Collega's zetten Frank Deboosere in de bloemen : Showbizzkanaal

10/03/2017

Collega's zetten Frank Deboosere in de bloemen

frank.JPGSommigen zullen het zich misschien nog herinneren, anderen niet: op 12 maart 1987 presenteerde onze weerman Frank Deboosere –met snor– zijn eerste weerpraatje. Dat wil zeggen dat Frank ons dit jaar al dertig jaar lang op de hoogte houdt van weer en wind! In al die jaren Frank is er heel wat gebeurd: hij scheerde zijn snor af, brak een elleboog na een ongelukkige val met de fiets, was kop van jut omdat het slecht weer was, bedacht het woord ‘ochtendgrijs’ dat in de Dikke van Dale werd opgenomen… Die dertig jaar Frank laten we aan de Reyerslaan niet onopgemerkt voorbijgaan. Deze middag bezorgden zijn collega's hem dan ook de verrassing van zijn leven.

Verrassing
Deze namiddag verzamelden een hondertal collega's onder de VRT-toren om Frank te verrassen. Frank zelf werd met een smoesje op het dak van het VRT-gebouw gelokt, waar Hanne Decoutere hem opwachtte met een grote bos bloemen. Van op het dak had hij een fantastisch uitzicht op al zijn collega’s beneden die hem enthousiast feliciteerden met spandoeken en een luid applaus. Frank was blij verrast:

Dit doet ontzettend veel plezier, hartelijk dank! En de lente is nu echt wel op komst!

Wie is Frank eigenlijk?
Frank studeerde natuurkunde en volgde later nog een regentaat Nederlands, Engels en geschiedenis. In 1987 volgde hij Armand Pien op als weerman samen met zijn vrouw Hilde Simons, Georges Küster en Bob De Richter. Frank is ook buiten zijn werk als weerman begaan met de natuur. Hij is ambassadeur van de sterrenkunde, actief vrijwilliger bij de Volkssterrenwacht Mira in Grimbergen, hij trad op als het Milieumannetje in Man Bijt Hond... en hij verplaatst zich zoveel mogelijk met de fiets. Behalve een hart voor de natuur heeft Frank ook een hart voor zijn medemens. In 2003 werd hij voorzitter van Kom Op Tegen Kanker en vandaag is hij nog steeds actief als campagneleider. Een andere passie van Frank is muziek. Van zijn ouders erfde hij een liefde voor de klassieke muziek over. Hij volgde pianolessen en maakte deel uit van het electronicamuziekgezelschap Art for Ears.

Hoe het allemaal begon…
In 1987 besliste Armand Pien dat het goed geweest was na bijna 40 jaar als weerman. Hij gaf de fakkel door aan een nieuwe garde weermannen en –vrouwen, waaronder de jonge Frank de Deboosere én Frank's vrouw Hilde. Het was niet gemakkelijk om de plaats van Armand over te nemen en zeker in het begin moest Frank zich als ‘groentje’ echt bewijzen. Ondertussen is Frank al bijna even legendarisch als Pien zelf. In 1993 vervoegde Sabine Hagedoren het weerteam. Vanaf 1997 presenteerden Frank en Sabine afwisselend Het weer.

Een dag vol weer met Frank
Frank brengt zijn eerste weerpraatje van de dag om 7.20 uur op MNM en om 7.30 uur op Radio 1. Om 8.30 uur begint hij aan zijn tweede ronde bij Radio 1 en om 8.40 uur bij MNM. Om 11.15 uur is Frank afwisselend met Sabine Hagedoren te horen op Radio 2 bij De madammen. Van woensdag tot vrijdag is Frank om 16.45 uur te gast in het Radio-2 programma Spits met David. Ook op zaterdagochtend is Frank te horen op Radio 2 als vaste weerman in het ochtendprogramma. Frank verschijnt, ook afwisselend met Sabine, vier keer per dag om 13.30 uur, 18 uur, 20 uur en 24 uur op Eén in Het weer. Op Canvas is Frank kort te horen met een weersvoorspelling na Terzake.

14:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: frank deboosere |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.