Comics Station Anwerp opent de deuren in Antwerpen-Centraal : Showbizzkanaal

27/03/2017

Comics Station Anwerp opent de deuren in Antwerpen-Centraal

DSC_0193.JPGIn aanwezigheid van Prins Laurent van België en zijn gezin, opende Comics Station Antwerp gisteren tijdens een exclusieve Opening Night voor het eerst de deuren. Voor het grote publiek zal het pretpark waarin Belgische stripfiguren in meer dan 60 attracties tot leven komen, openen op zondag 9 april. “Een jaar geleden stond hier nog niets, nu staat hier, in het mooiste station ter wereld, het allereerste pretpark rond Belgische stripfiguren,” aldus Wim Hubrechtsen, CEO van Comics Station Antwerp. 

Hedendaagse interactieve totaalbeleving
Op zondag 9 april 2017 opent Comics Station Antwerp, het nagelnieuwe indoor pretpark rond Belgische stripfiguren in het station Antwerpen-Centraal, officieel de deuren voor het grote publiek. Op zaterdag 25 maart nam een select publiek genodigden, waaronder Prins Laurent van Belgie met zijn gezin en andere beroemde Belgen, alvast een kijkje in het pretpark waarin Belgische stipfiguren als De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Jommeke en Urbanus tot leven komen. Wim Hubrechtsen, CEO Comics Station Antwerp: “Belgisch erfgoed wordt hier in Antwerpen voor het eerst op een hedendaagse en interactieve manier voor het hele gezin neergezet in een totaalbeleving.”

Sneller schieten dan je schaduw
De komende dagen zullen de attracties nog flink getest worden, om alles te optimaliseren voor de deuren definitief openen midden in de Paasvakantie. Durvers kunnen dan van de allerhoogste en langste indoor glijbaan ter wereld naar beneden glijden. Die staat te glimmen in het hart van het pretpark, dat over vier verdiepingen verdeeld is en 6.200 m2 groot is. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de digitale 4D rollercoaster van Lucky Luke in het Comics Theater, weggeflitst worden met de teletijdmachine van professor Barabas, in het bos een feestje bouwen met De Smurfen en net als Lucky Luke sneller schieten dan hun schaduw. In totaal zijn er ruim 60 attracties en activiteiten, goed voor ongeveer vier uur familieplezier.

Een jaar geleden stond hier nog niets
“Een jaar geleden stond hier nog niets, nu staat hier, in het mooiste station ter wereld, het allereerste indoor pretpark rond Belgische stripfiguren,” zegt Hubrechtsen. “Voor het eerst in de geschiedenis brengen wij deze Belgische stripfiguren samen in een pretpark.” Samen met Jeroen Jespers en Mark Kiekens, oud-collega’s van Studio 100, begon Hubrechtsen in 2013 met steun van WPG, Participatie Maatschappij Vlaanderen en Vermec aan de voorbereidingen van een uniek stripverhaal. Een team van gerenommeerde nationale en internationale designers, die eerder voor o.a. Parc Asterix en Plopsaland werkten, maakten de ontwerpen voor de attracties en een jaar geleden werd begonnen aan de bouw.

18 meter onder de grond
In slechts 12 maanden tijd verrees binnen de muren van het Centraal Station, aan de zijde van het Kievitplein, een bijzonder gebouw. Geen makkelijke klus, omdat het grootste gedeelte van het pretpark onder de grond ligt. “Zonder twijfel was dit een ongelooflijke kans om onze creativiteit ten volle te laten vieren,” zegt architect Nils Wollaert van architectenbureau Wollaert & partners. Wollaert creëerde een transparante ellips, waardoor er zelfs tot 18 meter onder de grond daglicht is. “Een heldere, luchtige, open ruimte in het hart van het project zorgt voor een aangename beleving en vormt een bindmiddel tussen de verschillende niveaus en de stationsomgeving,” legt Wollaert uit.

“De verbinding met de stationsomgeving vinden wij belangrijk,” zegt Wim Hubrechtsen. “In onze Comics Kitchen waar dagelijks Belgische gerechten geserveerd worden, is het mogelijk om iets te eten voor zowel parkbezoekers, treinreizigers als buurtbewoners. Bij het restaurant bevindt zich een grote binnenspeeltuin die ook na sluitingstijd van het park toegankelijk is voor restaurantbezoekertjes, zodat hun ouders rustig kunnen genieten in het restaurant en zij naar hartenlust kunnen spelen.”

Slim armbandje
Ook in het park is rekening gehouden met de hele familie. “Bezoekers geven bij het bestellen van het ticket hun leeftijd en hun voorkeurstaal in,” zegt Hubrechtsen. “Op deze manier wordt het bezoek volledig gepersonaliseerd. De moeilijkheidsgraad van sommige attracties wordt aangepast aan de leeftijd en de bezoeker wordt in zijn eigen taal toegesproken.”

Comics Station Antwerp is een ode aan de Belgische strip. Het park is open elke woensdagnamiddag van 12 tot 18 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur, en tijdens de Belgische en Nederlandse schoolvakanties en feestdagen. Info & tickets: www.comicsstation.be

De commentaren zijn gesloten.