppig.  Wanneer Maureen alleen op pad trekt, komt ze in gevaar.  Meer dan ooit moeten de Helden creatief zijn om elkaar - en hun vriendschap - terug te vinden. 

Het scenario en de regie is in handen van Geerard Vandewalle (die eveneens het scenario schreef van Helden van de Zee).

In september 2016 won Helden van de Zee nog de Ensor voor Beste Jeugdfilm op het Filmfestival van Oostende, en in februari van dit jaar de Gouden K voor Film van het Jaar op het Gala van de Gouden K’s.

Helden Boven Alles wordt geproduceerd door Hotel Hungaria, in coproductie met Ketnet.  Hotel Hungaria introduceerde de voorbije jaren succesvolle tv-programma’s zoals Dagelijkse Kost en Goed Volk met Jeroen Meus, Groenland met Bartel Van Riet en natuurlijk de Ketnet-reeks Helden.  De film kan rekenen op steun van oa de Belgische tax-shelter voor filmfinanciering.

KFD (Kinepolis Film Distribution) verdeelt de film vanaf 25 oktober in de bioscoopzalen.

10:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: helden boven alles, helden van de zee, film helden van de zee |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.